Σάββατο, 1 Οκτωβρίου, 2022

Όλη η Λέσβος μια σκυτάλη

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο το Lesvos Relay, η μεγάλη σκυταλοδρομία των 320 χιλιομέτρων, που διοργάνωσε ο Σύλλογος Δρομέων Λέσβου – Lesvos Runners. Η εκκίνηση δόθηκε το πρωί του Σαββάτου στην Πλατεία Σαπφούς, όπου η σκυτάλη κινήθηκε βόρεια προς Μανταμάδο διασχίζοντας το νησί περιμετρικά και αριστερόστροφα και επέστρεψε στο σημείο εκκίνησης το απόγευμα της Κυριακής. 

Συνολικά σε όλες τις διαδρομές έτρεξαν 120 δρομείς, μεταξύ των οποίων και ένας αθλητής από τον Σύλλογο Δρομέων της γειτονικής Χίου, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως η σκυτάλη κινούνταν συνεχώς περιμετρικά του νησιού, καθώς οι συμμετέχοντες έτρεχαν ακόμη και τις νυχτερινές ώρες. Μάλιστα, για πρώτη φορά φέτος ο κάθε ενδιαφερόμενος μπορούσε να δει ανά πάσα στιγμή πού ακριβώς βρίσκεται η σκυτάλη, αφού αυτή έφερε ειδικό πομπό και δινόταν δυνατότητα παρακολούθησης της θέσης της μέσω GPS.

Τρέξιμο και δενδροφύτευση και στα δοκιμασμένα από την πυρκαγιά Βατερά

Σε ένα αθλητικό γεγονός μη ανταγωνιστικού χαρακτήρα, όπως το Lesvos Relay, που έτσι κι αλλιώς έχει έναν ιδιαίτερο συμβολικό χαρακτήρα, δεν θα μπορούσαν να λείπουν και ενέργειες, όπως αυτή της φύτευσης ενός μικρού πεύκου στην παραλία των Βατερών, που φέτος το καλοκαίρι δοκιμάστηκαν από την καταστροφική πυρκαγιά, με τους δρομείς της Λέσβου να μεταφέρουν το δικό τους αισιόδοξο μήνυμα για την ανάκαμψη της περιοχής. Παράλληλα, σε διάφορα σημεία της διαδρομής υπήρξαν και «συνοδοί» των δρομέων, όπως οι γυναίκες της Ροζ Δύναμης, αλλά και τα μέλη του Vespa Club Lesvos, με αφορμή την πραγματοποίηση της μεγάλης πανελλαδικής συνάντησης κατόχων Vespa, Aegean Ride, το περασμένο Σαββατοκύριακο στο νησί μας.

Η σκυτάλη βρισκόταν συνεχώς σε κίνηση, καθώς οι δρομείς έτρεχαν ακόμη και τη νύχτα

Η σκυταλοδρομία συνδιοργανώθηκε από τους Lesvos Runners, το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου και το Επιμελητήριο Λέσβου, διεξήχθη για τέταρτη φορά από το 2018 (δεν έγινε το 2020 λόγω της πανδημίας) και εκτός από αθλητικό γεγονός με μαζική συμμετοχή όλων των ηλικιών, προβάλλει τον πολιτισμό, την ιστορία και το φυσικό περιβάλλον της Λέσβου.

spot_img
- Advertisement -

More articles

spot_img
spot_img