Κυριακή, 21 Απριλίου, 2024

Οι “Εκτός Γραμμής” προτεραιότητες για το ΤΕΕ

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις


Το πλαίσιο των θέσεων και των αρχών του έδωσε στη δημοσιότητα ο συνδυασμός “Εκτός Γραμμής”, που κατέρχεται στις εκλογές του Τεχνικού Επιμελητηρίου Βορειοανατολικού Αιγαίου στις 19 Μαΐου και με επικεφαλής τον Θεολόγο Αθανασέλλη.

Όπως τονίζει η παράταξη «μετά από μια πενταετία, έφτασε η ώρα των εκλογών του Τ.Ε.Ε. (Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος), Περιφερειακό τμήμα Βόρειου Ανατολικού Αιγαίου, με τις παρατάξεις να επανα-δραστηριοποιούνται και να διαμορφώνουν τις θέσεις τους. Στόχος τους είναι να λάβουν την υποστήριξη των μηχανικών, βασιζόμενοι στις κομματικές προτιμήσεις, στις διαπροσωπικές σχέσεις, στη συνήθεια και σπάνια στο κατά πόσον εξυπηρετούνται οι ανάγκες της πολιτείας με παράλληλη στήριξη των μηχανικών.

Ποιες οι θέσεις των παρατάξεων για την επόμενη τριετία και αλήθεια πόσοι από μας είναι ενήμεροι, για αυτές; Πόσοι θα ταυτιστούν και πάλι με τον κομματικό τους χώρο; Ποιος ασχολήθηκε με τις ανάγκες των νέων μηχανικών; Ποιος είναι ο απολογισμός της προηγούμενης θητείας;», αναφέρουν.

Ο συνδυασμός “Εκτός Γραμμής” τοποθετείται με αιχμές τόσο για το συνδυασμό του Στρατή Μανωλακέλλη “Σύμπλευση Μηχανικών”, όσο και για το συνδυασμό του Κώστα Φραγκόπουλου “Δημοκρατική Κίνηση Μηχανικών”, επισημαίνοντας ότι τα παραπάνω ερωτήματα σε συνάρτηση με την υποβάθμιση του ρόλου του μηχανικού τούς οδήγησαν να συμμετέχουν και σε αυτή την εκλογική διαδικασία του ΤΕΕ, ως ανεξάρτητος συνδυασμός, χωρίς δεσμεύσεις, κάνοντας λόγο για τεχνητό δίπολο μεταξύ μιας δοκιμασμένης συνταγής (Σύμπλευση Μηχανικών) και μιας λογικής διοίκησης/λάφυρο (Δημοκρατική Κίνηση Μηχανικών) για ακόμα μια φορά.

«Μπορεί η υποψηφιότητά μας να είναι «εκτός γραμμής» και να την υποτιμούν αλλά κατά τη διάρκεια των τελευταίων εβδομάδων μετά από επικοινωνία με πολλούς συναδέλφους, τα ζητήματα που θέσαμε εξ’ αρχής είναι περισσότερο επίκαιρα από ποτέ», αναφέρουν επισημαίνοντας τις προτεραιότητές τους ως ακολούθως:

«-Παρεμβάσεις του ΤΕΕ, στα έργα της Περιφέρειας, των Δήμων, με τεκμηριωμένες προτάσεις

-Ευρύτερη ενημέρωση προς όλα τα μέλη 

-Αναβάθμιση του ρόλου του μηχανικού

-Συμμετοχή στις διαδικασίες του ΤΕΕ

-Ενεργός συμμετοχή, ιδιαίτερα των νέων μηχανικών στα όργανα διοίκησης και στις ομάδες εργασίας του ΤΕΕ.

-Διαφάνεια και λογοδοσία παντού.

-Υποστήριξη των νέων μηχανικών στην επιχειρηματική τους εκκίνηση, με έμφαση στις γυναίκες μηχανικούς. 

-Συμμετοχή σε προγράμματα επιμόρφωσης/καινοτομίας (μέσω vouchers).

-Ανάληψη πρωτοβουλίας και συμμετοχή του ΤΕΕ στον σχεδιασμό και υλοποίηση αναπτυξιακών έργων και δράσεων στην περιφέρειά μας.

-Δράσεις υποστήριξης των δημόσιων φορέων και ειδικότερα των αδύναμων νησιωτικών δήμων, σε θέματα των χωρικών στρατηγικών.

-Επιτάχυνση ενεργειών για οριστικοποίηση των θεσμικών  εκκρεμοτήτων (κτηματολόγιο, χρήσεις γης, κλπ.).

-Τεκμηριωμένες και ρεαλιστικές προτάσεις σε νομικά κείμενα σχετικά με τεχνικά ζητήματα.

-Έμπρακτη στήριξη μηχανικών επί εργασιακών θεμάτων.

-Στελέχωση με επιπλέον προσωπικό του ΤΕΕ ΒΑ Αιγαίου.

-Δημιουργία δικτύου μηχανικών, ανεξαρτήτως παρατάξεων ή κομμάτων – ενεργοποίηση Επιτροπών, σε κάθε μεγάλο νησί της Περιφέρειας και καθιέρωση του ΤΕΕ ως αξιόπιστου συμβούλου της τοπικής κοινωνίας», αναφέρουν καταλήγοντας.

spot_img

More articles

spot_img