Ο ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΤΡΙΝΗΣ ΣΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΣΒΟΥ: «Να απεγκλωβιστεί το ΠΑΣΟΚ από τη λογική του μικρομεσαίου κόμματος»

Spread the love

Η υποψηφιότητά του για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ στις εκλογές που θα γίνουν τον Οκτώβριο εξέπληξε, καθώς ήταν ένα από τα πρόσωπα που βρίσκονταν κοντά στον πρόεδρο του κινήματος, Νίκο Ανδρουλάκη, διατελώντας μάλιστα και Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος το διάστημα που ο κ. Ανδρουλάκης, ως ευρωβουλευτής, δεν είχε το δικαίωμα να βρίσκεται στο Εθνικό Κοινοβούλιο, αν και αρχηγός του ΠΑΣΟΚ. Ο Βουλευτής Ηλείας, Μιχάλης Κατρίνης, θα βρίσκεται μεθαύριο Κυριακή σε περιοδεία στη Λέσβο, ενώ στις 20:30 θα μιλήσει σε μέλη και στελέχη του κόμματος στον Δημοτικό Κήπο της Μυτιλήνης και θα συνεχίσει τη Δευτέρα την περιοδεία του στη Λήμνο. Λίγο πριν την έλευσή του στον τόπο μας ο υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έδωσε συνέντευξη στα Νέα της Λέσβου, απαντώντας στα ερωτήματά μας για τα εσωκομματικά του κινήματος και το δικό του ρόλο. 

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟΝ ΣΤΡΑΤΗ ΣΑΜΙΩΤΗ 

-Να ρωτήσω καταρχάς αν έρχεστε για πρώτη φορά στη Λέσβο και ποια είναι η εικόνα που έχετε για τον τόπο μας.

Advertisement

«Έχω έρθει και άλλες φορές στη Λέσβο. Είναι η πρώτη φορά όμως που έρχομαι ως υποψήφιος Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Η Λέσβος έχει μεγάλες και αναξιοποίητες δυνατότητες, μπορεί να αποτελέσει εναλλακτικό τουριστικό προορισμό, να αξιοποιήσει ένα μεγάλο συγκριτικό της πλεονέκτημα: Τα μοναδικά σε ποιότητα προϊόντα της, αποτελώντας ένα νέο πρότυπο ανάπτυξης συνδέοντας τον πρωτογενή με τον τριτογενή τομέα».

-Σε μία περίοδο που ο ΣΥΡΙΖΑ αντιμετωπίζει εσωκομματικά προβλήματα και η συγκυρία είναι τέτοια ώστε το κόμμα σας «να φύγει» μπροστά, ήταν ο κατάλληλος καιρός τώρα να τεθεί ζήτημα ηγεσίας; Το οποίο φυσικά έχει ανοίξει έναν κύκλο εσωκομματικής προεκλογικής περιόδου αντί για εξωστρέφεια.

«Η κατάρρευση του ΣΥΡΙΖΑ έχει ξεκινήσει από το 2023 όταν στις βουλευτικές εκλογές του Μαΐου έφτασε στο 20%  και μετά τον Ιούνιο στο 17,8%, ενώ στις ευρωεκλογές έπεσε κάτω από το 15% την ίδια στιγμή που είχαμε και την κατάρρευση της Νέας Δημοκρατίας, που από το 41% έφτασε στο 28%.

Μέσα σε αυτές τις συνθήκες, το ΠΑΣΟΚ δεν κατάφερε να αναδειχθεί σε εναλλακτικό και ισχυρό πόλο εξουσίας, να αξιοποιήσει τις συνθήκες εκλογικής κατάρρευσης τόσο του ΣΥΡΙΖΑ όσο και της Νέας Δημοκρατίας».

-Αν με ρωτήσετε πόσοι είναι οι υποψήφιοι για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ μπορεί να ξεχάσω κάποιον. Είναι πρωτοφανής ο αριθμός των υποψηφίων για τα ελληνικά δεδομένα και αυτό ερμηνεύεται και διαφορετικά από την κοινωνία, δηλαδή ότι υπάρχει “συσσώρευση” φιλοδοξιών.

«Σας θυμίζω κύριε Σαμιώτη, ότι στις εκλογές που έγιναν το Νοέμβριο του 2017 ήταν 9 οι υποψήφιοι.

