Πέμπτη, 11 Αυγούστου, 2022

«Ούτε στη Βάστρια, ούτε πουθενά»

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις

Για σήμερα στις 6:30 το απόγευμα, με συγκέντρωση στην Πλατεία Σαπφούς, είναι προγραμματισμένο το Παλλεσβιακό Συλλαλητήριο για το Μεταναστευτικό, στο οποίο αναμένεται να δώσουν το παρών αρκετοί φορείς και οργανώσεις, δηλώνοντας την αντίθεσή τους στα σχέδια της Κυβέρνησης για τη δημιουργία νέου ΚΥΤ στη Λέσβο. Την πρόσκληση στο συλλαλητήριο απευθύνει το Παλλεσβιακό Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο, ενώ μεταξύ άλλων την στήριξή τους έχουν ήδη εκφράσει δηλώνοντας ταυτόχρονα και συμμετοχή οι αυτοδιοικητικές παρατάξεις «Συμπαράταξη Πολιτών του Βορείου Αιγαίου» και «Με Πυξίδα τον Πολίτη», ενώ συμπαραστάτης στο συλλαλητήριο δηλώνει και η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Λέσβου.

«Ο Λεσβιακός λαός το προηγούμενο διάστημα έδωσε ξεκάθαρη απάντηση στα σχέδια της Κυβέρνησης προβάλλοντας την αντίθεσή του: Ούτε στην Καράβα – ούτε στη Βάστρια – ούτε πουθενά, Στρατόπεδα συγκέντρωσης δεν θέλουν τα νησιά», αναφέρει στην ανακοίνωσή του το Παλλεσβιακό Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο, διεκδικώντας:  

«-Να μην δημιουργηθεί κανένα νέο κέντρο ούτε στη Βάστρια-ούτε πουθενά, ούτε ανοιχτό – ούτε κλειστό, να μην μετατραπούν τα νησιά μας σε φυλακές ψυχών

-Να κλείσει η φυλακή του Καρά-Τεπέ και των άλλων Hot spot

-Αλληλεγγύη σε πρόσφυγες και μετανάστες. Να απεγκλωβιστούν άμεσα από τα νησιά και τη χώρα μας. Να πάρουν χαρτιά για τις χώρες προορισμού τους και για όσους παίρνουν άσυλο να υπάρξει μέριμνα και οργάνωση από το κράτος για την κοινωνική τους ένταξη χωρίς την παρέμβαση των ΜΚΟ.

-Να υπάρξει ουσιαστική και πλήρη στήριξη των νησιωτών. Αποσύνδεση του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ από το προσφυγικό – μεταναστευτικό».

 

Η επιτροπή αγώνα

Συμπαραστάτης σε οποιαδήποτε ειρηνική δράση, οποιουδήποτε φορέα τάσσεται ενάντια στη δημιουργία οποιασδήποτε δομής μεταναστών στη Λέσβο δηλώνει η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Λέσβου, υπενθυμίζοντας πως θα αγωνιστεί και για το κλείσιμο της υφιστάμενης δομής στον Καρά-Τεπέ. «Το καλό του τόπου μας είναι πάνω από κομματικές ταμπέλες και πεποιθήσεις», σημειώνει σε σχετική της ανακοίνωση, δηλώνοντας ουσιαστικά τη στήριξή της στο συγκεκριμένο συλλαλητήριο, όπου σύμφωνα με πληροφορίες θα κατέβουν μέλη της. 

 

Ενάντια στα κέντρα

Την αντίθεσή τους στη δημιουργία νέων δομών εκφράζουν σε κοινή τους ανακοίνωση οι αυτοδιοικητικές παρατάξεις «Συμπαράταξη Πολιτών του Βορείου Αιγαίου» και «Με Πυξίδα τον Πολίτη», σημειώνοντας πως ανοίγοντας φυλακές ψυχών στα νησιά μας, κλείνουν τη ζωή και την ανάπτυξη όλων μας.

«Αγωνιζόμαστε από την αρχή για τον απεγκλωβισμό προσφύγων και μεταναστών, αγωνιζόμαστε ενάντια στα Κέντρα – Φυλακές που μετατρέπουν τα νησιά μας σε στρατόπεδα συγκέντρωσης πάνω στα σύνορα της Ευρώπης, αγωνιζόμαστε για την ασφάλεια και το σεβασμό των δικαιωμάτων όλων, κατοίκων και προσφύγων», επισημαίνει η ανακοίνωση, όπου υποστηρίζουν πως οι λύσεις που προωθεί η κυβέρνηση θα ντροπιάζουν και θα διασύρουν τα νησιά και τους νησιώτες. 

«Λέμε ναι στην ύπαρξη μικρού κέντρου υποδοχής και ταυτοποίησης που θα λειτουργεί σε συνθήκες σεβασμού της ανθρώπινης αξιοπρέπειας», διευκρινίζουν οι παρατάξεις στην ίδια ανακοίνωση, στεκόμενες απέναντι στην πολιτική των φαραωνικών δομών που θέλουν να μετατρέψουν το προσφυγικό από διαχείριση ανθρωπιστικής κρίσης, σε «αναπτυξιακό» μονόδρομο για τα νησιά.

 

spot_img
Προηγούμενο άρθροΠρωτοσέλιδο 06-10-21
Επόμενο άρθροΑνεξάρτητοι μέχρι τέλους!
- Advertisement -

More articles

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img