Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου, 2022

Οι διαρρήκτες είδαν το αγαπημένο τους σήριαλ!

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις


Μπαράζ κλοπών και διαρρήξεων χθες τα ξημερώματα στην περιοχή του Συνοικισμού, καθώς χτυπήθηκαν σπίτια τα οποία είτε νοικιάζονται, είτε απουσίαζαν οι ιδιοκτήτες ενώ σημειώθηκαν και κλοπές από αυλές, τακτική η οποία ουσιαστικά σκιαγραφεί και το προφίλ των δραστών.  Σε μία περίπτωση έκλεψαν ένα ποδήλατο από την αυλή σπιτιού ενώ σε μία άλλη περίπτωση έκλεψαν ρούχα που ήταν απλωμένα και παπούτσια που οι ιδιοκτήτες θα είχαν αφήσει στην αυλή μπαίνοντας στο σπίτι τους.

Οι δράστες αναρριχήθηκαν από το λεβητοστάσιο στο παράθυρο του πρώτου ορόφου και μπήκαν κόβοντας τη σήτα.

Οι διαρρήκτες θα έκαναν και  μπάνιο

Τα «Νέα της Λέσβου» ενημερώθηκαν χθες από  κατοίκους του Συνοικισμού και βρέθηκαν στην περιοχή, όπου καταγράφοντας ένα από αυτά τα περιστατικά και συγκεκριμένα  διάρρηξη σε κατοικία, ο ιδιοκτήτης προσπάθησε να δώσει και μία χιουμοριστική διάσταση για αυτό που του συνέβη, καθώς οι δράστες φαίνεται ότι επέλεξαν το διαμέρισμά του για να ξεκουραστούν και να δουν τηλεόραση ενώ παραλίγο θα έκαναν και μπάνιο! Πρόκειται για κατοικία που μισθώνεται, και αυτό το διάστημα δεν είχε κάποιο ενοικιαστή, στην οποία οι δράστες μπήκαν μέσα από ανασφάλιστο παράθυρο κόβοντας τη σήτα και παρότι πρόκειται για διαμέρισμα του πρώτου ορόφου, κατάφεραν να αποκτήσουν πρόσβαση πατώντας πάνω στο λεβητοστάσιο.

Έκαναν άνω-κάτω το εσωτερικό του σπιτιού διασκορπίζοντας ακόμα και τα σκουπίδια στο εσωτερικό ενώ φεύγοντας πήραν μαζί τους τρεις μικρές ηλεκτρικές συσκευές.
Κατά την παραμονή τους στο σπίτι, όπως φαίνεται από τα αποτυπώματα, κάθισαν στον καναπέ και είδαν τηλεόραση.
Ξάπλωσαν στο κρεβάτι για να ξεκουραστούν
Έβαλαν το θερμοσίφωνα αλλά τελικά δεν έκαναν μπάνιο
Και πήγαν να φύγουν από την κύρια είσοδο του σπιτιού αλλά καθώς ήταν κλειδωμένη και δεν μπορούσαν να την ανοίξουν, καταρριχήθηκαν από το παράθυρο