Θεωρώ ότι  σε αυτή τη διαδικασία πρέπει να προστατευτεί το κύρος και η σοβαρότητά της. Και αυτό αποτελεί συλλογική ευθύνη. Μπορώ να μιλήσω μόνο για τον εαυτό μου. Να διαβεβαιώσω ότι από την πλευρά μου προσέρχομαι σε αυτή τη διαδικασία με πλήρη συναίσθηση της σοβαρότητας που πρέπει να διέπει τη δική μου προσέγγιση, αλλά και απόλυτη συναίσθηση της αυστηρότητας με την οποία κρίνουν οι πολίτες.

Χρειάζονται πρόσωπα άφθαρτα, σοβαρά, συγκροτημένα, αξιόπιστα. Χρειάζονται πολιτικές θέσεις που κινητοποιούν την πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών. Αυτό δεν μπορεί να γίνει με ένα πολτό αποϊδεολογικοποίησης, με το lifestyle να υποκαθιστά την πολιτική.

Στο νέο άνθρωπο που δεν μπορεί να κάνει οικογένεια τι θα του πούμε; Τις ίδιες αερολογίες και τα μέτρα-ασπιρίνες που διακινεί ο κ. Μητσοτάκης; Στον οικογενειάρχη που στενάζει από την ακρίβεια, τι θα του πούμε; Ότι δεν μειώνουμε το ΦΠΑ για να έχουμε φορολογικά έσοδα ή θα παρουσιάσουμε σχέδιο για τη διατροφική επάρκεια της χώρας, τη μείωση των τιμών και την πάταξη της αισχροκέρδειας;

Στον πολίτη που έχει χάσει την εμπιστοσύνη στους θεσμούς, την πολιτική και τη δικαιοσύνη τι θα του πούμε; Δεν πρέπει να μιλήσουμε για την αυτονομία της πολιτικής από τα συμφέροντα, για το τέλος της ατιμωρησίας και για θεσμικές παρεμβάσεις που ενισχύουν την ανεξαρτησία της δικαιοσύνης; Εγώ για όλα αυτά μιλάω».

-Ακούω και από εσάς και από τους άλλους συνυποψηφίους σας να λένε ότι στόχος σας είναι να βρεθεί το ΠΑΣΟΚ στην πρώτη θέση, αυτό όμως δεν είναι η προτεραιότητα κάθε προέδρου; 

«Στην πολιτική όλα κρίνονται εκ του αποτελέσματος. Ο δικός μου στόχος, και όσοι με παρακολουθούν το γνωρίζουν, είναι η διαμόρφωση των προϋποθέσεων για τη δημιουργία μιας Μεγάλης Παράταξης, με πρωτοβουλίες ΠΑΣΟΚ, με προτάσεις που θα θυμίζουν ΠΑΣΟΚ. Είμαι Βουλευτής που εκλέγεται στην Περιφέρεια και όχι στην Αθήνα.

Δεν σκοπεύω να μπω σε μια λογική lifestyle, αντίθετα μιλάω πολιτικά. Κυρίως όμως μιλάω για πράγματα που ενδεχομένως ενοχλούν. Είμαι εδώ για να ταράξω τα νερά της ομοιομορφίας για να αντιληφθούν οι πολίτες ότι δεν είμαστε όλοι ίδιοι.

Εγώ πιστεύω ότι τα κόμματα δεν υπάρχουν για να υπηρετούν τις επιδιώξεις μεγάλων οικονομικών συμφερόντων.

Τα κόμματα δεν υπάρχουν για να σιωπούν, να ευνουχίζονται πολιτικά και να ακολουθούν τις επιλογές του ξένου παράγοντα.

Στην Ελλάδα πρέπει να μιλήσουμε για ένα νέο αναπτυξιακό πρότυπο. Για τους πολλούς και όχι για τους λίγους.

Πρέπει να μιλήσουμε για την περιφερειακή ανάπτυξη, για να ζωντανέψει και πάλι η ελληνική περιφέρεια. Να μιλήσουμε για το δημογραφικό, τη διατροφική επάρκεια της χώρας μέσα από την αναγέννηση του πρωτογενούς τομέα».

