Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Οι πρώτοι των πρώτων στη Λέσβο!

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις



Σε χαμηλότερα επίπεδα σε σχέση με άλλες χρονιές κυμάνθηκαν οι βαθμολογίες των υποψηφίων των ΓΕΛ και των ΕΠΑΛ στις φετινές Πανελλαδικές Εξετάσεις. Αποτέλεσμα κάπως αναμενόμενο, δεδομένων των ιδιαίτερων συνθηκών, που είχαν να αντιμετωπίσουν τα τελευταία χρόνια οι συγκεκριμένοι υποψήφιοι και υποψήφιες, που μεταξύ άλλων λόγω της πανδημίας δεν έδωσαν εξετάσεις στις πρώτες δύο χρονιές του Λυκείου, και φέτος έπεσαν αμέσως στην… αρένα των πανελληνίων. Αυτό συνδυαστικά με το γεγονός ότι η ύλη ήταν σχετικά αυξημένη, ήρθε να προστεθεί στο έτσι κι αλλιώς δεδομένο άγχος των διαγωνιζομένων και, όπως ήταν φυσικό, επηρέασε συνολικά τις επιδόσεις. Ωστόσο, από τα σχολεία της Λέσβου κάθε άλλο παρά έλειψαν οι υψηλές βαθμολογίες!

Παρακάτω σας παρουσιάζουμε τους υποψηφίους, που πέτυχαν τις υψηλότερες από αυτές ανά ομάδα προσανατολισμού και σε κάθε σχολείο της Λέσβου.

 

Στη Μυτιλήνη

Στο Πρότυπο ΓΕΛ, η Μαρία-Ταξιαρχούλα Στεφανέλη που πέτυχε τη μεγαλύτερη επίδοση στο πεδίο Ανθρωπιστικών Σπουδών με μέσο όρο 18,4, χαρακτήρισε δύσκολη τη χρονιά, αλλά περισσότερο βατά τα θέματα στα μαθήματα του δικού της πεδίου, και έχει ως στόχο να περάσει στο Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας στο ΕΚΠΑ.

Πρώτος στο πεδίο Θετικών Επιστημών ο Δημήτρης Γεωργάκης με μέσο όρο 18,38 και στόχο το Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών στο ΕΜΠ, που ανέφερε ως «μυστικό» της επιτυχίας του το συστηματικό και ποιοτικό διάβασμα.

 

Δεύτερος στο ίδιο πεδίο για το σχολείο, ο πρόσφυγας από το Ιράν Κούρoς Νουρμοχαμαντί Μπαϊγκί, ο οποίος αν και φοιτεί μόλις 3 χρόνια σε ελληνικά σχολεία και τον άγχωσε το ζήτημα της γλώσσας, κατάφερε να βγάλει μέσο όρο βαθμολογίας 18,25 και να διεκδικεί πλέον με πολύ καλές αξιώσεις το να περάσει στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του ΑΠΘ. 

Στο 2ο ΓΕΛ, ο Ηλίας Καλαφάτης με 17,5 πρώτευσε στο πεδίο Θετικών Επιστημών χάρη στη σωστή προετοιμασία του με συντηρητικό, όπως το χαρακτήρισε, διάβασμα, στοχεύοντας σε ένα από τα Τμήματα Μαθηματικών, Χημικό ή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών στην Αθήνα.

Δύσκολη χαρακτήρισε τη φετινή χρονιά και η Νίκη Πονηρού, που με 18,38 όμως είδε τους κόπους της να ανταμείβονται και να πετυχαίνει τους στόχους της,

 

 

ενώ δύσκολη και απαιτητική ήταν η χρονιά και για τον Παντελή Κιοβρέκη, που όμως δεν έχασε κάποια από τις άλλες δραστηριότητές του και με 18,38 μέσο όρο βαθμολογιών θα διεκδικήσει την εισαγωγή του σε Στρατιωτικές Σχολές ή Σχολές Σωμάτων Ασφαλείας.

 

Μια δύσκολη χρονιά, η οποία όμως συνεπαγόταν και μια χρήσιμη δοκιμασία σε όλα τα επίπεδα, χαρακτήρισε τη φετινή η μαθήτρια του 3ου ΓΕΛ από το πεδίο Ανθρωπιστικών Σπουδών, Σταυρούλα Κοζπή, που με 18,9 μέσο όρο θα σκεφτεί με καθαρό μυαλό τις επόμενες ενέργειές της, στοχεύοντας κατά πάσα πιθανότητα σε Νομική ή Ψυχολογία.

