ΟΑΕΔ: Σήμερα το πρόγραμμα επιδοτούμενης εργασίας

Σήμερα Δευτέρα αναμένεται να ανακοινωθεί από τον ΟΑΕΔ το πρόγραμμα επιδοτούμενης απασχόλησης για 10.000 ανέργους ηλικίας 30 – 49 ετών πανελλαδικά, όπως ανακοίνωσε η ίδια η Διοικήτρια του Οργανισμού Μαρία Καραμεσίνη κατά τη διάρκεια περιοδείας της στον Βόλο.

Μιλώντας στην ΕΡΤ η κ. Καραμεσίνη τόνισε ότι το πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και την πρόσληψη ανέργων 30-49 χρονών θα δίνει προτεραιότητα στους μακροχρόνια ανέργους, ενώ εξήγησε ότι οι όποιες καθυστερήσεις στην υλοποίηση αυτών των προγραμμάτων οφείλονται στο γεγονός ότι χρηματοδοτούνται και από ευρωπαϊκούς πόρους με συνέπεια να απαιτείται μια άλλη οργάνωση εφόσον εμπλέκονται και τα ευρωπαϊκά όργανα.

Οι επιχειρήσεις θα επιχορηγούνται για την πρόσληψη των ανέργων και την απασχόλησή τους για 12 μήνες.

Η αναζήτηση των ανέργων για πρόσληψη θα γίνεται υποχρεωτικά από το μητρώο του Οργανισμού και οι επιχειρήσεις θα έχουν τη δυνατότητα να δηλώσουν μέχρι 10 επιλογές υποψηφίων.

Λεπτομέρειες για το πρόγραμμα αναμένονται σήμερα και οι ενδιαφερόμενοι επιχειρηματίες πρέπει να βρίσκονται σε ετοιμότητα, καθώς οι αιτήσεις υποβάλλονται ηλεκτρονικά και συνήθως σ’ αυτά τα προγράμματα οι θέσεις εξαντλούνται μέσα στις πρώτες κιόλας ημέρες καθώς το ηλεκτρονικό σύστημα κλείνει μόλις συμπληρωθεί ο απαιτούμενος αριθμός.

Σύμφωνα με τη διοικήτρια του ΟΑΕΔ, σύντομα θα τρέξει ένα πρόγραμμα “επιταγή επανένταξης” το οποίο στοχεύει στην μετατροπή του επιδόματος ανεργίας εθελοντικά σε επίδομα εργασίας. Στη συνέχεια θα προκηρυχθούν προγράμματα κάλυψης του μισθολογικού κόστους των 4.000 νοσηλευτών και άλλου προσωπικού στα δημόσια νοσοκομεία και τις μονάδες υγείας, αλλά και το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας σε 274 Δήμους της χώρας. Θα πρέπει όμως πρώτα να ανακοινωθούν οι τελικές υπουργικές αποφάσεις από τα υπουργεία Οικονομίας και Εργασίας.