-Κατά τη δική σας κρίση τι έφταιξε για το εκλογικό αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, από το οποίο όλοι εσείς οι υποψήφιοι για την ηγεσία περιμένατε καλύτερο;

«Χωρίς να θέλω να μηδενίσω την προσπάθεια της ηγεσίας, το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών κατέδειξε τη βαθιά κρίση του πολιτικού συστήματος.

Είναι ένα αποτέλεσμα απόρριψης, αποδοκιμασίας του πολιτικού συστήματος. Μέσα σε ένα χρόνο η Νέα Δημοκρατία έχασε 1.100.000 ψηφοφόρους, ο ΣΥΡΙΖΑ 400.000 και εμείς χάσαμε 100.000 και πλέον.

Όλα αυτά μέσα σε ένα χρόνο. Με μια κυβέρνηση να διατηρεί μια ψευδεπίγραφη αριθμητική κυριαρχία, να χάνει σχεδόν τους μισούς ψηφοφόρους της και τα δύο βασικά κόμματα της αντιπολίτευσης όχι μόνο να μην κερδίζουν, αλλά να χάνουν και αυτά ψηφοφόρους.

Υπάρχει κανείς που διαφωνεί με όλα αυτά; Υπάρχει κανείς που δεν βλέπει ότι η χώρα βρίσκεται σε ένα πολιτικό αδιέξοδο;

Υπάρχει κανείς που δεν αντιλαμβάνεται ότι ο αριθμός-ρεκόρ της αποχής δεν είναι αδιαφορία των πολιτών, αλλά πράξη αποδοκιμασίας απέναντι στο πολιτικό σύστημα και τις επιλογές που αυτό προσφέρει στους πολίτες;

Και, τέλος, υπάρχει κανείς που δεν αντιλαμβάνεται την ανάγκη να δημιουργηθεί μια Μεγάλη Παράταξη που θα κερδίσει την εμπιστοσύνη των πολιτών με ένα κυβερνητικό πρόγραμμα ρήξης και ελπίδας, με νέα και αξιόπιστα πρόσωπα;».

-Ο κ. Ανδρουλάκης κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Μυτιλήνη είπε ότι βουλευτές του κόμματος με δηλώσεις τους βρέθηκαν να ακολουθούν άλλη γραμμή από αυτή που καθορίζει το ΠΑΣΟΚ και αυτό επηρέασε το αποτέλεσμα, μπερδεύοντας την κοινωνία. Σκέφτομαι κι εγώ τώρα ένα παράδειγμα, τη δήλωση του κ. Παρασκευαΐδη «αν ο κύριος Ανδρουλάκης παρακολουθούνταν για εθνικούς λόγους καλώς παρακολουθούνταν», και το είπε αυτό την ώρα που το κόμμα σας ανέδειξε σε θέμα πρώτου μεγέθους (όπως πρέπει να είναι) το ζήτημα των παρακολουθήσεων του κ. Ανδρουλάκη και άλλων προσώπων.

«Ο κ. Παρασκευαΐδης έκανε γραπτή δήλωση στην οποία ανέφερε ότι η παρακολούθηση του κ. Ανδρουλάκη από το παρακράτος του Μαξίμου ήταν παράνομη εξού και η μεθοδική συγκάλυψη, που ακολούθησε η κυβέρνηση, στην εξεταστική επιτροπή και στην επιτροπή Θεσμών με την επίκληση του “απορρήτου.

Σε ό,τι με αφορά λειτούργησα θεσμικά, δεν υπονόμευσα ποτέ την κοινή προσπάθεια, δεν έχω φύγει ποτέ από το ΠΑΣΟΚ, δεν σήκωσα και δεν αναζήτησα σημαία ευκαιρίας.

Είναι σαφές ότι σε μια περίοδο κατάρρευσης του ΣΥΡΙΖΑ αρχικά, η οποία συνεχίστηκε, και στη συνέχεια κατάρρευσης της Νέας Δημοκρατίας, δεν καταφέραμε να αξιοποιήσουμε τις εξαιρετικά ευνοϊκές συνθήκες και να αποτελέσουμε την εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης.

Αυτή είναι μια αλήθεια, μια πραγματικότητα που κανείς δεν αρνείται. Όπως κανείς δεν μπορεί να μηδενίσει θέσεις και προτάσεις που διαμορφώσαμε, αλλά και την άσκηση ουσιαστικής αντιπολίτευσης μέσα στη Βουλή.