Στη μεγάλη ύλη και στις δυσκολίες λόγω COVID στάθηκε και η Χριστίνα Ευαγγέλου από το ίδιο πεδίο, που με 18,65 στοχεύει σε Ψυχολογία ή σε Διεθνείς και Ευρωπαϊκές Σπουδές.

 

 

Από το πεδίο Θετικών Επιστημών, η Ευστρατία Σπανού υποστηρίζει πως είχε επιπλέον πίεση λόγω της αύξησης της ύλης, αλλά με σωστό προγραμματισμό «έβγαλε» τη χρονιά και με 17,33 μέσο όρο βαθμολογίας θα στοχεύσει στο μηχανογραφικό, χωρίς να έχει λάβει προς το παρόν κάποια απόφαση, αλλά… καλοβλέποντας σχολές Μηχανολόγων Μηχανικών.

Σίγουρη για τον εαυτό της ένιωθε και η Ταξιαρχούλα Λούκου, που με μέσο όρο 17 στοχεύει σε μια σχολή Χημικών Μηχανικών,

 

 

ενώ η Μαρία Γκριτζιώτου στάθηκε στις πολλές αλλαγές στο φετινό σύστημα και στο ότι περίμενε καλύτερη επίδοση στο πεδίο επιστημών Υγείας, έχοντας συγκεντρώσει μέσο όρο 16,98.

 

 

Στο 4ο ΓΕΛ η Αργυρώ Χατζηλάμπρου από το πεδίο Θετικών Επιστημών πέρασε μια απαιτητική και αγχωτική χρονιά, αλλά με μέσο όρο βαθμολογίας 17,96 στοχεύει σε κάποια Πολυτεχνική Σχολή, ως Πολιτικός Μηχανικός ή Μηχανολόγος Μηχανικός.

Από το πεδίο Ανθρωπιστικών Σπουδών, η Ουρανία Μαϊστρέλη, που ένιωσε περισσότερο πιεστική τη χρονιά προς το τέλος της, αλλά με 16,8 στοχεύει σε σχολές Κοινωνικής Εργασίας ή Ψυχολογίας, όπως και η συμμαθήτριά της από το ίδιο πεδίο, Μυρσίνη Κωδωνάκη, που με ίδιο μέσο όρο υποστηρίζει πως θα προσεγγίσει το μηχανογραφικό σαν να έγραψε 20, στοχεύοντας ακόμη και σε Νομικές σχολές, έπειτα από μια χρονιά που τη χαρακτήρισε δύσκολη και αδικημένη.

Την ίδια στιγμή, ο Αχιλλέας Αδαλής θεωρεί εύκολα τα θέματα, στα οποία εξετάστηκε στο πεδίο του, αισθάνθηκε πως η χρονιά πέρασε πολύ γρήγορα, αλλά με πολύ διάβασμα και με 17,8 διεκδικεί την είσοδό του σε Αστυνομικές Σχολές.

 

 

Στο 5ο ΓΕΛ, πρώτος στο πεδίο Ανθρωπιστικών Σπουδών ο γιος του πρώην Αντιπεριφερειάρχη Θοδωρή Βαλσαμίδη, Σπύρος, χαρακτηρίζει τον μέσο όρο του 18,07 ως αποτέλεσμα της προσπάθειας τριών χρόνων και όχι μόνο της τελευταίας χρονιάς, με μεθοδικό διάβασμα και χωρίς υπερβολές, στοχεύοντας σε Νομική Σχολή, ιδανικά της Θεσσαλονίκης.

 

Από το πεδίο των Επιστημών Υγείας η Κωνσταντίνα Μαρμάρου με μέσο όρο 17,6 πετυχαίνει κατά πως φαίνεται τον πρώτο στόχο που είχε θέσει για το Βιολογικό Αθήνας, προσεγγίζοντας με πείσμα μια δύσκολη και για εκείνη χρονιά.

 

Όπως δύσκολη ήταν και για την Ελένη Σακκή από το πεδίο Οικονομίας – Πληροφορικής, που χαρακτήρισε απαιτητικά τα θέματα των φετινών Πανελλαδικών Εξετάσεων και που με μέσο όρο 17,35 στοχεύει σε μία Σχολή Πληροφορικής Αθήνας, στο ΕΚΠΑ ή στην ΑΣΟΕΕ.

