Τετάρτη, 17 Ιουλίου, 2024

Όλοι μαζί για τους γονείς και τα παιδιά με καρκίνο

Μέσα από μία μουσική εκδήλωση με τη συμμετοχή τοπικών σχημάτων την προσεχή Τρίτη 23 Αυγούστου στην πλατεία Σαπφούς της Μυτιλήνης στις 8:30 το βράδυ συνεχίζεται η προσπάθεια που έχει ξεκινήσει με πρωτοβουλία γονέων από τη Μυτιλήνη και την Καλλονή για την λειτουργία του παραρτήματος του Συλλόγου Φλόγα στον τόπο μας.

Να υπενθυμίσουμε ότι η πρωτοβουλία των γονέων που ξεκίνησε πριν από λίγους μήνες στην κατεύθυνση να αποκτήσει η Φλόγα τη δική της στέγη στη Λέσβο έχει αναδειχθεί πρωτοσέλιδα από τα Νέα της Λέσβου και όπως φαίνεται η προσπάθεια συνεχίζεται και θα πρέπει η πρωτοβουλία τους να υποστηριχθεί μαζικά από την τοπική κοινωνία.

Ο Σύλλογος Φλόγα που έχει δημιουργηθεί στην Αθήνα από γονείς παιδιών με καρκίνο έχει προσφέρει μέχρι τώρα ανεκτίμητη  βοήθεια σε γονείς και παιδιά από όλη την Ελλάδα και από τον τόπο μας, παρέχοντας στέγη για όσο διάστημα χρειάζονται αδύναμοι οικονομικά γονείς για τις θεραπείες των παιδιών τους στην Αθήνα αλλά και γενικότερα υποστηρίζοντας κάθε οικογένεια παιδιά με καρκίνο σε κάθε στάδιο και επίπεδο.  Ουσιαστικά η Φλόγα κάνει αυτό που δεν μπορεί να κάνει η πολιτεία παρότι είναι μία αυτονόητη υποχρέωση της. Κάθε παιδί με καρκίνο και οι γονείς του θα πρέπει να αντιμετωπίζονται με ειδική μέριμνα από το κράτος καθώς τίποτα δεν είναι πιο δύσκολο από το Γολγοθά αυτών των οικογενειών. Δυστυχώς όμως ενώ το κράτος απουσιάζει, έρχονται Σύλλογοι όπως η Φλόγα να προσφέρουν ένα θεάρεστο έργο κρατώντας ζωντανή την ελπίδα στους γονείς να σώσουν τα παιδιά τους.

Προς αυτήν την κατεύθυνση, αξιέπαινοι γονείς που ευεργετήθηκαν από τη Φλόγα, σήμερα έχοντας αφήσει πίσω τους τις δυσκολίες του παρελθόντος στέκονται όρθιοι και μπαίνουν μπροστά προσπαθώντας να ενεργοποιήσουν την τοπική κοινωνία για να κρατηθεί ζωντανή η Φλόγα.

Με αυτά τα δεδομένα η πρωτοβουλία των γονέων από τη Λέσβο είναι για ιερό σκοπό και για αυτό το λόγο δεν θα πρέπει να λείψει κανείς την Τρίτη από την πλατεία Σαπφούς  ώστε σύσσωμη η τοπική κοινωνία (και οι φορείς) να στηρίξει με κάθε τρόπο, κάθε πρωτοβουλία υποστήριξης γονιών και παιδιών με καρκίνο.

Ας βοηθήσουμε όλοι για να ανάψει η Φλόγα στον τόπο μας!

spot_img

More articles

spot_img
spot_img
spot_img