Όλα αυτά όμως δεν πέρασαν στον κόσμο, δεν ανοίξαμε το ΠΑΣΟΚ σε στελέχη και πολίτες που προσέβλεπαν σε εμάς για να αποκτήσουμε δυναμική. Δεν υπήρξαν πρωτοβουλίες για τη δημιουργία μιας Μεγάλης Δημοκρατικής Παράταξης.

Πρέπει όμως να κοιτάξουμε μπροστά. Δεν θα μας περιμένουν για πολύ ακόμα οι πολίτες».

-Η Νέα Δημοκρατία παρά την υποχώρηση των ποσοστών της στις ευρωεκλογές φαίνεται να είναι ξεκάθαρα πρώτη δύναμη με άνετη διαφορά, ώστε με τα σημερινά δημοσκοπικά δεδομένα να μπορεί να απειληθεί μόνο από ένα μέτωπο ευρύτερων συνεργασιών του κεντροαριστερού χώρου. Ποια είναι η δική σας θέση; Θα συνεργαζόσασταν με τον ΣΥΡΙΖΑ;

«Κατ’ αρχήν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αποτελεί πλέον απειλή για κανένα, δεν είναι κόμμα εξουσίας και βρίσκεται σε μία κατάσταση ρευστοποίησης, δεν εμπνέει, δεν έχει την εμπιστοσύνη των πολιτών.

Για να χτιστεί μια Μεγάλη Παράταξη που θα κερδίσει τις εκλογές και την εμπιστοσύνη των πολιτών πρέπει να απευθυνθούμε στη μεγάλη κοινωνική αντιπολίτευση που συνέτριψε τον κ. Μητσοτάκη στις εκλογές. Αυτοί είναι οι συνομιλητές μας.

Και αυτοί απέρριψαν τη λογική των μικρομεσαίων κομμάτων του 13% και του 15% που διευκολύνουν την παραμονή του κ. Μητσοτάκη στην εξουσία και δεν αποτελούν κόμματα εξουσίας. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αποτελεί πλέον απειλή για κανέναν. Και ο κ. Μητσοτάκης έχασε χωρίς αντίπαλο στις ευρωεκλογές.

Γεννήθηκα μέσα στο ΠΑΣΟΚ, όταν το ΠΑΣΟΚ ήταν ένα μεγάλο κόμμα εξουσίας όταν δεν υπήρχε κυριαρχία της συντηρητικής παράταξης. Ε, λοιπόν, εγώ δεν βλέπω το ΠΑΣΟΚ ως ένα μικρό κόμμα που θα είναι φυσιολογικό να αποτελεί συμπλήρωμα του κ. Μητσοτάκη, μια και η αυτοδυναμία είναι πλέον ένα άπιαστο όνειρο.

Το άνοιγμα της συζήτησης για μια Μεγάλη Παράταξη μέσα από τις πρωτοβουλίες του ΠΑΣΟΚ, είναι βέβαιο ότι δεν αρέσει σε αυτούς που θέλουν να συντηρηθεί το πολιτικό σκηνικό του 1,5 κόμματος και να διατηρηθεί η παραμονή του κ. Μητσοτάκη στην εξουσία. Σε αυτούς που θέλουν να συντηρούν ένα μικρόκοσμο κομματικής γραφειοκρατίας και εξουσίας σε ένα μικρομεσαίο κόμμα και κάπου-κάπου να λένε ότι θα κερδίσουν τον κ. Μητσοτάκη (στα λόγια). Σε αυτούς που φλερτάρουν με τον κ. Μητσοτάκη και ό,τι αυτός εκπροσωπεί και αποπνέει και θεωρούν φυσιολογική τη συνεργασία μαζί του.

Τη συζήτηση όμως για μια Μεγάλη Παράταξη την περιμένει και θα συμμετέχει η μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία που συνέτριψε τον κ. Μητσοτάκη στις ευρωεκλογές. Η νέα αυτή δημοκρατική και κοινωνική πλειοψηφία θα χτιστεί στη βάση, χωρίς αθροίσματα και συνιστώσες. Και στις σημερινές συνθήκες, αυτό δεν μπορεί να το κάνει από μόνο του κανένα κόμμα.

