Τρίτη, 9 Αυγούστου, 2022

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Οικόπεδο για εργοστάσιο αγόρασε η «Όλυμπος»

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις


  • Η εταιρεία ήδη έχει υπογράψει αγοράζοντας συγκεκριμένη έκταση στην ευρύτερη περιοχή της Αγίας Παρασκευής για ανέγερση μονάδας τα επόμενα χρόνια 

Ανέλπιστες είναι οι εξελίξεις πού σημειώνονται το τελευταίο διάστημα στην αγορά γάλακτος του νησιού μας και αναμένεται να επηρεάσουν ριζικά την κτηνοτροφία της Λέσβου τα επόμενα χρόνια. Η  μεγάλη εταιρεία της οικογένειας Σαράντη, «Ελληνικά Γαλακτοκομεία», των Τρικαλινών βραβευμένων επιχειρηματιών Μιχάλη και Τάκη Σαράντη, που είναι ένας από τους μεγαλύτερους Ομίλους στη χώρα μας και στον οποίο ανήκουν τα προϊόντα της «Όλυμπος», τα γαλακτοκομικά της εταιρείας «Τυράς» και άλλων γνωστών εταιρειών, προχώρησε στην αγορά οικοπέδου για την ανέγερση τυροκομείου στην κεντρική Λέσβο.

Η εταιρεία έχει ολοκληρώσει τις διαδικασίες και το οικόπεδο έχει περάσει στην ιδιοκτησία της. Πρόκειται για έκταση που βρίσκεται στην ευρύτερη περιοχή της Αγίας Παρασκευής όπου η Όλυμπος τα επόμενα χρόνια αναμένεται να προχωρήσει στην κατασκευή μεγάλου τυροκομείου αναπτύσσοντας συνεργασίες με Συνεταιρισμούς και ομάδες κτηνοτρόφων για την απορρόφηση ποσοτήτων γάλακτος, συμβάλλοντας μ’ αυτό τον τρόπο στην αύξηση της προστιθέμενης αξίας των ονομαστών τυροκομικών προϊόντων του τόπου μας. Κι αυτό καθώς ένας τέτοιος ισχυρός παίκτης της χώρας μας στον τομέα της γαλακτοβιομηχανίας, με τη δραστηριοποίησή του θα δώσει σημαντική ώθηση στις εξαγωγές των λεσβιακών τυροκομικών προϊόντων

Πότε θα γίνει η μονάδα

Η μονάδα δεν είναι στις άμεσες προτεραιότητες της «Όλυμπος – Τυράς» καθώς προηγουμένως θα πρέπει να ολοκληρώσουν επενδύσεις τόσο ως προς την αναβάθμιση των μονάδων που ήδη λειτουργούν, όσο και ως προς την δραστηριότητα που αναπτύσσουν στην Κύπρο και σε χώρες της βαλκανικής. Στην καλύτερη περίπτωση οι διαδικασίες για τις μελέτες αναμένεται να προχωρήσουν από το 2023. Η «Όλυμπος» δεν πρόκειται να είναι έτοιμη κατά την προσεχή γαλακτοκομική περίοδο, δηλαδή το 2023, καθώς η επιδίωξή της είναι πριν από όλα να εξασφαλίσει σταθερές συνεργασίες με συγκεκριμένους ποιοτικούς και ποσοτικούς όρους.  

Αυτό δείχνει ότι οι αδελφοί Σαράντη σκοπεύουν να συμβάλουν στην ανάπτυξη και στην ενίσχυση της κτηνοτροφίας για τη Λέσβο, κάτι που αφήνει σαφώς να εννοηθεί με αποκλειστική δήλωσή του στην εφημερίδα μας, ο ένας εκ των δύο αδελφών, ο κ. Τάκης Σαράντης

Μιλώντας ο κ. Σαράντης στα Νέα της Λέσβου τόνισε ότι «η δραστηριοποίησή μας στον τόπο σας θα γίνει με διάθεση να συμβάλλουμε στην επίλυση ζητημάτων που έχουν απασχολήσει στο παρελθόν, όπως ας πούμε τα θέματα του τυρόγαλου. Αυτό που εμείς λέμε στους κτηνοτρόφους είναι ότι πρέπει να οργανωθούν, καθώς μέσα από την καλή οργάνωση θα μπορέσουν να βελτιώσουν το εισόδημά τους επιτυγχάνοντας και καλύτερες τιμές για το προϊόν τους, αλλά και μείωση του κόστους παραγωγής που σήμερα ταλανίζει την κτηνοτροφία μας.  

