Τρίτη, 3 Οκτωβρίου, 2023

Οι μεγάλες εκδηλώσεις του Αυγούστου

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις

Το Λεσβιακό Καλοκαίρι συνεχίζεται και στο δεύτερο μισό του Αυγούστου με μεγάλες εκδηλώσεις, για μικρούς και μεγάλους κατοίκους και επισκέπτες της Μυτιλήνης και όχι μόνο. Θεατρικές παραστάσεις, συναυλίες και άλλες εκδηλώσεις θα προσθέσουν μια καλλιτεχνική νότα στις καλοκαιρινές βραδιές, που ακολουθούν!

 

Πλούταρχος – Θεοφάνους

Ο Γιάννης Πλούταρχος ενώνει τις δυνάμεις του με τον καταξιωμένο συνθέτη Γιώργο Θεοφάνους σε μοναδικές καλοκαιρινές συναυλίες που θα θυμόμαστε για καιρό. Ο σπουδαίος ερμηνευτής και ο συνθέτης συνεργάζονται συναυλιακά και φέτος το καλοκαίρι στην πλούσια μουσική τους διαδρομή και θα παρουσιάσουν ένα πρόγραμμα με τις μεγαλύτερες επιτυχίες τους, στο Γήπεδο Μυτιλήνης, αύριο Τετάρτη 17 Αυγούστου, στις 21:30.

Τιμή εισιτηρίου: 20 ευρώ, προπώληση στο ταμείο του Δημοτικού Θεάτρου Μυτιλήνης και στο ticketservices.gr 

 

Ηλέκτρα

Οι Μαρία Κίτσου και Δημήτρης Γκοτσόπουλος πρωταγωνιστούν στους ρόλους της Ηλέκτρας και του Ορέστη αντίστοιχα, στην ανατρεπτική Ηλέκτρα του Ευριπίδη σε μετάφραση Στρατή Πασχάλη και σκηνοθεσία Γιώργου Λύρα, ενώ στον ρόλο του Παιδαγωγού θα δούμε τον Γιώργο Κωνσταντίνου, που θα ανέβει στο Θέατρο Κάστρου την Κυριακή 21 και τη Δευτέρα 22 Αυγούστου στις 21:30.

Η Ηλέκτρα του Ευριπίδη είναι ένα πρωτοποριακό και αμφιλεγόμενο έργο, γέννημα μιας εποχής όπου όλες οι βεβαιότητες έχουν γίνει αβεβαιότητες. Ο ποιητής δεν διστάζει να παρουσιάσει επί σκηνής τη δική του εκδοχή του μύθου, με τους ήρωές του σε έναν κόσμο ρεαλιστικής καθημερινότητας να θέτουν επιτακτικά ζητήματα πάνω στις έννοιες της εκδίκησης, της δικαιοσύνης, της ηθικής σύγκρουσης, του πάθους. Μια noir εκδοχή του μύθου, μια τραγωδία εκδίκησης, αλλά ταυτόχρονα ένα έργο βαθιά, συγκλονιστικά ανθρώπινο.

Εισιτήρια από 15€ με προπώληση στο Ταμείο του Δημοτικού Θεάτρου Μυτιλήνης και στο viva.gr

 

Αδελφοί Τσαχουρίδη

Μία επετειακή μουσική παράσταση με θέμα τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική καταστροφή, παρουσιάζουν τη Δευτέρα 29 Αυγούστου, στις 21:30, στο Κάστρο Μυτιλήνης, οι αδελφοί Κωνσταντίνος και Ματθαίος Τσαχουρίδης. Η μουσική μας παράδοση αποτελεί μέρος της ταυτότητας του έθνους μας. Το τραγούδι και ειδικά το συλλογικό τραγούδι (παραδοσιακό και μη) είναι το μέσο για το συγκεκριμένο εγχείρημα, που στόχο έχει να ευαισθητοποιήσει τις καρδιές των ανθρώπων και να ζωντανέψει την «αιώνια μνήμη» του ένδοξου Μικρασιατικού Ελληνικού Πολιτισμού. Σμύρνη, Τραπεζούντα και Κωνσταντινούπολη, τα τρία σπουδαία κέντρα του Μικρασιατικού Ελληνισμού συνεχίζουν να εμπνέουν και να δημιουργούν ένα σπάνιο μουσικό αμάλγαμα που θα παρουσιαστεί επί σκηνής…

Τιμή εισιτηρίου: 7€ γενική είσοδος – Προπώληση Υπηρεσία Εισιτηρίων – Ticket Services, Τηλεφωνικά: 210 7234567 – Online: www.ticketservices.gr και στο ταμείο του Δημοτικού Θεάτρου Μυτιλήνης.

 

Άλλες εκδηλώσεις

Απόψε στις 20:30, στο Κάστρο Μυτιλήνης, το Θέατρο Σκιών Αθανασίου παρουσιάζει την παράσταση «Ο Καραγκιόζης Αστροναύτης» (τιμή εισιτηρίου 6 ευρώ στο ταμείο του Δημοτικού Θεάτρου και στο viva.gr), ενώ την Πέμπτη 18 και την Παρασκευή 19 Αυγούστου, στις 20:15 και πάλι στο Κάστρο, η Art Muppets Production παρουσιάζει το υπερθέαμα με κούκλες και ηθοποιούς για μικρούς και μεγάλους με τίτλο «Τα Μαγικά Παραμύθια» (τιμή εισιτηρίου 10 ευρώ στο viva.gr και στα βιβλιοπωλεία Book & Art και Χατζηδανιήλ).

Στις 18 Αυγούστου ξεκινά στους Λάμπου Μύλους η έκθεση φωτογραφίας «Ταξιδεύοντας στο χρόνο» με μουσικοθεατρική βραδιά με τα σαντούρια της Αγιάσου, στις 19 Αυγούστου στο Καγιάνι θα πραγματοποιηθεί το μουσικό αφιέρωμα στον Απόστολο Καλδάρα, στις 21 Αυγούστου στις 21:00 το μουσικό αντάμωμα με λαϊκό μουσικό συγκρότημα στην πλατεία Τσάμια, στον Αφάλωνα, στις 23 Αυγούστου θα λάβουν χώρα τα Βενιαμίνεια στο Μεγαλοχώρι και στις 28 Αυγούστου το Πανηγύρι Αγίου Ερμογένη στην παραλία.

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο
spot_img
- Advertisement -

More articles