Η Μεγάλη Παράταξη θα δημιουργηθεί με ανοιχτές πρωτοβουλίες, μέσα στην κοινωνία και όχι μέσα σε κλειστά γραφεία. Πρέπει να απευθυνθούμε στους δημοκρατικούς πολίτες και κυρίως στα εκατομμύρια των πολιτών που δεν ψηφίζουν εδώ και καιρό γιατί δεν έχουν τι να ψηφίσουν.

Να τους καταθέσουμε μια ολοκληρωμένη πρόταση αρχών και πολιτικών διακυβέρνησης για όλα. Αυτή η πρόταση πρέπει να τεθεί σε ανοιχτό δημόσιο διάλογο μέσα στην κοινωνία με πρωτοβουλία ΠΑΣΟΚ, να συνδεθεί με μαζικές και συμμετοχικές διαδικασίες με την ενεργό συμμετοχή των πολιτών».

-Στις ευρωεκλογές είχαμε πρωτοφανή εποχή, ο κόσμος δείχνει απογοητευμένος και κουρασμένος και φαίνεται ένα κομμάτι της κοινωνίας να έχει αποδεχτεί το «όλοι ίδιοι είναι». Εσείς για παράδειγμα κ. Κατρίνη ως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ πώς θα αντιμετωπίσετε διαφορετικά το ζήτημα των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων, που είναι πανάκριβα όχι μόνο για να κινηθούν οι νησιώτες, αλλά και για τον τουρισμό στα νησιά; Μήπως σε μία ελεύθερη αγορά τα περιθώρια για «διαφορετικές πολιτικές» είναι στενά; Ποια είναι η πρότασή σας;

«Η κυβέρνηση, πρόσφατα, μέσω της κ. Βούλτεψη, επιβεβαίωσε την απροθυμία της να αντιμετωπίσει το ζήτημα. Το σαφές μήνυμα που έστειλε ήταν ‘’έτσι είναι η ελεύθερη αγορά και δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα’’. Παράλληλα με τον ίδιο προκλητικό τρόπο κάλεσε τους Έλληνες να μην ταξιδεύουν στα νησιά γιατί είναι ακριβά και να επιλέξουν ως προορισμό διακοπών τα χωριά στην ηπειρωτική Ελλάδα.

Πρόκειται για πρωτοφανές γεγονός. Έχουμε μια κυβέρνηση που όχι μόνο υποτιμά τη νοημοσύνη των πολιτών και τους προσβάλλει, αλλά ταυτόχρονα έχει αυτοκαταργηθεί, αρνείται να παρέμβει και να αντιμετωπίσει τις στρεβλώσεις της αγοράς. Είναι δεδομένο ότι χρειαζόμαστε ένα νέο χάρτη ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών και οι κρατικές ενισχύσεις προς τις ακτοπλοϊκές εταιρείες να έχουν ως προϋπόθεση την αξιόπιστη και απρόσκοπτη ακτοπλοϊκή σύνδεση των νησιών μας.

Δεν υπάρχουν θέματα-ταμπού, πρέπει να δούμε και την επιβολή πλαφόν αλλά και τη μείωση του ΦΠΑ στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια. Ακόμα και να διεκδικήσουμε, σε ευρωπαϊκό επίπεδο, να καταστεί η ακτοπλοΐα μέρος της περιφερειακής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Με ένα χρηματοδοτικό πρόγραμμα για την ανανέωση του γερασμένου στόλου της ελληνικής ακτοπλοΐας, αλλά και το χτίσιμο πλοίων που θα κινούνται με εναλλακτικά καύσιμα και θα μειώνουν το λειτουργικό τους κόστος. Και βέβαια πρέπει να λειτουργήσει και η Επιτροπή Ανταγωνισμού. Λύσεις και προτάσεις υπάρχουν. Αποφασιστικότητα χρειάζεται».

-Ο κ. Ανδρουλάκης είναι λιγότερο από 3 χρόνια πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και μέχρι τον Ιούνιο  του 2023 ήσασταν εσείς Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος, καθώς ο κ. Ανδρουλάκης δεν είχε παρουσία στη Βουλή εφόσον ήταν ευρωβουλευτής. Να ρωτήσω λοιπόν τι δεν έγινε σωστά σ’ αυτά τα 2,5 χρόνια ώστε να απαιτούνται τώρα εκλογές για νέα ηγεσία στο κίνημα;

«Νομίζω ότι η απάντηση στο ερώτημά σας εμπεριέχεται στο αποτέλεσμα των ευρωεκλογών.

Όσο το ΠΑΣΟΚ παραμένει εγκλωβισμένο στη λογική ενός μικρομεσαίου κόμματος, θα έχουμε τέτοια αποτελέσματα.

Πρέπει να πούμε ξεκάθαρα για ποιους είμαστε εδώ, με ποιους είμαστε και τι θα κάνουμε για όλους αυτούς.

Και να καταστήσουμε σαφές, με ποιους δεν είμαστε. Το ΠΑΣΟΚ έχει την ευθύνη της πρωτοβουλίας, οφείλει να είναι ο πρωταγωνιστής στην προσπάθεια δημιουργίας μιας Μεγάλης Παράταξης.

Ένα ΠΑΣΟΚ που δεν παίρνει γενναίες πολιτικές πρωτοβουλίες για τη δημιουργία μιας μεγάλης δημοκρατικής παράταξης, δεν θα μπορέσει να εκφράσει το αίτημα για μια διαφορετική πολιτική από μια νέα κυβέρνηση.

Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να συναντήσει και πάλι την πραγματική του ψυχή. Να χαράξει μια νέα, διαχωριστική γραμμή με τη συντήρηση και τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα».

-Τι είναι αυτό που πιστεύετε ότι διαφοροποιεί εσάς από τους άλλους συνυποψηφίους σας για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ; Γιατί να ψηφίσουν εσάς και όχι κάποιον άλλον;   

«Στις εκλογές για την ανάδειξη Προέδρου του ΠΑΣΟΚ συγκρούονται τρεις αντιλήψεις. Η πρώτη είναι αυτή που θεωρεί ότι δεν πρέπει να αλλάξει τίποτα, να συνεχίσουμε να κινούμαστε σε ποσοστά ενός μικρομεσαίου κόμματος.

Η δεύτερη αντίληψη, είναι μια συντηρητική αντίληψη που αντιλαμβάνεται το ΠΑΣΟΚ ως μικρό κυβερνητικό εταίρο για να συνεχίσουν να κυβερνούν ο κ. Μητσοτάκης και η ΝΔ.

Και υπάρχει και η δική μου αντίληψη, η τρίτη αντίληψη που μιλά για μια Μεγάλη Παράταξη. Για πρωτοβουλίες του ΠΑΣΟΚ που οδηγούν σε μια Μεγάλη Παράταξη, σε ένα κόμμα εξουσίας που θα μπορεί να κερδίσει την εμπιστοσύνη των πολιτών και να κυβερνήσει, έχοντας παρουσιάσει ένα πρόγραμμα που θα κινητοποιήσει όλες τις ζωντανές και δημιουργικές δυνάμεις αυτού του τόπου.

Κόμματα του 13% και του 15% δεν είναι κόμματα εξουσίας, η διατήρησή τους εξυπηρετεί ένα και μόνο σκοπό: Την παραμονή του κ. Μητσοτάκη και της Νέας Δημοκρατίας στην εξουσία, τη διαιώνιση του πολιτικού συστήματος του 1,5 κόμματος. 

Εγώ δεν συμβιβάζομαι με ποσοστά του 13% και του 15%, με ένα μικρομεσαίο κόμμα που θα έχει ως στόχο τη δεύτερη θέση ή να αποτελέσει κυβερνητικό στήριγμα του κ. Μητσοτάκη.

Το μείζον, όπως πιστεύω, είναι να δημιουργηθεί μια μεγάλη κοινωνική συμμαχία στη βάση. Και αυτή δεν δημιουργείται αυτόματα ή διά μαγείας ή επειδή οι πολίτες έχουν βαρεθεί τον κ. Μητσοτάκη.

Η μεγάλη αυτή κοινωνική συμμαχία απαιτεί πολιτικό σχέδιο που θα εμπνεύσει τους πολίτες, τη μεγάλη πλειοψηφία.

Ο δικός μου δρόμος, η δική μου πολιτική πρόταση οδηγεί σε μια Μεγάλη Παράταξη».

-Σας ευχαριστώ για τη συνέντευξη. 

«Και εγώ για τη δυνατότητα να επικοινωνήσω με τους κατοίκους της Λέσβου».

 

Add a comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Keep Up to Date with the Most Important News

By pressing the Subscribe button, you confirm that you have read and are agreeing to our Privacy Policy and Terms of Use
Διαφήμιση