Τετάρτη, 17 Αυγούστου, 2022

«Όχι στην επέκταση του ωραρίου λειτουργίας στους Παιδικούς Σταθμούς»

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις


Την κάθετη αντίθεσή τους στις εξαγγελίες της κυβέρνησης για την επέκταση του ωραρίου λειτουργίας στους Παιδικούς Σταθμούς από την επόμενη σχολική χρονιά, εκφράζουν με ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι στους Δήμους, προειδοποιώντας μάλιστα με δυναμικές κινητοποιήσεις και απεργίες το επόμενο διάστημα. 

Όπως αναφέρουν σε σχετική ανακοίνωση, «η εξαγγελία του πρωθυπουργού για την επέκταση λειτουργίας των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών έως τις 6.00 το απόγευμα εντάσσεται στο πλαίσιο της πολιτικής της κυβέρνησης για απαξίωση του εκπαιδευτικού-παιδαγωγικού ρόλου των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών και τη μετατροπή τους σε “χώρους φύλαξης παιδιών”. Εργαζόμενοι, γονείς και παιδιά βιώνουμε καθημερινά μια διαφορετική πραγματικότητα την οποία ο πρωθυπουργός είτε δεν γνωρίζει, είτε δεν θέλει να γνωρίσει. Τεράστιες ελλείψεις σε υποδομές κτηριακές και υλικοτεχνικές συνέπεια της συνεχιζόμενης υποχρηματοδότησης των Δήμων. Μεγάλη έλλειψη προσωπικού που έχει ως αποτέλεσμα τη μη τήρηση των προβλεπόμενων από τον Νόμο αναλογιών που διασφαλίζουν τόσο την ασφάλεια των παιδιών όσο και την δυνατότητα παροχής εκπαιδευτικού και παιδαγωγικού προγράμματος. Κόντρα στις πολιτικές που φιλοδοξούν να μετατρέψουν σε ιδρύματα τους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς και σε “εξαρτημένα μέλη τους” τα παιδιά».

Για τους παραπάνω λόγους οι εργαζόμενοι στους Δήμους διεκδικούν:

-Ενιαίο εκπαιδευτικό – παιδαγωγικό πρόγραμμα προσχολικής αγωγής που θα αναγνωρίζει τον εκπαιδευτικό ρόλο των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών. 

– Άμεση αναβάθμιση των κτιριακών υποδομών και της υλικοτεχνικής υποδομής του κάθε Παιδικού Σταθμού

– Δωρεάν φιλοξενία όλων των παιδιών. Κατάργηση των τροφείων.

– Άμεση πρόσληψη προσωπικού (όλων των ειδικοτήτων). Μονιμοποίηση των εργαζομένων που εργάζονται με επαναλαμβανόμενες συμβάσεις μέσω Ε.Σ.Π.Α.

«Οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση λαμβάνοντας υπόψη και τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού για άμεση θεσμοθέτηση της διεύρυνσης του ωραρίου που υπό τις παρούσες συνθήκες και την έλλειψη προσωπικού δεν είναι δυνατόν να εφαρμοστεί, δεν θα επιτρέψουμε να μετατραπούν οι Παιδικοί Σταθμοί σε παιδοφυλακτήρια ιδρυματοποιημένων παιδιών. Προειδοποιούμε πως μονομερείς αποφάσεις προς την κατεύθυνση αυτή θα οδηγήσουν σε μαζικές κινητοποιήσεις που θα κάνουν αμφίβολο το άνοιγμα των Παιδικών Σταθμών τον προσεχή Σεπτέμβριο. Δεν πρόκειται να κάνουμε εκπτώσεις ούτε στην ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών, ούτε στην ασφάλεια των φιλοξενούμενων παιδιών», καταλήγει η ανακοίνωση.

spot_img
- Advertisement -

More articles

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img