 

 

Στην υπόλοιπη Λέσβο

Στο ΓΕΛ Αγιάσου, για τον Παναγιώτη Πατσέλη από το πεδίο Επιστημών Υγείας η χρονιά ήταν δύσκολη και ιδιαίτερα απαιτητική προς το τέλος, τα θέματα τού φάνηκαν βατά και με 17,04 και σε συνδυασμό με τις επιδόσεις του στις δοκιμασίες αθλημάτων θα διεκδικήσει με αξιώσεις την εισαγωγή του στα ΤΕΦΑΑ Αθηνών.

 

Αγχωτική η διαδικασία και για την Σαπφώ Κουντουρέλλη, που χαρακτήρισε τα θέματα βατά αλλά αυστηρή τη βαθμολογία, ωστόσο κατάφερε έναν μέσο όρο 17,76 και με αυτόν θα διεκδικήσει την εισαγωγή της σε κάποια σχολή Ψυχολογίας.

 

 

 

ΓΕΛ Παμφίλων

Ανδρέας Σταματής, 19.225 μόρια
Πρώτος των πρώτων στο σχολείο του και σε όλη τη Λέσβο στην κατεύθυνση των Θετικών Επιστημών ο Ανδρέας Σταματής από το ΓΕΛ Παμφίλων, κατάφερε να πετύχει τον υψηλό στόχο του, τις σπουδές στην Ιατρική στην Αθήνα ή τη Θεσσαλονίκη. Το μυστικό και παράλληλα η συμβουλή του προς τους υποψηφίους είναι: «Διάβασμα με αυστηρό πρόγραμμα και στις εξετάσεις χαλαροί, αλλά συγκεντρωμένοι».

Γιασεμή Αβαγιανού, 18.425 μόρια
Μετά από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, η Γιασεμή Αβαγιανού πήρε το εισιτήριο για το Παιδαγωγικό (Δημοτική Εκπαίδευση) ακολουθώντας τα χνάρια του μπαμπά της. Όπως μας είπε, «πάντα διάβαζα, αγωνιζόμουν, με πρόγραμμα και ενδιαφέρον. Υπήρχε πίεση και άγχος, αλλά τελικά όλα καλά».

Λεωνίδας Λαμπρινός, 16.900 μόρια
Υψηλή βαθμολογία και για τον Λεωνίδα Λαμπρινό, στην κατεύθυνση των Ανθρωπιστικών Σπουδών. «Αισθάνομαι πολύ χαρούμενος που οι κόποι μου ανταμείφθηκαν και κατάφερα να πετύχω τον στόχο μου. Διάβαζα με μέτρο, χωρίς υπερβολές και χωρίς να αφήνω κενά. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους καθηγητές και την οικογένειά μου, που με υποστήριζαν στην προσπάθειά μου. Άξιοι συγχαρητηρίων είναι όλοι όσοι αγωνίστηκαν, ασχέτως αν κατάφεραν να κατακτήσουν τους στόχους τους», τόνισε.

 

ΓΕΛ Πέτρας

Μαρία Ακμούτσου, 17.705 μόρια
Στην κατεύθυνση των Θετικών Επιστημών κατάφερε να ξεχωρίσει η Μαρία Ακμούτσου που θέλει να σπουδάσει Εργοθεραπεία. Όπως μας είπε, «ήταν μια δύσκολη χρονιά φέτος, ιδιαίτερα ψυχολογικά, αλλά είμαι ευχαριστημένη από το αποτέλεσμα».

Άντζελα Ζίλι, 17.520 μόρια
Με πρώτο στόχο τη Νομική, η Άντζελα Ζίλι, που κατάγεται από την Αλβανία αλλά γεννήθηκε και μεγάλωσε στο νησί μας, δηλώνει ικανοποιημένη από την επίδοσή της, δεδομένων των συνθηκών: «Ήταν μια αρκετά δύσκολη χρονιά, κουράστηκα, αλλά τα κατάφερα. Ήμουν πρόθυμη να θυσιάσω τα πάντα για να πετύχω τον στόχο μου».

