Τετάρτη, 17 Ιουλίου, 2024

Ομαλά και η τρίτη μέρα των Πανελλαδικών


Χωρίς προβλήματα και με απαιτητικά θέματα ολοκληρώθηκε και η τρίτη μέρα των πανελλαδικών εξετάσεων για τους μαθητές των Γενικών Λυκείων. Στα μαθήματα προσανατολισμού εξετάστηκαν οι μαθητές των Γενικών Λυκείων χθες το πρωί και πιο συγκεκριμένα στα: Λατινικά, Χημεία και Πληροφορική. Με το πέρας και αυτής της μέρας μπαίνουμε πια στην τελική ευθεία για την ολοκλήρωση του κύκλου των εξετάσεων, με τους μαθητές να δίνουν το τελευταίο μάθημα την ερχόμενη Τετάρτη. 

Όπως ανέφεραν οι περισσότεροι, τα θέματα στα Λατινικά ήταν για αρκετά καλά προετοιμασμένους μαθητές, καθώς ήταν αρκετά απαιτητικά και πιο δύσκολα από την περσινή χρονιά. Όσον αφορά τα άλλα δύο μαθήματα, την Χημεία και την Πληροφορική, εκεί οι μαθητές ανέφεραν ότι τα θέματα είχαν μια σχετική δυσκολία, αλλά ήταν βατά και κινήθηκαν στο ίδιο μήκος κύματος με πέρυσι. Οι εξετάσεις πραγματοποιήθηκαν χωρίς προβλήματα και καθυστερήσεις. Οι μαθητές πήραν τα θέματα λίγο μετά τις 8 και μισή το πρωί και είχαν στην διάθεσή τους 3 ώρες. Η ώρα δυνατής αποχώρησης ήταν στις 10 το πρωί. 

Υπενθυμίζεται ότι λόγω των Ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου θα υπάρξει κενό εξετάσεων μεταξύ 7 και 11 Ιουνίου για τα ΓΕΛ και μεταξύ 6 και 10 Ιουνίου για τα ΕΠΑΛ. Έτσι, οι Πανελλαδικές για τους υποψηφίους των ΓΕΛ θα ολοκληρωθούν την Τετάρτη 12 Ιουνίου, ενώ για τους υποψηφίους των ΕΠΑΛ θα συνεχιστούν από τις 11 έως τις 17 Ιουνίου. 

Οι μαθητές των ΕΠΑΛ συνεχίζουν τις εξετάσεις την ερχόμενη Τρίτη με τα μαθήματα ειδικοτήτων: Υγιεινή, Προγραμματισμός Υπολογιστών, Αρχές Οργάνωσης και Διοίκησης και Στοιχεία Μηχανών. Επίσης σημειώνεται ότι από τις 18 έως και τις 28 Ιουνίου θα διεξαχθούν οι εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων και παρομοίως, από τις 17 έως και τις 28 Ιουνίου, οι Υγειονομικές Εξετάσεις και Πρακτικές Δοκιμασίες των υποψηφίων (ΓΕΛ και ΕΠΑΛ) για εισαγωγή στα Τμήματα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ).

spot_img

More articles

spot_img
spot_img
spot_img