Δευτέρα, 27 Σεπτεμβρίου, 2021

Οι κυψέλες… έβγαζαν χασίς!

Ήταν η πιο πρωτότυπη κρυψώνα για ναρκωτικά, αυτό όμως δεν εμπόδισε τη Δίωξη Ναρκωτικών να ψάξει μια προς μια 200 κυψέλες, κάποιες από τις οποίες δεν είχαν μέλι, αλλά χασίς καλής ποιότητας το οποίο προέρχεται το πιθανότερο από τοπική καλλιέργεια.

Λίγες μόλις ημέρες μετά τη σύλληψη επαγγελματία – εμπόρου της περιοχής της Γέρας με μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών και μάλιστα σε αυτή την περίπτωση ο κατηγορούμενος, που κρίθηκε προφυλακιστέος, ήταν άτομο υπεράνω υποψίας, άλλη μια σύλληψη στην ίδια περιοχή φέρνει στην επιφάνεια το σοβαρό πρόβλημα της χρήσης των ναρκωτικών και σε αυτά τα χωριά.

Η Δίωξη Ναρκωτικών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λέσβου κατάφερε να μπλοκάρει 1 κιλό χασίς μετά από επιχείρηση που έγινε σε αγρόκτημα, παρουσία Αντεισαγγελέα.

Στα χέρια της αστυνομίας έπεσε ένας 41χρονος οικογενειάρχης, ο οποίος αν και έχει απασχολήσει στο παρελθόν την αστυνομία για κατοχή μικροποσοτήτων, δύσκολα θα μπορούσε κανείς να τον υποπτευτεί για κατοχή και εμπορία μεγάλης ποσότητας.

Η Δίωξη Ναρκωτικών, που τους τελευταίους μήνες είχε βάλει στο στόχαστρό της την ευρύτερη περιοχή της Γέρας, έχει ανοίξει ένα ντόμινο συλλήψεων και εντοπισμού ποσοτήτων ναρκωτικών, πράγμα που σημαίνει ότι κατάφερε να «ανοίξουν τα στόματα». Έτσι μετά από μεθοδική έρευνα έχει καταφέρει να αντλήσει σημαντικές πληροφορίες από το χώρο του υποκόσμου, οι οποίες συνθέτουν σε ένα σημαντικό ποσοστό την αγορά διακίνησης ναρκωτικών στην ευρύτερη περιοχή.

Άτομα του υποκόσμου προκειμένου να ελαφρύνουν τη θέση τους έχουν συνεργαστεί με την Αστυνομία και αυτός είναι και ο λόγος που η μία επιχείρηση διαδέχεται την άλλη στη Γέρα. Αποτέλεσμα, η Αστυνομία μέχρι τώρα κατάφερε να έχει προκαλέσει ένα ισχυρότατο χτύπημα στη διακίνηση ναρκωτικών για τα νότια του νησιού μας.

 

Ποιος να το φανταζόταν 

Η έφοδος των αστυνομικών, παρουσία του Αντεισαγγελέα, έγινε στο αγρόκτημα του 41χρονου, ο οποίος είχε σκεφθεί το πιο απίθανο σημείο για να κρύψει τα ναρκωτικά.

Έχοντας ακροβολισμένες κυψέλες και μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες σε πολύ μεγάλο αριθμό, είχε τοποθετήσει ανάμεσά τους κάποιες ανενεργές, οι οποίες δεν είχαν μελίσσια, αλλά χασίς! Σε ένα τέτοιο περιβάλλον ο φερόμενος ως δράστης έκανε από τη μία τη συγκομιδή μελιού από τις ενεργές κυψέλες και από την άλλη είχε το χασίς κρυμμένο σε ασφαλές σημείο, που δεν μπορούσε κανείς να υποπτευτεί και δύσκολο να βρει, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες οι κυψέλες μέσα στο αγρόκτημα ήταν πολλές δεκάδες.

Μέσα σε κυψέλη ήταν κρυμμένη και μία ζυγαριά ακριβείας, ενώ πίσω από έναν τεράστιο όγκο με κλαδιά μέσα στο χωράφι η Δίωξη βρήκε ένα δενδρύλλιο κάνναβης, ύψους 2 μέτρων περίπου και 8 φυτά κάνναβης, ύψους από 5 έως 20 εκατοστά που καλλιεργούσε ο δράστης σε ισάριθμες γλάστρες

Η έρευνα των αστυνομικών συνεχίστηκε και στην οικογενειακή κατοικία όπου δεν βρέθηκαν αξιόλογα ευρήματα, κατασχέθηκε όμως ένα κινητό τηλέφωνο, το οποίο εστάλη στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια για περαιτέρω διερεύνηση των επαφών του 41χρονου, καθώς και το ποσό των 300 ευρώ που εκτιμάται ότι προέρχεται από συναλλαγές με ναρκωτικά. 

Μετά τις απαγγελίες του κακουργηματικού κατηγορητηρίου από τον Εισαγγελέα Μυτιλήνης, ο φερόμενος ως δράστης πήρε προθεσμία και αναμένεται να απολογηθεί σήμερα στην Ανάκριση. Την ίδια ώρα η κοινωνία της Γέρας παρακολουθεί θορυβημένη τα όσα διαδραματίζονται, με τις συλλήψεις για ναρκωτικά στην κατά τα άλλα ήσυχη περιοχή να διαδέχονται η μία την άλλη και να βγαίνουν στο φως από τη Δίωξη Ναρκωτικών μεγάλες ποσότητες χασίς αλλά και ηρωίνης, που είχε βρεθεί στην προηγούμενη σύλληψη και μάλιστα από άτομα που μπορεί να είχαν κινήσει υποψίες για τη χρήση μαλακών ναρκωτικών, δύσκολα όμως θα μπορούσε κανείς να τους υποπτευθεί ότι έκρυβαν τέτοιες ποσότητες κάνοντας διακίνηση.

 

Προηγούμενο άρθρο“Αλλάζει χέρια” η ΔΕΔΑΠΑΛ
Επόμενο άρθροΠρωτοσέλιδο 03-11-20