Πρόκειται για διώροφο κτίριο με πρόσωπο στην οδό Κρήνης στο Συνοικισμό, εντός του οποίου οι δράστες εισήλθαν αθόρυβα και φεύγοντας πήραν μαζί τους ηλεκτρικές μικροσυσκευές  (τοστιέρα, καφετιέρα κ.α.), άφησαν όμως ανέγγιχτη την τηλεόραση.  Μπαίνοντας το πρωί ο ιδιοκτήτης στο διαμέρισμα, δεν πίστευε στα μάτια του, διαπιστώνοντας την αναστάτωση και απ’ ότι ο ίδιος εκτιμά, οι δράστες θα πρέπει να παρέμειναν εντός του διαμερίσματος για να ξαποστάσουν βλέποντας τηλεόραση, ενώ είχαν ανάψει μέχρι και το θερμοσίφωνα, σκοπεύοντας ενδεχομένως να κάνουν μπάνιο κάτι που τελικά και δεν έγινε καθώς δεν υπήρχαν νερά στο συγκεκριμένο χώρο. Όπως είπε ο ιδιοκτήτης της κατοικίας στα Νέα της Λέσβου, «έχουν αφήσει παντού αποτυπώματα κάτι που δείχνει ότι τα χέρια τους ήταν βρώμικα ενώ κάθισαν στον καναπέ, έβαλαν τηλεόραση προφανώς για να δουν… την αγαπημένη τους σειρά και ξάπλωσαν και στο κρεβάτι αν κρίνω από τα ίχνη». Αυτά είπε ο άνθρωπος προσπαθώντας να δώσει μία χιουμοριστική διάσταση σε αυτό που του συνέβη. «Το σπίτι είχε κανονικά ηλεκτροδότηση, δηλαδή δεν είχαμε κατεβάσει το γενικό, βρήκαμε όμως το θερμοσίφωνα αναμμένο, που σημαίνει ότι προφανώς τον άναψαν γιατί έριξαν κάτω και κάποια χαρτάκια που είχαμε μέσα στον πίνακα με τα ρελέ, για να κάνουν μπάνιο άλλα ίσως  άκουσαν κάποιο θόρυβο απ’ έξω και φοβήθηκαν μην τους πιάσουν, οπότε αναγκάστηκαν να φύγουν» είπε ο ιδιοκτήτης.

Από τη σειρά των αποτυπωμάτων φαίνεται ότι οι δράστες μπήκαν από το παράθυρο και επιχείρησαν να βγουν από την κεντρική είσοδο του διαμερίσματος, η οποία ωστόσο ήταν κλειδωμένη και μην μπορώντας να την παραβιάσουν, επέστρεψαν και «καταρριχήθηκαν»  από το παράθυρο προς την αυλή του διώροφου κτιρίου.

Οι κάτοικοι της περιοχής, παρότι χτυπήθηκαν αρκετά σπίτια με τον τρόπο που αναφέραμε, καθώς εκτός από διάρρηξη είχαμε και κλοπές, δεν αντιλήφθηκαν ύποπτες κινήσεις κατά τη διάρκεια των νυχτερινών ωρών. Εκτιμούν όμως ότι πρόκειται για δράστες που διαμένουν στην ευρύτερη περιοχή, δείχνοντάς μας προς το δημοτικό καταυλισμό των Ρομά στην Παγανή.

Όπως είπε το θύμα της διάρρηξης «θεωρώ ότι για τρεις μικρές ηλεκτρικές συσκευές και τη μεγάλη αναστάτωση που μας προκάλεσαν οι δράστες, πραγματικά δεν αξίζει τον κόπο να κάνω μήνυση πληρώνοντας παράβολο, μη βγούμε και χρεωμένοι στο τέλος, θα δώσω αυτά τα χρήματα για να επισκευάσω τη σήτα που μου κατέστρεψαν για να μπουν μέσα στο σπίτι.  Ενημέρωσα την Αστυνομία για αυτό που μου συνέβη απ’ όπου μου είπαν να κάνω μήνυση. Είναι απαράδεκτο το κράτος να απαιτεί από τους πολίτες να πληρώνουν παράβολο για να δηλώσουν την κλοπή σε βάρος τους. Δηλαδή δε φτάνει που μας κλέβουν, θα πρέπει να δίνουμε και άλλα χρήματα για να βρεθούν οι δράστες!.  Στην παρούσα χρονική συγκυρία το ζητούμενο είναι να ενισχυθούν οι περιπολίες προς την περιοχή του Συνοικισμού για να μην έχουμε συνέχεια και το επόμενο διάστημα με ανάλογα φαινόμενα, καθώς έχουμε που έχουμε τα προβλήματά μας, ενόψει του χειμώνα, τουλάχιστον ας μην έχουμε και τους διαρρήκτες μέσα στα σπίτια και στις αυλές μας» είπε με εμφανή την αγανάκτησή του ο κάτοικος της περιοχής.

spot_img
- Advertisement -

More articles

spot_img
spot_img