Δευτέρα, 4 Δεκεμβρίου, 2023

ΟΜΙΛΙΑ Δ. ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΑΠΦΟΥΣ: «Μόνοι τους και όλοι μας»!

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις


  • Αισιόδοξο μήνυμα για την ενίσχυση του ΚΚΕ στις εκλογές και την διατήρηση της τρίτης έδρας στο Νομό μας έστειλε χθες ο Γ.Γ. του κόμματος

“Κοκκίνισε” χθες το βράδυ η πλατεία Σαπφούς, κατά την διάρκεια της ομιλίας του Δημήτρη Κουτσούμπα, που ήταν και η πρώτη μεγάλη συγκέντρωση του ΚΚΕ μετά από την επίσημη προκήρυξη των εκλογών. Χαιρετισμούς απηύθυναν οι συμπορευόμενοι με το ΚΚΕ, Νίκος Χρυσάφης και Γιώργος Συκάς και οι Βουλευτές, Νίκος Παπαναστάσης και Μαρία Κομνηνάκα. Ο Γενικός Γραμματέας του κόμματος έστειλε αισιόδοξο μήνυμα για την ενίσχυση του ΚΚΕ στις εκλογές και την διατήρηση της τρίτης έδρας στο Νομό μας από το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας.

Από την πρώτη μεγάλη προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ χθες στη Μυτιλήνη

Το κεντρικό σύνθημα του ΚΚΕ για τον προεκλογικό αγώνα είναι «“Μόνοι τους και Όλοι μας” γιατί μόνο ο λαός σώζει τον λαό», όπως επανέλαβε αρκετές φορές κατά την διάρκεια της ομιλίας του ο κ. Κουτσούμπας, ασκώντας σκληρή κριτική στη ΝΔ, το ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ για τις πολιτικές που έχουν ακολουθήσει τα τελευταία χρόνια. «Έχουν το θράσος να κουνάνε το δάχτυλο στον λαό, μιλώντας για τον κίνδυνο ακυβερνησίας και αστάθειας. Ποιον κοροϊδεύουν; Τι θα τους εμποδίσει να σχηματίσουν κυβέρνηση; Μήπως δεν έχουν συγκυβερνήσει όλοι με όλους τα προηγούμενα χρόνια, όταν αυτό απαιτήθηκε για να συνεχίσουν να ματώνουν τους πολλούς, για τα κέρδη των λίγων;», είπε χαρακτηριστικά ο Γ.Γ. του ΚΚΕ.

Οι υποψήφιοι Βουλευτές, Μ. Κομνηνάκα, Ν. Τσιριγώτη, Γ. Ζαφειρίου και Στ. Μαντατής

Ο Δ. Κουτσούμπας κάλεσε τους ψηφοφόρους να γυρίσουν την πλάτη στη ΝΔ και το ΣΥΡΙΖΑ και στα εκβιαστικά διλήμματα για την επόμενη μέρα των εκλογών. «Δεν χρειάζεται και μεγάλη ανάλυση, το γιατί πρέπει να μαυριστεί από τον λαό μια κυβέρνηση στη θητεία της οποίας είχαμε 35.000 νεκρούς από την πανδημία, την επικίνδυνη εμπλοκή της χώρας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία, τα καμένα δάση και τις λαϊκές περιουσίες. Η κυβέρνηση λέει στον λαό που δοκιμάζεται από την ακρίβεια ότι το να θέλει να αγοράσει καλής ποιότητας φαγητό για να φάει με την οικογένειά του το Πάσχα, είναι σαν να θέλει να πάρει Πόρσε. Ο ΣΥΡΙΖΑ πάλι, λέει, ότι δικαιούται και αυτός “να κυβερνήσει πρώτη φορά με το πρόγραμμά του”, χωρίς τρόικα και μνημόνια. Λες και του χρωστάει ο λαός επειδή δεν κατάργησε τα μνημόνια και δεν έδιωξε την τρόικα, όπως υποσχόταν, αλλά έφερε και ένα τρίτο, ακόμα χειρότερο. Για να μην θυμίσουμε και τόσα άλλα: την Μάνδρα, το Μάτι, τόσους νεκρούς επί της θητείας του». 

Αναφερόμενος στο ΠΑΣΟΚ, ο Δ. Κουτσούμπας τόνισε ότι «ο κ. Ανδρουλάκης δεν μπορεί να αυτοχαρακτηρίζεται ως “πρωτοεμφανιζόμενος” διεκδικώντας την ψήφο των πολιτών, αφού ήταν Γραμματέας και “δεξί χέρι” του Βενιζέλου στη συγκυβέρνηση με τη ΝΔ και τον Σαμαρά», ενώ σε ό,τι αφορά την επιδίωξη για την εκλογή Βουλευτή του κόμματος στο Νομό μας, είπε χαρακτηριστικά: «Το ΠΑΣΟΚ έχει βάλει στο μάτι και την έδρα του ΚΚΕ στη Λέσβο. “Κούνια που τους κούναγε”. Τι να τον κάνει ο λαός της Λέσβου έναν ακόμα Bουλευτή που θα τρέξει να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης σε όποια αντιλαϊκή κυβέρνηση προκύψει, για να κάτσει στο σβέρκο μας για να συνεχίσει να μας κάνει τον βίο αβίωτο;».

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο Γ.Γ. του ΚΚΕ τόνισε ότι ο λεσβιακός λαός πρωτοστάτησε στους αγώνες για το προσφυγικό ζήτημα, όπως το 2020, στην Καράβα, που έστειλε τις δυνάμεις καταστολής και τα ΜΑΤ πίσω από κει που ήρθαν: «Είμαστε περήφανοι για τη στάση των συντρόφων μας και άλλων αγωνιστών, που απομόνωσαν το ρατσισμό και τις κραυγές μίσους, όταν οι βάρκες των ξεριζωμένων έρχονταν στα παράλια. Γνωρίζουμε όλοι πολύ καλά ότι το ΚΚΕ δεν τα δίπλωσε, δεν άλλαξε θέση για το προσφυγικό, και μάλιστα όχι στα λόγια, αλλά με την πρωτοπόρα δράση του. Αυτή η δράση πήρε πολλές μορφές. Δεν ξεχνιούνται οι κινητοποιήσεις σε αυτή εδώ την πλατεία για να μη γίνουν τα νησιά μας φυλακές προσφύγων της Ε.Ε.».

Ο Δ. Κουτσούμπας αναφέρθηκε και στο πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη, μιλώντας για προδιαγεγραμμένο έγκλημα που δεν θα ξεχαστεί: «Τέτοιες τραγωδίες, έχουμε ζήσει και σε άλλα μέρη της χώρας και στο Αιγαίο και στη Λέσβο. Τραγωδία ήταν και ο χαμός του αγρότη στον Πολιχνίτο που χάθηκε πολύτιμος χρόνος μέχρι να μεταφερθεί στο Νοσοκομείο λόγω των ελλείψεων. Τραγωδία ήταν και ο χαμός του μικρού βρέφους, Μιχαήλ, που φέρει το όνομά του η μαχητική Επιτροπή Αγώνα στον Πολιχνίτο, για να στελεχωθεί άμεσα το Κέντρο Υγείας. Αυτά δεν είναι τυχαία περιστατικά. Είναι τα αποτελέσματα της πολιτικής που βάζει τις ζωές μας στο ζύγι του κόστους – οφέλους. Γι’ αυτό είναι γαλαντόμοι για να έχουν φοροαπαλλαγές οι εφοπλιστές. Είναι γαλαντόμοι για να τους προσφέρουν αφορολόγητο πετρέλαιο. Επικαλούνται, όμως, τα δύσκολα δημοσιονομικά, όταν πρόκειται να στελεχώσουν τα Κέντρα Υγείας. Σήμερα κανένα Κέντρο Υγείας στο νησί δεν έχει καρδιολόγο και ακτινολόγο, ενώ δεν επαρκούν οι παιδίατροι και οι γυναικολόγοι. Το Βοστάνειο νοσοκομείο στενάζει από τις ελλείψεις και πολλοί ασθενείς αναγκάζονται να στραφούν είτε στον ιδιωτικό τομέα για απλές εξετάσεις ή στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. Η Ψυχιατρική Κλινική θυμίζει Μεσαίωνα, με το απαρχαιωμένο κτίριο και τις ελλείψεις σε προσωπικό».

Κλείνοντας την ομιλία του ο Γ.Γ. του ΚΚΕ κάλεσε τους ψηφοφόρους να σηκώσουν το κόμμα πολύ πιο ψηλά στις 21 του Μάη: «Μπορούμε να τα καταφέρουμε. Μόνοι τους και όλοι μας. Με ΚΚΕ πολύ πιο δυνατό, για το μεγάλο, το ωραίο, το συγκλονιστικό»!

spot_img

More articles

spot_img