Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Όλα για τον… Έρωτα

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις


Με μπαλόνια σε σχήμα καρδιάς και μουσική από σαξόφωνο θα τιμήσει σήμερα τον Άγιο Βαλεντίνο ο Εμπορικός Σύλλογος Μυτιλήνης, ανήμερα της μνήμης του, η οποία έχει καθιερωθεί ως η ημέρα των ερωτευμένων. Χθες ο Εμπορικός Σύλλογος φάνηκε ικανοποιημένος από την κίνηση στην αγορά καθώς οι βροχοπτώσεις της Δευτέρας είχαν προβληματίσει τους εμπόρους, ωστόσο η χθεσινή μέρα κύλησε με ηλιοφάνεια και σύμφωνα με τον Πρόεδρό του, Γιάννη Μουτζούρη, κατέβηκε κόσμος στην αγορά. Το βάρος του Εμπορικού Συλλόγου το πρωί έπεσε στη μουσική με dj που έδωσε ένα γιορτινό κλίμα, ενώ οι εκδηλώσεις που έγιναν το απόγευμα περιελάμβαναν βόλτα ενός νεόνυμφου ζευγαριού σε άμαξα με τη μορφή παρέλασης, που ξεκίνησε από την αρχή της Παλιάς Αγοράς και στη συνέχεια πιο αργά παρουσιάστηκαν χορευτικά από τα σχήματα της Νάντιας Ξυλά και της Κλαίρης Φραγκουλάκη. 

Σε δήλωσή του στα Νέα της Λέσβου ο Γιάννης Μουτζούρης σημείωσε: «Ως Εμπορικός Σύλλογος με κάθε ευκαιρία συμμετέχουμε ενεργά μέσα από δράσεις ώστε να συμβάλλουμε στην τόνωση της καταναλωτικής κίνησης. Στόχος μας είναι η Ερμού να γίνει ένας δρόμος γεμάτος τις περισσότερες μέρες του χρόνου από καταναλωτές γιατί η αγορά της Μυτιλήνης είναι  ζηλευτή, από τις μεγαλύτερες στην Ελλάδα και όσοι ξένοι έρχονται για πρώτη φορά ενθουσιάζονται με την πληθώρα των καταστημάτων και με την ποικιλία των εμπορευμάτων. Ως διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου μέσα στα πρώτα δύο χρόνια  έχουμε κάνει πολλά και έχουμε ακόμα πολλά περισσότερα που θα κρατήσουν αμείωτο το ενδιαφέρον τόσο των καταναλωτών όσο και των καταστηματαρχών». 

Στολισμένη η Ερμού από το πρωί με την επιμέλεια του Εμπορικού Συλλόγου

Υπενθυμίζεται ότι το πρόγραμμα των εκδηλώσεων συνεχίζεται και τις επόμενες ημέρες, αφού ο Εμπορικός Σύλλογος προκειμένου να τονώσει ακόμα περισσότερο την κίνηση στην αγορά, καθώς το προηγούμενο διάστημα ήταν αρκετά πεσμένη, αποφάσισε να διευρύνει τις ημέρες των εκδηλώσεων. Το πρόγραμμα αύριο Πέμπτη περιλαμβάνει μουσική με djs το πρωί και το απόγευμα ερωτικούς χορούς στην καρδιά της πόλης από το σύλλογο “Αρίων”, ενώ την Παρασκευή θα κλείσει με την μεγάλη συναυλία από το συγκρότημα Efapax στο κέντρο της αγοράς. 

Η Καθολική εκκλησία

Η λειτουργία για τον Άγιο Βαλεντίνο στην Καθολική Εκκλησία γίνεται και σήμερα, ενώ έγινε και χθες το απόγευμα. Επίσης ούτε φέτος θα γίνει η λιτανεία του αποτμήματος του λειψάνου που αποδίδεται στον Άγιο Βαλεντίνο λόγω της μικρής συμμετοχής των πιστών. Γενικότερα, πάντως, η Καθολική Εκκλησία τα τελευταία χρόνια δεν έκανε τη λιτανεία ίσως και λόγω του κορονοϊού ή και γιατί στη μετά Γαληνού εποχή δεν υπήρχε ενδιαφέρον για την εμπλοκή του Δήμου με τον Άγιο Βαλεντίνο, που έτσι και αλλιώς στην Ελλάδα είναι μια εμπορική γιορτή και γι’ αυτό και φέτος τη δράση ανέλαβε ο Εμπορικός Σύλλογος. 

spot_img

More articles

spot_img