Τετάρτη, 22 Μαΐου, 2024

Όλη η Μυτιλήνη για το ύστατο χαίρε στον Παναγιώτη

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις

Στιγμές μεγάλου πένθους ζει σήμερα το απόγευμα η Μυτιλήνη στην εξόδιο ακολουθία  για τον 54χρονο Παναγιώτη Πλωμαρίτη που τελείται αυτήν την ώρα από το ναό του Αγίου Θεράποντα στο κέντρο της πόλης.

Ο μεγάλος επιβλητικός ναός μοιάζει μικρός για να χωρέσει το πλήθος κόσμου που συρρέει για να ανάψει ένα κερί και να αφήσει ένα λουλούδι, για το τελευταίο αντίο στον Παναγιώτη που έφυγε τόσο πρόωρα από τη ζωή την Πέμπτη από ανακοπή καρδιάς.

Ολόκληρη η πρόσοψη του ναού δεν φτάνει για να χωρέσουν σε σειρά τα στεφάνια για τη μνήμη του ενώ εκτός από το πλήθος των συναδέλφων του στην Πρωτοβάθμια και τη Δευτεροβάθμια Αυτοδιοίκηση τους εκπροσώπους της Περιφερειακής Αρχής και των Δήμων αλλά και πολλούς, πάρα πολλούς απλούς πολίτες που είχαν την τύχη να γνωρίσουν τον άνθρωπο Παναγιώτη Πλωμαρίτη, καθώς σήμερα στην εξόδιο ακολουθία, εκτός από τον ευσυνείδητο δημόσιο υπάλληλο, ο τόπος μας αποχαιρετά κυρίως τον άνθρωπο.

Και το πλήθος κόσμου που έχει σπεύσει για το τελευταίο αντίο είναι τόσο όπως στις κηδείες μεγάλων προσωπικοτήτων όπως πραγματικά αρμόζει για το ύστατο Χαίρε στον εκλιπόντα που κατά το πέρασμα του από τη σύντομη ζωή μας,  έδωσε απλόχερα την αγάπη, το χαμόγελο, τη συμπόνια στον συνάνθρωπό, έδωσε την ψυχή και την ανθρωπιά του. Και αυτή η ανθρωπιά είναι που θα κρατήσει στις μνήμες όλων ζωντανή την εικόνα του Παναγιώτη Πλωμαρίτη,  αυτή η απέραντη καλοσύνη και η συμπόνια του για όλους είναι που ουσιαστικά έχει ανοίξει διάπλατα τις πύλες του παραδείσου και τον περνά στην αθανασία.

Μακαρία η οδός, η πορεύει σήμερον, ότι ητοιμάσθη σοι τόπος αναπαύσεως.

spot_img

More articles

spot_img
spot_img