Πέμπτη, 26 Μαΐου, 2022

Πάει για Δεκέμβρη το 6ο Δημοτικό Σχολείο

Άρθρα & Δημοσιεύσεις


Πρόκειται για ένα σχολικό συγκρότημα που έχει «ταλαιπωρηθεί» εδώ και αρκετά χρόνια, από το ξεκίνημα των εργασιών επισκευής του, όπως έχουν ταλαιπωρηθεί και εκατοντάδες μαθητές και μαθήτριες που στο πέρασμα των χρόνων κάνουν μάθημα σε κοντέινερ, όντας ένα από τα πιο μεγάλα σε δυναμικό σχολεία, καθώς βρίσκεται στο κέντρο της Μυτιλήνης. Ο λόγος για το 6ο Δημοτικό Σχολείο της πόλης, το οποίο μετά από αρκετές αναβολές φαίνεται πως μπαίνει σε ένα δρόμο, με συνεχή την εξέλιξη εργασιών του ούτως ώστε να παραδοθεί μέχρι το τέλος του έτους.

Εκτός απροόπτου τον Δεκέμβριο το σχολείο θα παραδοθεί στους μαθητές σύμφωνα με τον κ. Κύτελη

«Ολοκληρώσαμε τις καθαιρέσεις και πλέον έχουμε περάσει στο στάδιο της ενίσχυσης του φέροντος οργανισμού του κτιρίου. Όλα κυλούν ομαλά και αν συνεχίσουν έτσι χωρίς προβλήματα και εκτός απροόπτου θα έχει ολοκληρωθεί το έργο σε λίγους μήνες», δήλωσε στα «ΝΕΑ της Λέσβου» ο εργολάβος Αντώνης Καλδέλλης. Η εξέλιξη των εργασιών, άλλωστε, είναι εμφανής και στους περαστικούς από το σημείο, καθώς μπορούσαν να δουν τις πυρετώδεις εργασίες καθαιρέσεων, ενώ τώρα το κτίριο του σχολείου είναι «ντυμένο» με προστατευτικό δίχτυ.

Χθες το πρωί ο Δήμαρχος Στρατής Κύτελης και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Στρατής Τζιμής επισκέφτηκαν το εργοτάξιο, προκειμένου να διαπιστώσουν το πώς εξελίσσονται οι εργασίες. «Ένα σχολείο ακόμα υπό ανακατασκευή. Το 6ο Δημοτικό σχολείο Μυτιλήνης, στα μέσα Δεκεμβρίου θα παραδοθεί στους μαθητές» σημείωσε ο κ. Κύτελης, εκφράζοντας την ικανοποίησή του για το σημείο που βρίσκεται το έργο.

Από την επίσκεψη του κ. Κύτελη και του κ. Τζιμή στο εργοτάξιο

Βέβαια, για να φτάσουμε σε αυτό το στάδιο έπρεπε να ξεπεραστούν αρκετά εμπόδια. Το καλοκαίρι που μας πέρασε ήταν έντονη η συζήτηση ακόμη και για τον κίνδυνο να χαθεί η χρηματοδότηση, ωστόσο σε σχετική συνάντηση που είχε γίνει με εκπαιδευτικούς του σχολείου και μέλη της Ένωσης Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων, υπήρξε η – εξαιρετικά αισιόδοξη, όπως την είχαμε χαρακτηρίσει – δέσμευση του κ. Τζιμή και του κ. Κύτελη για ολοκλήρωση των διαγωνισμών και έναρξη εργασιών τον Σεπτέμβριο που μας πέρασε, ώστε τα παιδιά να μπουν στο νέο κτίριο με το ξεκίνημα της επόμενης σχολικής χρονιάς. Γραφειοκρατικά προβλήματα, ωστόσο, έφεραν νέες καθυστερήσεις στην εκκίνηση των εργασιών, με αποτέλεσμα να αλλάξει και το συνολικό χρονοδιάγραμμα. 

Πρόσφατα ο Αντιδήμαρχος είχε θέσει ως χρόνο παράδοσης του έργου το αργότερο το καλοκαίρι του 2023, ωστόσο φαίνεται πως ο ρυθμός εργασιών δίνει μηνύματα για ταχύτερη ολοκλήρωση των εργασιών.

- Advertisement -

More articles

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις