Παρασκευή, 12 Αυγούστου, 2022

Ομοβροντία Μπουρνού – Κομνηνάκα για το κτηματολόγιο

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις

Ούτε συνεννοημένοι να ήταν ο Βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης Γιάννης Μπουρνούς με την Βουλευτή του ΚΚΕ, Μαρία Κομνηνάκα, καθώς κατέθεσαν σχεδόν ταυτόχρονα στο Υπουργείο Περιβάλλοντος, με αναφορές τους, το έγγραφο του Δικτύου Κοινοτήτων Λέσβου μέσω του οποίου οι κοινοτάρχες του νησιού μας ζητούν την κτηματογράφηση των περιοχών της Μυτιλήνης και της Γέρας, που είχαν κτηματογραφηθεί για πρώτη φορά προ 15ετίας περίπου στην Α’ φάση του κτηματολογίου. Εκεί τα οικόπεδα και κτήματα εμφανίζονται με λανθασμένες διαστάσεις και σε άλλες θέσεις, ενώ και η προσπάθεια που προηγήθηκε τα προηγούμενα χρόνια να γίνουν διορθώσεις – και αυτές κατά το ήμισυ καθώς δεν συμπεριλαμβάνονταν οι εντός σχεδίου περιοχές – βρίσκεται σε αδιέξοδο!

Στις δύο αναφορές των Βουλευτών, που έχουν παρόμοιο σχεδόν περιεχόμενο καθώς βασίζονται στο έγγραφο του Δικτύου Κοινοτήτων Λέσβου, επισημαίνεται ο κίνδυνος για πολλούς κατοίκους σε περιοχές της Λέσβου, να απολέσουν τα ακίνητά τους, εξαιτίας εσφαλμένων εγγραφών και καταχωρήσεων κατά την πρώτη φάση του Κτηματολογίου. 

Μάλιστα ο κ. Μπουρνούς καλεί τον Υπουργό Περιβάλλοντος να ενεργήσει άμεσα για την επίλυση της προβληματικής και άκρως επικίνδυνης κατάστασης που έχει προκύψει για τους ιδιοκτήτες ακινήτων της Λέσβου, κατόπιν σωρείας λαθών που έχουν διαπιστωθεί στην κτηματογράφηση και για τα οποία η ευθύνη δεν βαρύνει τους ίδιους.  

Επίσης στις αναφορές των δύο βουλευτών τονίζεται ότι πρέπει να διασφαλιστεί ότι η διόρθωση των λαθών της πρώτης φάσης και η επανακτηματογράφηση δεν θα επιβαρύνει περαιτέρω τους ιδιοκτήτες. 

Τέλος, αξίζει να σημειώσουμε ότι την αναφορά που κατέθεσε η βουλευτής Μαρία Κομνηνάκα προσυπογράφουν οι συνάδελφοί της από το ΚΚΕ, Διαμάντω Μανωλάκου και Μανώλης Συντυχάκης.

spot_img
Προηγούμενο άρθροΠίσω οι προκαταβολές της Βασικής Ενίσχυσης
Επόμενο άρθροΚαμία αποζημίωση από τη ΔΕΥΑΛ
- Advertisement -

More articles

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img