 

Φετί Οσμά, 17.440 μόρια
Ο Φετί Οσμά, επίσης με καταγωγή από την Αλβανία, στην κατεύθυνση Οικονομίας – Πληροφορικής, πέτυχε τον στόχο του και προχωράει μπροστά. «Δεν έχω αποφασίσει ακριβώς τις Σχολές που θα δηλώσω, αλλά είμαι πολύ ευχαριστημένος από τα αποτελέσματα. Τα Μαθηματικά ήταν απαιτητικά και η Έκθεση, αλλά όλα καλά».

 

 

ΓΕΛ Πολιχνίτου

Γιώργος Σάκκης, 18.660 μόρια
Ο Γιώργος Σάκκης από τον Πολιχνίτο, κατάφερε να συγκεντρώσει 18.660 μόρια στην κατεύθυνση των Θετικών Επιστημών. Στόχος του οι Πολυτεχνικές Σχολές ή Ναυπηγών Μηχανολόγων – Μηχανικών: «Ήταν μια ιδιαίτερη χρονιά με αρκετές δυσκολίες και φυσικά τον κορονοϊό, αλλά τα καταφέραμε».

 

Κυριάκος Αρμουτέλλης, 18.550 μόρια
Υψηλή βαθμολογία και για τον Κυριάκο Αρμουτέλλη, στην κατεύθυνση Οικονομίας – Πληροφορικής. «Το σχολείο μας τα πήγε πολύ καλά, παρ’ όλο που ήταν μια δύσκολη χρονιά και χρειάστηκε τρομερή προσπάθεια. Θέλω να σπουδάσω στο Τμήμα Πληροφορικής του ΕΚΠΑ ή στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο», σημείωσε.

Ιωάννα Κουκούλα, 17.800 μόρια
Τις Θετικές Επιστήμες αποφάσισε να ακολουθήσει η Ιωάννα Κουκούλα θέλοντας να σπουδάσει Φαρμακευτική ή Κτηνιατρική. «Τα θέματα ήταν πιο βατά από πέρυσι, αλλά χωρίς εντατικό διάβασμα δεν γίνεται τίποτα», μας είπε η ίδια.

 

Άγγελος Χιωτέλλης, 15.500 μόρια
Ο Άγγελος Χιωτέλλης θέλει να σπουδάσει στην Σχολή της Κέρκυρας Μεταφραστών – Διερμηνέων ή Μεσογειακές Σπουδές. «Όλοι μας, λόγω των προηγούμενων χρόνων είχαμε τον φόβο των εξετάσεων γιατί δεν γράψαμε στην Α’ και στην Β’ Λυκείου. Τελικά, όλα πήγαν καλά, αλλά το συστηματικό διάβασμα είχε ξεκινήσει από το Γυμνάσιο».

ΓΕΛ Πλωμαρίου

Παναγιώτης Ξυπτεράς, 15.330 μόρια
Από την κατεύθυνση Οικονομίας – Πληροφορικής, ο Παναγιώτης Ξυπτεράς θέλει να σπουδάσει Γεωπονία Αγροτικής Ανάπτυξης και Οικονομίας. «Ήταν δύσκολα τα τελευταία 2 χρόνια, αλλά είμαι ευχαριστημένος. Δεν υπήρχε ελεύθερος χρόνος, παρά μόνο προς το τέλος που έβλεπα λίγο περισσότερο τους φίλους μου».

 

 

Περσεφόνη Πασινιού, 14.800 μόρια
«Θα μπορούσα και καλύτερα», μας λέει η Περσεφόνη Πασινιού που θέλει να ενταχθεί στο Λιμενικό Σώμα. «Ήταν μια δύσκολη χρονιά, με δύσκολα θέματα και πλέον περιμένουμε τις βάσεις».

 

ΓΕΛ Ιππείου

Αργυρώ Χατζηπαναγιώτου, 17.335 μόρια
Στον Τομέα της Υγείας θέλει να σπουδάσει η Αργυρώ Χατζηπαναγιώτου, Ιατρική, Οδοντιατρική ή Φαρμακευτική. Όπως μας είπε: «Ήταν μια δύσκολη χρονιά γιατί υπήρχε ο κορονοϊός, κολλούσαμε συχνά – πυκνά και μέναμε εκτός σχολείου. Επίσης ήταν τεράστια η ύλη».

 

Παναγιώτης Βουνάτσος, 16.765 μόρια
Ο Παναγιώτης Βουνάτσος ακολούθησε την κατεύθυνση Οικονομίας – Πληροφορικής με στόχο τις σπουδές στον Προγραμματισμό. «Στα σχολεία δεν γίνονταν μαθήματα και πέσαμε στα βαθιά. Όμως μετράει η προσπάθεια και το τελικό αποτέλεσμα».

 

 

Γιώργος Χατζησάββας, 14.380 μόρια
Τις Ανθρωπιστικές Σπουδές θα ακολουθήσει ο Γιώργος Χατζησάββας με πρώτη επιλογή την Σχολή Αστυφυλάκων. «Ήταν μια δύσκολη χρονιά για όλους τους υποψηφίους με τεράστια ύλη. Ζοριστήκαμε και προσπαθήσαμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό».

 

ΓΕΛ Άντισσας

Κλέων – Ταξιάρχης Κοτσίνης, 18.500 μόρια
Πλώρη για την Σχολή Αξιωματικών του Λιμενικού, την πρώτη του επιλογή, βάζει ο Κλέων – Ταξιάρχης Κοτσίνης από την Άντισσα, που συγκέντρωσε υψηλή βαθμολογία, παρ’ όλο που δεν γλίτωσε ούτε εκείνος από τον κορονοϊό. «Ήταν μια απαιτητική χρονιά, αλλά με συστηματικό διάβασμα τα καταφέραμε».

 

Πέτρος Τσολάκης, 17.650 μόρια
Διπλά συγχαρητήρια αξίζουν στον Πέτρο Τσολάκη, που εργαζόταν παράλληλα με την προετοιμασία για τις πανελλήνιες εξετάσεις. Ακολούθησε την κατεύθυνση Οικονομίας – Πληροφορικής για σπουδές στην Οργάνωση και την Διοίκηση. «Δεν σκοτώθηκα στο διάβασμα, αλλά σίγουρα προσπάθησα αρκετά, ιδιαίτερα τους τελευταίους 2 μήνες. Χρειάζεται υπομονή, επιμονή και μεθοδικό διάβασμα», μας τόνισε.

Θεοφάνης Θυμέλης, 16.000 μόρια
Φαρμακευτική, Χημεία ή Βιολογία θα σπουδάσει ο Θεοφάνης Θυμέλης, ανάλογα και με τις βάσεις που θα διαμορφωθούν τον Αύγουστο. «Ήταν μια δύσκολη χρονιά, με ελάχιστο ελεύθερο χρόνο που στερηθήκαμε πολλά. Κάθε Σάββατο κατέβαινα στη Μυτιλήνη για ιδιαίτερα μαθήματα, αλλά εμπιστευόμουν τους καθηγητές μου».

 

 

ΓΕΛ Μανταμάδου

Αλεξία Τζανετή, 18.530 μόρια
Η Αλεξία Τζανετή ακολούθησε την κατεύθυνση των Ανθρωπιστικών Σπουδών και κατάφερε να συγκεντρώσει υψηλή βαθμολογία για να πετύχει τον στόχο της, που είναι η εισαγωγή της στην Σχολή Ανθυποπυραγών. «Θέλω να γίνω πυροσβέστρια. Ήταν μια δύσκολη χρονιά από κάθε άποψη, με πολύ διάβασμα και λίγες εξόδους».

Στέλλα Αψωκάρδου, 17.400 μόρια
Στο Τμήμα Φυσικής της Θεσσαλονίκης θέλει να σπουδάσει η Στέλλα Αψωκάρδου που ακολούθησε την κατεύθυνση των Θετικών Επιστημών. «Ήταν σχετικά δύσκολα τα θέματα μετά από μια δύσκολη χρονιά. Όμως διάβαζα συστηματικά από την Α’ Λυκείου και φυσικά έκανα ιδιαίτερα μαθήματα».

Παναγιώτης Χατζηνικολάου, 17.300 μόρια
Η Σχολή της Αστυνομίας είναι η πρώτη επιλογή του Παναγιώτη Χατζηνικολάου που ακολούθησε την κατεύθυνση Οικονομίας – Πληροφορικής. «Τα θέματα ήταν αρκετά εύκολα και δεν μπορώ να πω ότι διάβαζα πολύ. Σε φυσιολογικά πλαίσια από την Β’ Λυκείου και για να μην υπάρχουν κενά στην ύλη που εξεταζόμαστε».

 

ΓΕΛ Καλλονής

Παναγιώτης Καζάζης, 17.800 μόρια
Με στόχο τις Ιατρικές Σχολές, Φαρμακευτική ή Βιολογία, ο Παναγιώτης Καζάζης έδωσε τις εξετάσεις του και περιμένει τις βάσεις τον Αύγουστο. «Ήταν προφανώς μια δύσκολη χρονιά, αλλά χρειάζεται επιμονή και υπομονή. Δεν είχαμε ξαναδώσει εξετάσεις εμείς στο Λύκειο και τα πράγματα ήταν ακόμη πιο δύσκολα».

 

 

Κωνσταντίνα Βέλου, 17.660 μόρια
Την κατεύθυνση Οικονομίας – Πληροφορικής ακολούθησε η Κωνσταντίνα Βέλου με στόχο να σπουδάσει Εφαρμοσμένη Πληροφορική στη Θεσσαλονίκη. «Η χρονιά ήταν δύσκολη, πιεστική και έπρεπε να διαχειριστούμε το άγχος που είχαμε για όλα. Προσωπικά, διάβαζα από μικρή και είμαι ικανοποιημένη από την επίδοσή μου».

 

Αμφιτρίτη Καραγρηγορίου, 17.130 μόρια
Νομική θέλει να σπουδάσει η Αμφιτρίτη Καραγρηγορίου που συγκέντρωσε 17.130 μόρια στην κατεύθυνση των Ανθρωπιστικών Σπουδών. «Το εντατικό διάβασμα ξεκινά από την Α’ Λυκείου. Η ύλη μας ήταν μεγάλη, αλλά κάναμε το καλύτερο που μπορούσαμε».

Τα ΕΠΑΛ

Από το 1ο ΕΠΑΛ Μυτιλήνης ο Απόστολος Ταρσάνης έδινε εξετάσεις για 2η φορά και αν και η χρονιά για εκείνον ήταν δύσκολη, με 18,36 στοχεύει να περάσει σε κάποια σχολή Σωμάτων Ασφαλείας.

 

 

Με 17,525 από το ίδιο σχολείο ο Κωνσταντίνος-Ταξιάρχης Τσίκνας, που παρά τις φετινές δυσκολίες θεωρεί πως πέτυχε τον στόχο του και θα διεκδικήσει την εισαγωγή του στην Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού, κατά προτίμηση στη Χίο.

 

 

 

Σε Τμήματα Αρχιτεκτονικής στοχεύει ο Απόστολος Κλειώτης, που έπειτα από μια κουραστική και απαιτητική χρονιά πέτυχε τον στόχο του και με μέσο όρο 18,08 θα διεκδικήσει την εισαγωγή του σε σχολές επιλογής του στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

 

 

Μυστικό της Σοφίας Σκορδά από το 2ο ΕΠΑΛ της Μυτιλήνης ήταν το μεθοδικό και συστηματικό διάβασμα και η προσήλωση στο στόχο και κάπως έτσι έβγαλε μέσο όρο βαθμολογιών 19,74 με τον οποίο θα διεκδικήσει την εισαγωγή της σε κάποια σχολή από τον τομέα της υγείας.

 

 

Με 19,32 ο Τεντολούρης Παναγιώτης από το ίδιο σχολείο έχει πρόσθετη μοριοδότηση λόγω αθλητισμού, επομένως με πολλές αξιώσεις θα διεκδικήσει την εισαγωγή του σε κάποιο τμήμα Ιατρικής ή Οδοντιατρικής.

 

 

Ιδιαίτερη η περίπτωση της Μαρίας Ζαχαρίου στο ΕΠΑΛ Πλωμαρίου, που όντας μητέρα δύο παιδιών και παντρεμένη με ναυτικό, που λείπει συχνά από το σπίτι, είχε περισσότερες δυσκολίες σε μια έτσι και αλλιώς απαιτητική χρονιά, κατάφερε να συγκεντρώσει μέσο όρο 15,9 και με αυτό να μπορεί να περάσει σε αρκετές σχολές, αλλά λόγω υποχρεώσεων θα στοχεύσει στο Τμήμα Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Αιγαίου στη Μυτιλήνη.

Με 19,6 μέσο όρο, έπειτα από μεθοδικό διάβασμα και αφοσίωση, πέτυχε τον στόχο του και ο Αγησίλαος Κατέχος, στοχεύοντας στην Σχολή Αεροπορίας.

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο
spot_img

More articles

spot_img
spot_img
spot_img