Ολοκληρώθηκαν οι μελέτες, προχωρά η χρηματοδότηση!

Η μακέτα σχεδιασμού του Κλειστού Γυμναστηρίου στην Καλλονή

Ακόμα ένα βήμα έγινε για την πραγματοποίηση του κλειστού γυμναστηρίου στην περιοχή της Καλλονής. Συγκεκριμένα με δηλώσεις του ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου, Ταξιάρχης Βέρρος, τόνισε πως ολοκληρώθηκαν όλες οι μελέτες για την κατασκευή του κλειστού και ότι έλαβε όλες τις απαραίτητες εγκρίσεις. Πλέον αυτό που απομένει από εδώ και πέρα, ώστε να ξεκινήσουν τα έργα, είναι η τελευταία έγκριση από την Γ.Γ.Α. και στη συνέχεια θα προχωρήσει η χρηματοδότηση για τον προϋπολογισμό του έργου που φτάνει τα 4.000.000€. 

Να σημειωθεί πως ο Ταξιάρχης Βέρρος τονίζει μεταξύ άλλων στη δήλωσή του πως μπορεί ίσως να κοπεί η χρηματοδότηση μετά τις τελευταίες εξελίξεις όσον αφορά το μεταναστευτικό θέμα, αλλά ως Δήμος ανέφερε πως είναι έτοιμοι να βρουν τα χρήματα από αλλού, ώστε επιτέλους η Καλλονή να αποκτήσει το δικό της κλειστό γυμναστήριο υψηλών προδιαγραφών. 

Αναλυτικά η δήλωση του Δημάρχου Δυτικής Λέσβου έχει ως εξής: «Μπορεί το μεταναστευτικό να μας απασχολεί συνέχεια – το παράπονό μου είναι ότι έχουμε τόσα πολλά να κάνουμε και δεν μας αφήνουν ήσυχους – μπορεί μέχρι πριν δύο μήνες να μην είχαμε καρέκλα να καθίσουμε, μπορεί να μην έχουμε ακόμα ίντερνετ και τηλέφωνα (!), αλλά δεν το βάζουμε κάτω. Μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα τελειώσαμε όλες τις μελέτες, πήραμε όλες τις εγκρίσεις – η τελευταία είναι αυτή εδώ από την Γ.Γ.Α. – και καταθέτουμε την πρόταση για το Κλειστό Γυμναστήριο. Λίγο πάνω από 4.000.000 ο προϋπολογισμός του. Θα μου πείτε κακά παιδιά είστε, θα σας τα κόψουν. Δεν πειράζει, εμείς είμαστε έτοιμοι και τα χρήματα θα τα βρούμε».