Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Οι στόχοι του Γ. Καμπούρη για το 2024

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις


Με την παρουσία πλήθους κόσμου αλλά και ανθρώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, στις 11 το πρωί, η κοπή της πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας του νοσοκομείου Μυτιλήνης, στην αίθουσα εκδηλώσεων. Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης που διοργάνωσε η διοίκηση του Βοστάνειου για την κοπή της πίτας, ο Διοικητής, Γιώργος Καμπούρης, έκανε έναν απολογισμό για τα πεπραγμένα της προηγούμενης χρονιάς αναφέροντας τις παρεμβάσεις που έγιναν στο νοσοκομείο σε όλα τα επίπεδα, αλλά και τις δράσεις που διοργανώθηκαν και πραγματοποιήθηκαν με μεγάλη επιτυχία, ενώ ανακοίνωσε ότι θα είναι εκ νέου υποψήφιος για την διοίκηση του νοσοκομείου.

Πλήθος κόσμου στην κοπή της πίτας

Ήδη από τις 10 και μισή η αίθουσα του Νοσοκομείου Μυτιλήνης άρχισε να γεμίζει από κόσμο, προκειμένου να παρακολουθήσουν την εκδήλωση της κοπής της πίτας. Το παρών έδωσαν ο Βουλευτής Λέσβου της Νέας Δημοκρατίας, Χαράλαμπος Αθανασίου, ο Σταύρος Πολίτης ως εκπρόσωπος του Βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Παναγιώτη Παρασκευαΐδη, ο Δήμαρχος Μυτιλήνης Παναγιώτης Χριστόφας, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου της Δυτικής Λέσβου, Στρατής Γελαγώτης και άλλοι άνθρωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης. Παράλληλα την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Γιάννης Μουτζούρης, ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Βορείου Αιγαίου, Στρατής Μανωλακέλλης, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λέσβου, Βαγγέλης Μυρσινιάς, ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Λέσβου Παναγιώτης Προβέτζας, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Αιγαίου, Δημήτρης Παπαγεωργίου, αλλά και στελέχη των σωμάτων ασφαλείας και πιο συγκεκριμένα της Αστυνομίας και του Ελληνικού Στρατού. Ακόμη παραβρέθηκαν παλιοί διοικητές του νοσοκομείου, εργαζόμενοι και προσωπικό, αλλά και πολίτες. 

Ο Βουλευτής Χαράλαμπος Αθανασίου

Στο ξεκίνημα της εκδήλωσης έγιναν κάποιοι χαιρετισμοί από τους επισήμους. Ο κ. Αθανασίου κατά την διάρκεια του χαιρετισμού του ανέφερε ότι βγήκαν οι απαραίτητες άδειες για την ανέγερση του νέου κτιρίου της Ψυχιατρικής, με σκοπό να γίνει μια νέα κατασκευή που θα αντικαταστήσει την υπάρχουσα. Στη συνέχεια ο κ. Χριστόφας κατά τον χαιρετισμό του, αφού ευχαρίστησε το προσωπικό και τους εργαζόμενους εκ μέρους όλων των πολιτών του Δήμου, τόνισε τη σπουδαία δουλειά που πραγματοποιούν οι υγειονομικοί καθημερινά και ανελλιπώς. Χαιρετισμό επίσης απηύθυναν ο κ. Πολίτης, ο κ. Γελαγώτης αλλά και ο κ. Παπαγεωργίου, οι οποίοι έστειλαν και εκείνοι τις ευχές τους για μια καλή χρονιά. 

Ο αγιασμός της βασιλόπιτας

Ο απολογισμός του Διοικητή

Έναν πλούσιο απολογισμό σχετικά με τα πεπραγμένα της προηγούμενης χρονιάς έκανε ο Διοικητής του Νοσοκομείου, Γιώργος Καμπούρης. Ξεκινώντας την ομιλία του ανέφερε: «Στην πολύ δύσκολη περίοδο της πανδημίας που βίωσε όλος ο κόσμος, η χώρα μας, αλλά και το νησί μας, το νοσοκομείο μας στάθηκε όρθιο και στάθηκε όρθιο χάρη στις υπεράνθρωπες προσπάθειες που κατέβαλαν όλοι οι εργαζόμενοι ανεξαρτήτως ειδικότητος. Οι οποίοι ξεπέρασαν πολλές φορές τους εαυτούς τους αντιμετωπίζοντας με αυταπάρνηση τα καθημερινά προβλήματα, προσφέροντας ανεκτίμητες υπηρεσίες σε όλους τους κατοίκους της Λέσβου. Η πορεία του νοσοκομείου διαγράφεται ιδιαίτερα σημαντική κατά το πέρασμα των χρόνων. Από την έναρξη της λειτουργίας των νέων ειδικών μονάδων, την περαιτέρω αύξηση των κλινών, την ανακαίνιση και εκσυγχρονισμό τμημάτων και υπηρεσιών μέχρι και τη στελέχωση προσωπικού όλων των ειδικοτήτων επιτεύχθηκε η ανάπτυξή του αλλά και η εδραίωσή του ως έναν πυλώνα ποιοτικά παρεχομένων υπηρεσιών υγείας».

Πιο συγκεκριμένα από τον απολογισμό που έγινε αξίζει να σημειωθεί ότι στο νοσοκομείο υπήρξε ανάπτυξη νέων τμημάτων, έγινε μια αναδιοργάνωση της δομής, εκσυγχρονισμός των υπηρεσιών (λειτουργία μαστογράφου, λειτουργία υπερήχου και τεστ κοπώσεως στο Καρδιολογικό Τμήμα) και του μεγαλύτερου μέρους του υφιστάμενου ιατροτεχνολογικού και λοιπού εξοπλισμού

Παράλληλα έγινε δωρεά του κοινωφελούς ιδρύματος «ΠΑΥΛΟΥ Δ. ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ» προς το Νοσοκομείο, όπου ενισχύθηκε με ένα τροχήλατο Laser λιθοτριψίας, ένα ημιάκαμπτο ουρητηροσκόπιο, έναν ακουομετρητή, μια ανακλινόμενη καρέκλα Ω.Ρ.Λ. και ένα ψυγείο φαρμακείου. Στη συνέχεια ο ίδιος έθεσε και νέους στόχους για το 2024. Μεταξύ άλλων σχεδιάζεται η καθημερινή λειτουργία του Αιμοδυναμικού Εργαστηρίου με τη στελέχωσή του από εξειδικευμένους επεμβατικούς καρδιολόγους, η στελέχωση του νοσοκομείου με ειδικότητες που λείπουν, όπως ενδοκρινολόγος, επιπλέον ψυχίατρος, ακτινοδιαγνώστης, νεφρολόγος και επεμβατικός καρδιολόγος, η κατασκευή εκ θεμελίων νέας Ψυχιατρικής Κλινικής και  η προμήθεια νέων ιατρικών μηχανημάτων.

spot_img

More articles

spot_img