Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου, 2022

«Οικογενειακό άλμπουμ αγάπης»

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις

Νέο βιβλίο κυκλοφόρησε η γνωστή για τη δράση της στα πολιτιστικά δρώμενα της Μυτιλήνης Αθανασία Δαφιώτη. Πρόκειται για ένα βιβλίο-λεύκωμα που απευθύνεται σε πολύ μικρά παιδιά με σκοπό μέσα από μια ωραία εικονογράφηση και μέσα από ζωγραφιές, το παιδί να φτιάξει το πρώτο οικογενειακό του άλμπουμ, μαθαίνοντας να ξεχωρίζει τους κοντινούς του συγγενείς.

 

«Οικογενειακό άλμπουμ αγάπης»

Ας μάθουμε τις λέξεις γνωρίζοντας τα μέλη της οικογένειας, τα πιο σημαντικά πρόσωπα της ζωής του παιδιού, που του δίνουν χαρά και ασφάλεια συναισθηματική: Τη μαμά, τον μπαμπά, τη γιαγιά, τον παππού, τις θείες και τους θείους, τους νονούς, τα αδέρφια και τα ξαδέρφια, μα και τα κατοικίδιά μας!

Το πρώτο οικογενειακό άλμπουμ για παιδιά προσχολικής και πρωτοσχολικής ηλικίας, με εντυπωσιακό τρόπο εικονογραφημένο και με πολλές σελίδες για να βάλει τα δικά του αγαπημένα πρόσωπα.

Ένα βιβλίο-λεύκωμα, με τις πρώτες ζωγραφιές και αναμνήσεις του μικρού παιδιού έτσι ώστε να συλλέξει και να διαμορφώσει το δικό του οικογενειακό άλμπουμ αγάπης!

Ο συγγραφέας Βαγγέλης Ηλιόπουλος παρουσιάζει με τον δικό του γλαφυρό τρόπο το βιβλίο:

«Το πρώτο ‘’Οικογενειακό άλμπουμ αγάπης’’ για μικρά παιδιά είναι γεγονός! Μια πρωτότυπη ιδέα της συγγραφέως Αθανασίας Δαφιώτη, σε εικονογράφηση της Βιβής Μαρκάτου, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Συμμετρία. Μια ευκαιρία για όλα τα μικρά παιδιά να γνωρίσουν όλα τα μέλη της πυρηνικής και διευρυμένης οικογένειάς τους, ως και τα αγαπημένα τους κατοικίδια! Αλλά και να διαβάσουν τις πρώτες τους λέξεις.

Οι ερωτήσεις που υπάρχουν κινούν την περιέργεια των παιδιών και τα παροτρύνουν να απαντήσουν αλλά και να αναγνωρίσουν τα μέλη και τους ρόλους μιας οικογένειας. Της δικής τους οικογένειας. Στο τέλος του βιβλίου τα παιδιά έχουν τη δυνατότητα να ζωγραφίσουν τους ήρωες του βιβλίου και τα μέλη-ήρωες της δικής τους οικογένειας.

Το βιβλίο αυτό είναι μια πρώτη μύηση του μικρού παιδιού στον κόσμο των βιβλίων. […] Με μεγάλη υπευθυνότητα και γνώση για τα χαρακτηριστικά της σκέψης αυτής της ηλικίας η συγγραφέας απευθύνεται σε πολύ μικρούς αναγνώστες και σίγουρα τους κερδίζει. Απολαύστε το!».

Το βιβλίο «Οικογενειακό άλμπουμ αγάπης» θα το βρείτε σε όλα τα βιβλιοπωλεία.

 

Η Αθανασία Δαφιώτη

Η Αθανασία (Νάσια) Δαφιώτη, ζει στην Μυτιλήνη. Πολύ κοντά στα μικρασιατικά παράλια, την πατρίδα των παππούδων της. Τα παιδικά της χρόνια τα έζησε στη Γερμανία, όπου γεννήθηκε. Σπούδασε υποκριτική τέχνη αρχικά στην Ανώτερη Δραματική Σχολή του Εθνικού Ωδείου, της Αθήνας, μετά από ειδικές εξετάσεις στο Εθνικό Θέατρο, ‘’ως παιδί-θαύμα’’! Στη συνέχεια Θεατρολογία στο Τμήμα Θεάτρου της Σχολής Καλών Τεχνών, του Α.Π.Θ. στη Θεσσαλονίκη. Master στο Θεατρικό Παιχνίδι και στο Νεοελληνικό Θέατρο.

Εκπόνησε τη διδακτορική της διατριβή στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, στο Τμήμα Πολιτισμικής Τεχνολογίας, στη Μυτιλήνη, με θέμα: ‘’Η χρήση αφηγηματικών δομών στη θεατρική αγωγή στα πλαίσια της σύγχρονης εκπαίδευσης’’. Ως ηθοποιός, ραδιοφωνική παραγωγός και δημοσιογράφος βρέθηκε στην Κύπρο, όπου γέννησε τους τρεις γιους της. Έπαιξε θέατρο επί σειρά ετών, στην Αθήνα, στην Λευκωσία, στην Λεμεσό. 

Στη Μυτιλήνη δίδαξε θέατρο και ιστορία θεάτρου, οργάνωσε και παρουσίασε ψυχαγωγικά προγράμματα και εκδηλώσεις για παιδιά ως θεατροπαιδαγωγός. Ασχολήθηκε από έφηβη με το ραδιόφωνο. Ως επαγγελματίας κυρίως, στην κρατική ραδιοφωνία, σε Ελλάδα και Κύπρο, έχοντας την ευθύνη και παρουσίαση της πολιτιστικής εκπομπής στον περιφερειακό σταθμό της ΕΡΑ Αιγαίου.

Έχει διδάξει σε δημόσια ΙΕΚ του ΟΕΕΚ, σε ΙΔΕΚΕ και ΝΕΛΕ θεατρική αγωγή και θεατρικό παιχνίδι. Ως ηθοποιός – θεατρολόγος δίδαξε στη δημόσια εκπαίδευση, από το 1995 στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, οργανώνοντας θεατρικές ομάδες που έχουν αποσπάσει βραβεία, διακρίσεις και επαίνους.

Αγαπά το θέατρο, τη μουσική, και το τραγούδι. Πρόσφατα ανακάλυψε τη ζωγραφική. Η μεγάλη της αγάπη είναι να γράφει και να αφηγείται παραμύθια! Ασχολείται με τη βιβλιοκριτική, κάνει τις βιβλιοπροτάσεις της σε ηλεκτρονική εφημερίδα και στο διαδίκτυο. Είναι μέλος της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Πελοποννήσου – Ηπείρου-Νήσων (Μέλος της Π.Ο.Ε.Σ.Υ.).

 

Συγγραφικό έργο

-2005: Έκδοση της παραμυθο-ιστορίας «Το θαλασσολούλουδο, μια ιστορία του βυθού…» Χίος: Αιγαίας.

-2010: «Το θέατρο στην εκπαίδευση», Αθήνα: Διάπλαση. Συλλογικό έργο-μελέτες.

-2013: «Λεσβιακό Ημερολόγιο, Γράμματα Τέχνες Πολιτισμός», Θέμα: Θέατρο, Τίτλος: Η Θεατρική Αγωγή στο Μουσικό Σχολείο Μυτιλήνης, Μυτιλήνη, Αιολίδα.

Επιμέλεια βιβλίου

-2019: «Rock Από τον Μισισιπή στη Λέσβο», Γρηγόρης Μολυβιάτης, Μυτιλήνη: Mythos

- Advertisement -

More articles

spot_img
spot_img