Κυριακή, 28 Νοεμβρίου, 2021

Οι «παράνομοι» καφενέδες των χωριών

Μπορεί στη Μυτιλήνη οι έλεγχοι και τα πρόστιμα να πέφτουν «βροχή», όμως, στα χωριά, εκεί όπου διαπιστώνονται τις τελευταίες ημέρες απανωτά κρούσματα, η κατάσταση μοιάζει να είναι  ανεξέλεγκτη. Ο κόσμος κυκλοφορεί χωρίς να φοράει μάσκες, μαζεύονται στις πλατείες αλλά και σε καφενεία που λειτουργούν παράνομα είτε «καλυμμένα» ή και απροκάλυπτα… αφού έλεγχοι δεν γίνονται….
«Σε όλα τα χωριά είναι κοινό μυστικό πως υπάρχουν τέτοιοι καφενέδες που λειτουργούν στη ζούλα και μαζεύονται χωριανοί μέσα σε κλειστούς χώρους» μας λέει κάτοικος της περιοχής Θερμής.
Στην Πηγή εστιάζεται το ενδιαφέρον των υπηρεσιών υγείας καθώς στο χωριό αυτό έχουν βρεθεί αρκετά θετικά κρούσματα του κορονοϊου και μάλιστα για αυτό το λόγο χθες πρώτη μέρα λειτουργίας των σχολείων, υπήρξε ανησυχία από τους γονείς για τον φόβο διασποράς. Σήμερα έχουν προγραμματισθεί μάλιστα μαζικά τεστ στο χωριό από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ με προτεραιότητα σε εκπαιδευτικούς και οικογένειες .
«Υπάρχει ανησυχία, γιατί ακούγονται πολλά για θετικά κρούσματα, αύριο (σς. σήμερα) θα γνωρίζουμε ακριβώς τι συμβαίνει» δήλωσε στα «Νέα της Λέσβου» ο Πρόεδρος της Κοινότητας Πηγής κ. Μιλτιάδης Αντωνίου . Στο ερώτημα αν τηρούν τα μέτρα οι κάτοικοι και αν φοράνε μάσκες, ο Πρόεδρος μας είπε : «Τώρα τα τηρούν. Δεν φορούσαν μάσκες, μαζευόταν στην πλατεία και στους καφενέδες , δεν πρόσεχαν. Ήμουν έτοιμος ν’ αγοράσω εγώ μάσκες να τους μοιράσω»…..

 

Διαβάστε τη συνέχεια στην έντυπη έκδοση της εφημερίδας «Τα Νέα της Λέσβου»