Σε ό,τι μας αφορά πράγματι, δεν θα κρύψω ότι οι πληροφορίες σας ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, έχουμε ολοκληρώσει την αγορά οικοπέδου στην προοπτική ανέγερσης μονάδας για την παραγωγή τυροκομικών προϊόντων τα επόμενα χρόνια και όχι άμεσα. Στην παρούσα χρονική συγκυρία θα πρέπει να ολοκληρώσουμε άλλες επενδύσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη για να προχωρήσουμε μετά στη Λέσβο».

Ο Τρικαλινός επιχειρηματίας μίλησε με θερμά λόγια για την κτηνοτροφία της Λέσβου, εκφράζοντας ιδιαίτερη χαρά που ο Όμιλος των επιχειρήσεων Ελληνικά Γαλακτοκομεία θα επεκταθεί και στο νησί μας, αναδεικνύοντας μέρος του παραγωγικού πλούτου του τόπου.

Αριστερά ο Μιχάλης και δεξιά ο Τάκης Σαράντης

Με ισχυρές φιλίες 

Η οικογένεια Σαράντη δεν έρχεται για πρώτη φορά στη Λέσβο. Όπως έχουν γράψει τα Νέα της Λέσβου από τον περασμένο Σεπτέμβριο, η Όλυμπος έχει κάνει διερευνητικές κινήσεις στο νησί μας τουλάχιστον ένα χρόνο πριν στην κατεύθυνση σύναψης συνεργασιών για τη λειτουργία υφιστάμενου τυροκομείου και απορρόφηση ποσοτήτων γάλακτος.  Οι Τρικαλινοί επιχειρηματίες και ιδιαίτερα ο Τάκης Σαράντης έχουν ισχυρές φιλίες στον τόπο μας και μάλιστα λέγεται ότι από τους επιστήθιους φίλους του, ο οποίος εδώ και ένα χρόνο έχει ξεκινήσει αγώνα για την δημιουργία των ιδανικότερων προοπτικών ώστε να δραστηριοποιηθεί η μεγάλη εταιρεία στη Λέσβο, είναι αυτοδιοικητικός από τα γνωστά ονόματα του τόπου και σε κάθε περίπτωση όχι άγνωστος στον αγροτικό και κτηνοτροφικό τομέα του νησιού.

Οι νέες προοπτικές

Οι προοπτικές που δημιουργούνται για την κτηνοτροφία και την τυροκομία της Λέσβου με την δραστηριοποίηση της εταιρείας Όλυμπος-Τυράς – και για να το αναφέρουμε ακριβώς, του Ομίλου Ελληνικά Γαλακτοκομεία – στη Λέσβο είναι πολύ σημαντικές. Κι αυτό καθώς δεν είναι μόνο ότι προστίθεται ένας πανίσχυρος παίκτης στην αγορά του γάλακτος με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την κτηνοτροφία, αλλά ταυτόχρονα μπαίνει στη Λέσβο και ένα από τα μεγάλα ονόματα. Γεγονός που θα αλλάξει τα δεδομένα αναβαθμίζοντας την θέση των τυροκομικών προϊόντων του τόπου μας μέσα από τις εξαγωγές, δίνοντας κίνητρα για την ενασχόληση με την κτηνοτροφία και την οργάνωση των κτηνοτρόφων, όπως επισημαίνει ο κ. Σαράντης μιλώντας στα Νέα της Λέσβου, καθώς και για την αναβάθμιση της παραγωγής ποσοτικά και ποιοτικά.

Πέραν όλων των άλλων οι αδελφοί Σαράντη εκτός από καλοί επιχειρηματίες είναι γνωστοί και ως καλοί εργοδότες, διανέμοντας από τα κέρδη μπόνους στους εργαζομένους τους, όπως το 2018 που αποτέλεσε είδηση πανελλαδικού ενδιαφέροντος η διανομή ποσού 1,5 εκατ. ευρώ στο προσωπικό των εργαζομένων στις θεσσαλικές γαλακτοβιομηχανίες Όλυμπος και ΤΥΡΑΣ ως επιβράβευση των προσπαθειών τους για τα καλά οικονομικά αποτελέσματα.

spot_img
- Advertisement -

More articles

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img