Παρασκευή, 24 Σεπτεμβρίου, 2021

Οι ομορφιές της Λέσβου στο Instagram

Αναμφισβήτητα το Instagram αποτελεί το σημαντικότερο μέσο δημοσίευσης φωτογραφικού υλικού και σίγουρα ένα από τα πλέον αποτελεσματικά μέσα προβολής, τόσο για πρόσωπα, όσο και για επιχειρήσεις, οργανισμούς αλλά και προορισμούς. Είναι το μέσο μέσα από το οποίο μπορούμε πραγματικά να θαυμάσουμε τις ομορφιές ενός τόπου, είτε αυτές μοιράζονται με το κοινό έχοντας προκύψει από την έμπειρη καλλιτεχνική ματιά ενός επαγγελματία φωτογράφου, είτε μέσα από την ερασιτεχνική αλλά αυθεντική προσέγγιση ενός απλού χρήστη. Έχει ενδιαφέρον επομένως, να ρίξουμε μια ματιά σε εκείνες τις πτυχές της Λέσβου, που οι επισκέπτες της θεώρησαν χρήσιμο να μοιραστούν σε αυτό το δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο.

… ή μέσα από τον πεζόδρομο της Ερμού (φωτο: geotravel)

Η αναζήτηση φωτογραφιών, που έχουν δημοσιευτεί στο Instagram και σε αυτές έχει συμπεριληφθεί με οποιονδήποτε τρόπο η σήμανση, που μαρτυρά πως τραβήχτηκαν στη Λέσβο, μπορεί να κρατήσει όχι ώρες, αλλά μέρες. Σε αυτές όμως εντοπίζουμε κάποια κοινά χαρακτηριστικά, που είναι ενδεικτικά όλων όσων αποτελούν και συγκριτικό πλεονέκτημα του νησιού μας ως προορισμού. Σημεία ιδιαίτερου αρχιτεκτονικού ενδιαφέροντος, όπως το τοπόσημο του Ναού του Αγίου Θεράποντα με τον επιβλητικό του τρούλο, τα όμορφα τοπία και ιδιαίτερα αυτά απ’ όπου ξεπροβάλλουν παραδοσιακοί οικισμοί, όπως ο Μόλυβος, ή ακόμα καλύτερα τα λιθόστρωτα σοκάκια τους, η πλούσια φύση και η διατήρηση της παράδοσης και βέβαια η αυθεντικότητα που βγάζουν οι άνθρωποι του νησιού, αποτυπώνονται σε χιλιάδες φωτογραφίες, που ταξιδεύουν τη Λέσβο σε όλο τον κόσμο και στις συσκευές εκατομμυρίων χρηστών.

Παραδοσιακοί οικισμοί, όπως ο Μόλυβος, από μακριά… (φωτο: budden_sigh)

… ή μέσα από τα λιθόστρωτά τους (φωτο: aj.instalife)

Επειδή όμως, μια εικόνα είναι χίλιες λέξεις, αξίζει να δείτε ένα μικρό αλλά χαρακτηριστικό δείγμα από τις φωτογραφίες, που μοιράστηκαν τους καλοκαιρινούς μήνες (και όχι μόνο), χρήστες του Instagram, που επισκέφτηκαν τη Λέσβο.

Το γαλάζιο της θάλασσας από ψηλά… (φωτο: tripsareover)

… ή από την γαλήνη μιας παραλίας (φωτο: budden_sigh)

Η αυθεντική ομορφιά της παράδοσης (φωτο: Wolfgang Bernauer)

Τα πασίγνωστα φλαμίνγκο στους υγροβιότοπους της Λέσβου… (φωτο: stavrosdeve)

… και οι άγνωστοι αλλά αξιαγάπητοι «κάτοικοι» της λεσβιακής υπαίθρου (φωτο: heyleoniemaria)