Τετάρτη, 6 Ιουλίου, 2022

Όχι στην αναδιάρθρωση!

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Αρνητική ως προς την ενδεχόμενη αναδιάρθρωση των επαγγελματικών πρωταθλημάτων είναι η Super League 2 – Football League.

Συγκεκριμένα, στη συνεδρίαση του Διοικητικού της Συμβουλίου την περασμένη Πέμπτη πάρθηκε η σχετική απόφαση, με τους τρεις εκπροσώπους της Football League να μειοψηφούν. Μάλιστα, στη σχετική ανακοίνωση υπενθυμίστηκε ότι βάσει του ΚΑΠ οι προκηρύξεις των πρωταθλημάτων δεν μπορούν να τροποποιηθούν μεσούσης της αγωνιστικής περιόδου.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της Super League 2 – Football League αναφέρει: «Το Δ.Σ. της Super League 2 – Football League κατά τη σημερινή του συνεδρίαση (με μειοψηφία των 3 εκπροσώπων της FL) αποφάσισε και εμμένει στην αρχική του θέση όπως να μην υπάρξει αναδιάρθρωση των επαγγελματικών πρωταθλημάτων, να συνεχίσουν να υφίστανται τρεις κατηγορίες SL1, SL2 και FL με τους όρους και τις προϋποθέσεις που προβλέπονται στις προκηρύξεις των πρωταθλημάτων, οι οποίες σύμφωνα με τον Κανονισμό Αγώνων Ποδοσφαίρου της ΕΠΟ δεν μπορούν να τροποποιηθούν μεσούσης της αγωνιστικής περιόδου».

Την αντίδραση του υφυπουργείου αθλητισμού έλαβε η απόφαση του Δ.Σ. της Super League 2-Football League κατά της επικείμενης αναδιάρθρωσης των επαγγελματικών κατηγοριών.

Το υφυπουργείο εξέφρασε τη δυσάρεστη έκπληξή του για την εν λόγω απόφαση, αναφέροντας αναλυτικά όλες τις ενέργειες που έλαβαν χώρα – εν γνώσει της SL2-FL – από το περασμένο καλοκαίρι για την αναδιάρθρωση, την οποία και χαρακτήρισε ως απαραίτητη. Τέλος, επεσήμανε ότι παραμένει ανοικτό στον διάλογο, αναμένοντας τη σχετική συνάντηση που αιτείται το Δ.Σ. της SL2-FL. Ειδικότερα, η τοποθέτηση του υφυπουργείου αθλητισμού σημειώνει: «Η, κατά πλειοψηφία, σημερινή απόφαση του Δ.Σ. SL2-FL, που ξαφνικά διαφωνεί με την επικείμενη αναδιάρθρωση των κατηγοριών του επαγγελματικού ποδοσφαίρου (συγχώνευση της Football League με τη Super League 2 και διατήρηση από την προσεχή σεζόν μόνο δύο επαγγελματικών κατηγοριών ποδοσφαίρου), προκαλεί δυσάρεστη έκπληξη και πλήθος ερωτηματικών.

Η αναδιάρθρωση, που περιλαμβάνεται στο σχέδιο νόμου, το οποίο τις προσεχείς ημέρες θα συζητηθεί στη Βουλή: • Ζητήθηκε επισήμως από την ΕΠΟ, πέρυσι στο τέλος του καλοκαιριού, • μελετήθηκε τον Οκτώβριο από Ομάδα Εργασίας, η οποία συστάθηκε με εκπροσώπους από ΕΠΟ, SL2 – FL και του Υφυπουργείο, • κατέληξε σε σχέδιο διαφάνειας και αυστηρών αναπτυξιακών κριτηρίων συμμετοχής (Μετοχικό Κεφάλαιο 250.000€, Εγγυητική Επιστολή 100.000€, δικαίωμα συμμετοχής του 50% των παικτών στις ελληνικές εθνικές ομάδες) • ανακοινώθηκε έγκαιρα τον Ιανουάριο, • υποβλήθηκε σε δημόσια Διαβούλευση τον Φεβρουάριο και κρίνεται απολύτως απαραίτητη και επιβεβλημένη για τη δημιουργία συνθηκών αξιοπιστίας, βιωσιμότητας, ανταγωνιστικότητας και ποιότητας. Σε κάθε περίπτωση, το Υφυπουργείο Αθλητισμού, ανοικτό πάντοτε στον διάλογο, αναμένει με ενδιαφέρον τη σχετική συνάντηση που αιτείται το Δ.Σ. της SL2-FL».

 

spot_img
Προηγούμενο άρθροΔεύτερο γκολ στο πρωτάθλημα
Επόμενο άρθροΠρωτοσέλιδο 26-04-21
- Advertisement -

More articles

spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις