Δευτέρα, 23 Μαΐου, 2022

Οι Times του Λονδίνου ψηφίζουν Λέσβο!

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Μύκονος και Σαντορίνη, Κέρκυρα και Κεφαλονιά είναι κάποια από τα πιο δημοφιλή ίσως ελληνικά νησιά, που οι ξένοι τουρίστες κατακλύζουν κάθε καλοκαίρι, έχοντας τη δυνατότητα να τα επισκεφθούν αξιοποιώντας μια από τις πολλές απευθείας πτήσεις που τα συνδέουν με πολλές πόλεις της Ευρώπης. Η εφημερίδα Τάιμς του Λονδίνου, όμως, αποφάσισε να κάνει ένα αφιέρωμα σε 25 υπέροχα ελληνικά νησιά, τα οποία περνούν «κάτω από το ραντάρ» των τουριστών, αλλά έχουν πολλές ομορφιές να προσφέρουν σε όσους τα επισκεφτούν. Ανάμεσα σε αυτά, πέρα από προορισμούς όπως η Αλόννησος και η Ικαρία θα εντοπίσουμε και τη Λέσβο!

Το αφιέρωμα υπογράφει η Ντάνα Φακάρος, μια από τις πιο γνωστές συγγραφείς ταξιδιωτικών οδηγών, με πολλές συνεργασίες με βρετανικά έντυπα, η οποία έγραψε τον πρώτο της οδηγό για τα ελληνικά νησιά το 1977! Στο τελευταίο της κείμενο, που δημοσίευσε μόλις πριν λίγες μέρες αναφέρεται στη Λέσβο ως ένα νησί το οποίο δεν μοιάζει με κανένα άλλο. «Πέρα από την αστική, καστρο-στεφανωμένη πρωτεύουσα Μυτιλήνη και ανάμεσα στις τεράστιες εκτάσεις από ελιές και δασώδη όρη, βρίσκονται μερικά από τα πιο παραδοσιακά χωριά της Ελλάδας» σχολιάζει η Φακάρος, κάνοντας ειδική αναφορά στις ευκαιρίες που θα συναντήσει ο επισκέπτης της Λέσβου για παρατήρηση πουλιών και τις ιαματικές πηγές, το Απολιθωμένο Δάσος, αλλά και το μουσείο που είναι αφιερωμένο στον «μεγάλο καλλιτέχνη της Ελλάδας, Θεόφιλο». Ειδική αναφορά κάνει όμως και στο Πλωμάρι, όπου παράγεται το περισσότερο από το ούζο της Ελλάδας και τα μουσεία, που είναι αφιερωμένα σε αυτό! 

Με λίγα λόγια, η Φακάρος παίρνει αυτό που για εμάς αποτελεί μια από… τις ανοιχτές πληγές του τομέα του τουρισμού για το νησί μας, δηλαδή τους σχετικά μικρούς αριθμούς τσάρτερ που φτάνουν στη Λέσβο, που την κάνουν έναν προορισμό όπου δεν θα συναντήσεις κοσμοσυρροή τουριστών, και το μετατρέπει σε συγκριτικό της πλεονέκτημα. Πλεονέκτημα, που σε συνδυασμό με την αστείρευτη φυσική ομορφιά του τόπου μας και το εύρος των μορφών εναλλακτικού τουρισμού, που προσφέρει, το καθιστούν έναν ιδανικό προορισμό για όμορφες διακοπές!

Ενδεικτικό του ότι μόνο ως «δευτερεύουσα» επιλογή δεν προτείνει η δημοσιογράφος τη Λέσβο, είναι η ίδια η λίστα των νησιών που αναφέρει και που επιπλέον των παραπάνω περιλαμβάνει τη Σάμο, τα Κύθηρα, την Αίγινα, το Μεγανήσι, τις Σπέτσες, την Ιθάκη, τη Θάσο, την Ίο, τη Σκόπελο, την Κέα, τη Λευκάδα, τη Μήλο, την Τήνο, την Αστυπάλαια, την Κάρπαθο, τη Σίφνο, τη Σκύρο, την Ύδρα, τους Παξούς, τη Νάξο, τη Χάλκη και την Κάλυμνο.

 

- Advertisement -

More articles

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις