Ομαλοποιήθηκαν οι εμβολιασμοί

Χθες το απόγευμα ομαλοποιήθηκαν οι εμβολιασμοί για τη Λέσβο, με το νοσοκομείο Μυτιλήνης να βρίσκεται επί ποδός από το πρωί μέχρι το βράδυ με δυο εμβολιαστικές γραμμές σε δυο βάρδιες. Συνολικά χθες εμβολιάστηκαν 168 άτομα της τρίτης ηλικίας και του υγειονομικού προσωπικού, ενώ αναζητήθηκαν και υγειονομικοί εκτός λίστας και εμβολιάστηκαν και αστυνομικοί. 

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων του νοσοκομείου Μυτιλήνης, Στρατής Κλεάνθης, που μέσα από τα “Νέα της Λέσβου” στο φύλλο της Παρασκευής είχε καταγγείλει το Υπουργείο Υγείας για παραγκωνισμό  των συναδέλφων του παρά την προτεραιότητα που είχαν στις λίστες των εμβολιασμών, χθες εξέφρασε την ικανοποίησή του. Μιλώντας το απόγευμα στην εφημερίδα μας υπογράμμισε ότι «θεωρώ ότι αυτήν την ώρα έχει πλέον ομαλοποιηθεί η κατάσταση με τους εμβολιασμούς, καθώς απέδωσαν καρπούς οι παρεμβάσεις που κάναμε στην Αθήνα ως Σύλλογος, ενώ σημαντική είναι η συνεισφορά και της διοίκησης και του διοικητή κ. Καμπούρη, ώστε να αρχίσουμε να καλούμε και συναδέλφους εκτός λίστας. Αυτή τη στιγμή υπάρχει επάρκεια εμβολίων στη Λέσβο και πιστεύω ότι οι ρυθμοί των εμβολιασμών θα ενταθούν το επόμενο διάστημα σε πολύ σημαντικό βαθμό».

 

Τα εμβόλια

Κάθε Δευτέρα και Πέμπτη θα παραλαμβάνει εμβόλια από την Αθήνα το νοσοκομείο Μυτιλήνης και θα γίνεται ο προγραμματισμός για τη διοχέτευσή τους στο υγειονομικό προσωπικό και στα στελέχη των Σωμάτων ασφαλείας και τους ιδιώτες γιατρούς, παράλληλα με τα άτομα της τρίτης ηλικίας που ήδη εμβολιάζονται. Στο νοσοκομείο Μυτιλήνης υπάρχει κλίμα αισιοδοξίας, καθώς έχουν περιοριστεί στο ελάχιστο τα όποια προβλήματα και αρρυθμίες και οι εμβολιασμοί εξελίσσονται αρκετά καλά παρά το γεγονός ότι είναι μία πρωτόγνωρη εμπειρία για το Βοστάνειο, που επί του παρόντος σηκώνει και το μεγάλο βάρος.