Όλοι μαζί «τρέχουν για τη ζωή»


Μια ιδιαίτερη αθλητική γιορτή με το μήνυμα «τρέξε για τη ζωή» διοργανώνει ο Σύλλογος Δρομέων Λέσβου-Lesvos Runners και το ΝΠΔΔ Αθλητισμού και Πολιτισμού του Δήμου Μυτιλήνης στα Τσαμάκια την ερχόμενη Κυριακή 8 Μαΐου, στις 11 το πρωί, για την γιορτή της Μητέρας. Μια εκδήλωση την οποία πλαισιώνει ένας μεγάλος αριθμός συλλόγων και φορέων και στόχος της είναι η ανάδειξη της αξίας της ημέρας, η προαγωγή του αθλητικού μη ανταγωνιστικού πνεύματος, καθώς επίσης και η ανάδειξη της περιοχής “Τσαμάκια” ως χώρου ψυχαγωγίας, αθλητισμού και πολιτισμού στην καρδιά της πόλης της Μυτιλήνης.

«Σκοπός μας είναι να έρθουν οι μητέρες, οι γυναίκες και να γιορτάσουμε όλοι μαζί αυτή την ημέρα μέσα από το τρέξιμο. Λέμε πως το τρέξιμο είναι ζωή και οι μητέρες φέρουν τη ζωή μέσα τους, οπότε είναι ιδιαίτερος ο συμβολισμός» δηλώνει στα «ΝΕΑ της Λέσβου» ο Πρόεδρος του Συλλόγου Δρομέων Λέσβου, Λάζαρος Δήμτσας, κάνοντας αναφορά στη γενικότερη εξωστρέφεια του Συλλόγου και στην ευαισθητοποίησή του για σημαντικά κοινωνικά ζητήματα της εποχής μας. «Είναι μια δύσκολη περίοδος αυτή που περνάμε με πολλά προβλήματα για τις γυναίκες και τις μητέρες, οπότε είχαμε την ιδέα να διοργανώσουμε αυτή την εκδήλωση και βρήκαμε συμπαραστάτη το ΝΠΔΔ Αθλητισμού και Πολιτισμού», σχολιάζει.

Η εκδήλωση αφορά τρέξιμο και δυναμικό βάδισμα μη ανταγωνιστικού χαρακτήρα, στο οποίο μπορούν να συμμετέχουν γυναίκες με τα παιδάκια τους, χωρίς βέβαια αυτό να αποκλείει και κάποιον μπαμπά, που θέλει να λάβει κι αυτός μέρος με το παιδί του. Στην εκδήλωση θα υπάρχει μουσική, θα δοθούν μπλουζάκια και μετάλλια, ενώ ο κ. Δήμτσας επεσήμανε πως θα πρέπει να περιμένουμε και άλλες εκπλήξεις. Το κοινό στο οποίο απευθύνεται η δράση, αρκετά στοχευμένο στις γυναίκες, όπως υποδεικνύει άλλωστε και το σύνολο των ομάδων που συμμετέχουν στη δράση: Ο Συλλογος Τριτέκνων Λέσβου “Ο ΘΕΟΦΙΛΟΣ”, η ομάδα ΡΟΖ Δύναμη, η Ομάδα Εθελοντών Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας Λέσβου, το Τοπικό Τμήμα Μυτιλήνης του Σώματος Ελλήνων Οδηγών, ο Σύλλογος γονέων και φίλων ανθρώπων με αυτισμό «Συνεξέλιξη», ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών και Δωρητών Οργάνων Σώματος Μυτιλήνης, και η γυναικεία ομάδα ποδοσφαίρου «Σαπφώ».

Η δράση πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Χαμόγελου του Παιδιού και του Παραρτήματος Λέσβου της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, ενώ σύμφωνα με τον κ. Δήμτσα, ο Σύλλογος Δρομέων Λέσβου δεν θα μείνει μόνο σε αυτή, καθώς σχεδιάζουν πολλές αντίστοιχες δράσεις και για το προσεχές διάστημα, για τις οποίες θα μοιραστούν πολλές πληροφορίες σύντομα.