Τετάρτη, 6 Ιουλίου, 2022

Ουρά στο Κέντρο Υγείας για μαστογραφίες

Άρθρα & Δημοσιεύσεις


Ουρά κάνουν οι γυναίκες στο Κέντρο Υγείας Μυτιλήνης για μαστογραφίες, καθώς μετά την λειτουργία του μαστογράφου έχει δημιουργηθεί ένας μεγάλος πόλος στην Επάνω Σκάλα στον οποίο βρίσκουν διέξοδο για την προληπτική αυτή εξέταση ασφαλισμένες και ανασφάλιστες που δεν μπορούσαν να εξυπηρετηθούν στο νοσοκομείο, μια και ο ακτινοδιαγνωστικός τομέας του νοσηλευτικού Ιδρύματος είναι υποστελεχωμένος.

Αν και ο αρχικός στόχος που είχε τεθεί στην αρχή με τη λειτουργία του μαστογράφου ήταν για 80 μαστογραφίες το μήνα, αυτός ο αριθμός αυξήθηκε σε πάνω από 100 και αυτό καθώς είχαμε συσσώρευση ραντεβού λόγω μιας πρόσκαιρης βλάβης που προέκυψε στο μηχάνημα, με συνέπεια μέχρι να γίνει η επισκευή από εξειδικευμένο τεχνικό να μεσολαβήσει καθυστέρηση. Η βλάβη δεν έχει σχέση με τα ηλεκτρονικά συστήματα του μαστογράφου, αλλά με το χειροκίνητο σύστημα που πιέζει το μαστό για να γίνει η μαστογραφία και ήδη έχει αντικατασταθεί με νέο ανταλλακτικό, ώστε να μπορεί και πάλι να είναι λειτουργικό, όπως και είναι.

Η λειτουργία του μαστογράφου στο Κέντρο Υγείας Μυτιλήνης φέρνει καθημερινά γυναίκες που απευθύνονται στη μονάδα γι’ αυτό το σκοπό δηλώνοντας την ικανοποίησή τους για την εξυπηρέτηση στη μονάδα, η οποία πλέον μπορεί να παρέχει και μικροβιολογικές εξετάσεις κατά τη διάρκεια της νύχτας στα επείγοντα περιστατικά, καθώς έχει διευρυνθεί το σκέλος της εφημερίας συγκεκριμένων υπηρεσιών υγείας, που μέχρι πρότινος παρέχονταν μόνο πρωινές ώρες μέχρι το μεσημέρι. Μάλιστα σε αυτή τη βάση είναι πιθανό να διευρυνθούν και τα ραντεβού για μαστογραφίες, ώστε να μπορούν να γίνονται και Σάββατα, καθώς έχει ξεκινήσει μία συζήτηση στην προοπτική να μπορέσουν να καλύψουν όσο το δυνατόν περισσότερες ανάγκες σε μαστογραφίες.

Η Ελεονώρα Μανιάτη

«Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι που βλέπουμε τα χαμόγελα στους ασθενείς μας και στους πολίτες που έρχονται να κάνουν προληπτικές εξετάσεις, όπως και στις γυναίκες για τις μαστογραφίες», είπε στα Νέα της Λέσβου η Συντονίστρια ιατρός της μονάδας Ελεονώρα Μανιάτη. «Γενικά πλέον μετά την αναβάθμιση του εξοπλισμού στα ακτινολογικά εργαστήρια, τον νέο υπέρηχο και την πρόσληψη της γιατρού μας ακτινοδιαγνώστριας, το Κέντρο Υγείας Μυτιλήνης έχει κάνει ένα σημαντικό βήμα μπροστά, ώστε να στεκόμαστε καλύτερα στις ανάγκες της κοινωνίας και αυτή είναι η αποστολή μας» είπε η κ. Μανιάτη, μεταφέροντας τις ευχαριστίες της Υγειονομικής Περιφέρειας στο προσωπικό για την καθημερινή προσπάθεια που καταβάλλει.

Να υπενθυμίσουμε ότι στο Κέντρο Υγείας Μυτιλήνης στην Επάνω Σκάλα έχει τεθεί σε λειτουργία  και το μηχάνημα μέτρησης οστικής πυκνότητας για τις γυναίκες, το οποίο είναι καινούργιο και η προμήθειά του είχε γίνει τα προηγούμενα χρόνια, αλλά δεν είχε τεθεί σε λειτουργία, καθώς η μονάδα δεν διέθετε ιατρό ακτινοδιαγνώστη. Τώρα όμως με την πρόσληψη της γιατρού τα δεδομένα έχουν αλλάξει προς όφελος των ασφαλισμένων.

spot_img
- Advertisement -

More articles

spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις