Δευτέρα, 28 Νοεμβρίου, 2022

Όχι στο λουκέτο του υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας του Μολύβου

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις


Στη Βουλή φέρνει το ΚΚΕ το ζήτημα της επικείμενης κατάργησης του υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας από την περιοχή της Μήθυμνας, καταθέτοντας ως Αναφορά προς τους Υπουργούς Εσωτερικών και Οικονομικών το ψήφισμα των προέδρων των 9 όμορων Κοινοτήτων, οι κάτοικοι των οποίων εξυπηρετούνται από το συγκεκριμένο υποκατάστημα. Πρόκειται για τους προέδρους των Κοινοτήτων Μήθυμνας – Βαφειού, Συκαμινέας, Αργένου, Λεπετύμνου, Πέτρας, Στύψης, Σκουτάρου, Λαφιώνα και Υψηλομετώπου.  

Την αναφορά κατέθεσαν οι Βουλευτές Μαρία Κομνηνάκα, Διαμάντω Μανωλάκου και Μανώλης Συντυχάκης, επιχειρώντας να ανατραπεί η υλοποίηση της απόφασης της τράπεζας να κλείσει το υποκατάστημα αυτή την Παρασκευή, καθώς σύμφωνα με τις κατευθύνσεις που έχουν δοθεί μέχρι τώρα, το κατάστημα θα ολοκληρώσει το ωράριό του και έκτοτε δεν θα ξανανοίξει για το κοινό. 

Οι πρόεδροι επισημαίνουν τα αυτονόητα, ότι η συρρίκνωση του τραπεζικού κλάδου και η απόφαση να κλείσει το υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας θα έχουν εντελώς αρνητικές επιδράσεις στο τουριστικό  προϊόν, αλλά και την απαξίωση των ανθρώπων με συνέπεια την πλήρη υποβάθμιση της καθημερινότητάς τους. Ακόμη υπογραμμίζουν ότι το συγκεκριμένο υποκατάστημα εξυπηρετεί όλους τους δημότες των παραπάνω Κοινοτήτων και εκατοντάδες άλλους διερχόμενους επισκέπτες και παραθεριστές και ιδίως κατά τη θερινή περίοδο πλήθος τουριστών, ενώ παράλληλα διευκολύνει κάθε είδους συναλλαγή κυρίως για τα άτομα της τρίτης ηλικίας και όχι μόνο που αδυνατούν να έχουν συναλλαγές από διαδικτύου ή με τα μηχανήματα αυτόματων συναλλαγών. 

Όπως σημειώνουν οι Κοινοτάρχες, το λουκέτο στο υποκατάστημα της Μήθυμνας θα αποτελέσει ένα εξαιρετικά δυσάρεστο γεγονός και θα προδικάσει μία κατάσταση που μόνο πρόβλημα μπορεί να προξενήσει για την ανάπτυξη του τόπου και στις σχέσεις συνεργασίας και εμπιστοσύνης της Εθνικής Τράπεζας με τους πελάτες της, ιδιαίτερα σε μία δύσκολη περίοδο εξαιτίας των επιπτώσεων της υγειονομικής και της οικονομικής κρίσης.

Οι Κοινοτάρχες ενημερώνουν επίσης ότι το πλησιέστερο κατάστημα της Εθνικής Τράπεζας απέχει 26 χιλιόμετρα από τον Μόλυβο, οπότε θα είναι εντελώς δύσκολο να μετακινηθούν, καθώς θα χρειάζεται να δαπανήσουν χρόνο και χρήμα βιώνοντας και τη ταλαιπωρία του συνωστισμού και τη μη σωστή εξυπηρέτηση, ενώ μέχρι τώρα εξυπηρετούνται στο χωριό τους. Επίσης αναφέροντας τη δυσφορία που έχει τροφοδοτήσει αυτή η ενέργεια της Εθνικής Τράπεζας στους κατοίκους των παραπάνω χωριών, υπογραμμίζουν ότι η συσσώρευση των υπηρεσιών στα αστικά κέντρα οδηγεί τα χωριά σε συρρίκνωση.

«Ας μην γίνουμε συνεργοί στο μαρασμό της υπαίθρου», τονίζουν, εκφράζοντας τη διαμαρτυρία τους οι 9 πρόεδροι των Κοινοτήτων και ζητώντας την επαναξιολόγηση της απόφασης της Εθνικής Τράπεζας ώστε να μην κλείσει το υποκατάστημα της Μήθυμνας. Υπενθυμίζοντας  την υποχρέωση και την αναγκαιότητα της συμβολής όλων στην τοπική περιφερειακή και εθνική ανάπτυξη με άμεση προτεραιότητα τον άνθρωπο, το αμοιβαίο και το συλλογικό όφελος, ζητούν την άμεση κυβερνητική παρέμβαση ώστε να τεθούν αυστηροί όροι στη λειτουργία του τραπεζικού συστήματος για να λειτουργεί στην υπηρεσία των πολιτών και όχι μόνο των οικονομικών μεγεθών μέσα από τη συρρίκνωση των καταστημάτων.

- Advertisement -

More articles

spot_img
spot_img