Σάββατο, 22 Ιουνίου, 2024

Οριστική λύση για τα δρομολόγια του ΚΤΕΛ

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις


Μεγάλο είναι το πρόβλημα της μετακίνησης των κατοίκων της Μόριας με τα αστικά λεωφορεία, όπως έγραψαν τα “Νέα της Λέσβου” την προηγούμενη εβδομάδα και όπως αναδείχθηκε σε συνέλευση των κατοίκων που μίλησαν για αποκλεισμό του χωριού από τις συγκοινωνίες. Ομάδα πολιτών, ανάμεσά τους και ο πρώην Πρόεδρος της ΔΕΥΑΛ, Σωτήρης Μαρινάτος, απευθύνθηκαν στο Δήμο Μυτιλήνης ζητώντας να βρεθεί λύση. Όπως ειπώθηκε, σε πρώτη φάση το λεωφορείο θα φθάνει έως τη διχάλα του χωριού και στη συνέχεια και, μετά τη λήψη σχετικής απόφασης από το Δημοτικό Συμβούλιο που θα διεξαχθεί αύριο, Τετάρτη, θα δημιουργηθεί χώρος στάθμευσης αυτοκινήτων, με σκοπό να εκτελείται κανονικά και απρόσκοπτα το δρομολόγιο, όπως προηγουμένως, έως την εκκλησία του Αγίου Βασιλείου.

Όπως μας είπε ο κ. Μαρινάτος, «σε μια εποχή κατά την οποία οι τιμές των καυσίμων αυξάνονται και τα ελληνικά νοικοκυριά πιέζονται οικονομικά είναι σαφές ότι τα μέσα μαζικής μεταφοράς προσφέρουν κάποια ανακούφιση. Καταλαβαίνει, λοιπόν, εύκολα κανείς πόσο  σημαντικά είναι τα δρομολόγια του αστικού ΚΤΕΛ για τα χωριά μας. Έτσι, λοιπόν, η εδώ και 10 και πλέον μέρες απροειδοποίητη διακοπή των δρομολογίων έχει δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα και δυσκολεύει αφόρητα τη ζωή των κατοίκων, καθώς μαθητές δεν μπορούν να έχουν εύκολα πρόσβαση στα σχολεία του Δήμου Μυτιλήνης, ενώ οι ηλικιωμένοι και άτομα με κινητικά προβλήματα θα πρέπει να διανύσουν μεγάλη απόσταση, προκειμένου να πάρουν το λεωφορείο».

Μετά από τις υποσχέσεις για επίλυση του προβλήματος που δόθηκαν από την Δημοτική Αρχή, ο κ. Μαρινάτος ανέφερε: «Θεωρούμε ότι κάτι τέτοιο, σε περίπτωση που πραγματοποιηθεί άμεσα και δεν είναι προεκλογικό τέχνασμα, αποτελεί ιδεατή λύση μέχρι νεοτέρας, καθώς βασική μας πρόταση αποτελεί η διέλευση λεωφορείου από την αγορά του χωριού, μετά το τέλος των έργων».

spot_img

More articles

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img