Σάββατο, 26 Νοεμβρίου, 2022

Οικονομική βοήθεια στο βρέφος από τη Γέρα

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις

  • Εξακολουθεί να νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Ιασώ Παίδων μετά από την σοβαρή επέμβαση στην καρδιά

Συγκινητικές είναι οι πράξεις συνεισφοράς και αλληλεγγύης στο βρέφος από τη Γέρα που νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου “Ιασώ Παίδων”, λόγω σοβαρού προβλήματος στην καρδιά που διαγνώστηκε μόλις γεννήθηκε, τον Αύγουστο. 

Μικροί και μεγάλοι ευαισθητοποιήθηκαν αμέσως μόλις έγινε γνωστός ο Γολγοθάς που περνά η οικογένεια και μεταξύ αυτών ήταν και οι μαθητές του Γυμνασίου του Παπάδου της Γέρας.

Μετά από την έκκληση για βοήθεια και οικονομική στήριξη από τους γονείς, η κινητοποίηση των μαθητών ήταν άμεση και μαζί με τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς, όλοι μαζί, ενώθηκαν σαν μια γροθιά και προσπάθησαν να μαζέψουν, με έρανο και ένα μικρό μπαζάρ, ένα συμβολικό ποσό, προκειμένου και οι ίδιοι να συνεισφέρουν στον αγώνα των γονιών και του μικρού αγοριού. «Οι μικροί μαθητές απέδειξαν για μια ακόμη φορά ότι η ανθρωπιά και η συμπόνια προς το συνάνθρωπο είναι πάνω από όλα και ότι το σχολείο δεν αποτελεί μόνο πηγή μόρφωσης, αλλά και “χωράφι” καλλιέργειας ανθρώπων», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου σε σχετική ανακοίνωση.  Όλοι οι μαθητές, το διδακτικό προσωπικό και ο Σύλλογος Γονέων του Γυμνασίου Γέρας εύχονται ολόψυχα στον μικρό αγωνιστή περαστικά στη δύσκολη αυτή μάχη που η ζωή τού επεφύλαξε και γρήγορη ανάρρωση.

Όπως είχαν αναδείξει με πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ τους τα “Νέα της Λέσβου” στο τέλος Οκτωβρίου, το αγοράκι γεννήθηκε στο Νοσοκομείο “Αλεξάνδρα” και μεταφέρθηκε λίγες μέρες αργότερα στο Παίδων “Αγία Σοφία”, όπου διαπιστώθηκε ότι το περιστατικό δεν μπορούσε να αντιμετωπιστεί εκεί. Παρέμεινε στο Νοσοκομείο για 2 σχεδόν μήνες και μετά από συσκέψεις της ομάδας των γιατρών που το είχαν αναλάβει, συνέστησαν στους γονείς να απευθυνθούν στο “Ιασώ Παίδων” και τον παγκοσμίου φήμης καρδιοχειρουργό με ειδίκευση στα παιδιά, Αυξέντιο Καλαγκό, όπως και έκαναν. Στις 14 Οκτωβρίου το αγοράκι υποβλήθηκε σε πολύωρη χειρουργική επέμβαση, η οποία χαρακτηρίστηκε επιτυχημένη, ενώ εδώ και 25 μέρες παραμένει διασωληνωμένο στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Η πορεία της υγείας του, για την ώρα, εξελίσσεται ομαλά, αλλά βρίσκεται σε καταστολή και κανείς δεν γνωρίζει πότε και πώς θα μπορέσει να συνέλθει.

Το οικονομικό κόστος αυτής της περιπέτειας έχει ξεπεράσει ήδη τα 20.000 ευρώ και η οικογένεια – όπως είναι φυσικό – αδυνατεί να αντεπεξέλθει στα έξοδα, αφού κάθε μέρα νοσηλείας στην Εντατική κοστίζει 370 ευρώ και αν βγει σε απλό δωμάτιο είναι 160 ευρώ. Όποιος επιθυμεί να βοηθήσει από το υστέρημά του την οικογένεια μπορεί να επικοινωνεί απευθείας με τον πατέρα, Αλέξη Τσιρτσιλιό, στο τηλ. 6971  717922 ή με τα γραφεία του Υπεραστικού ΚΤΕΛ, στη Μυτιλήνη.

- Advertisement -

More articles

spot_img
spot_img