Πάει Τουρκία για το Βαλκανικό η Φιάσκα!

Η Όλγα Φιάσκα της Αθλοκίνησης Μυτιλήνης θα εκπροσωπήσει μαζί με τρεις ακόμα αθλήτριες, την χώρα μας στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα Βάδην, το οποίο θα λάβει μέρος το Σάββατο στην Αττάλεια της Τουρκίας. 

Οι υπόλοιπες αθλήτριες είναι η Παναγιώτα Τσινοπούλου (ΓΣ Βέλος Παλαιού Φαλήρου), Χριστίνα Παπαδοπούλου (Πανελλήνιος ΓΣ) και Κυριακή Φιλτισάκου (ΑΓΣ Ν. Ιωνίας Ανατολή), που μαζί με την Όλγα Φιάσκα θα έχουν την ευκαιρία για μια δυνατή αναμέτρηση εν όψει των διοργανώσεων του ανοιχτού.

Στο σύνολό τους οι αθλήτριες θα πάρουν θέση εκκίνησης στα 20 χλμ. βάδην διεκδικώντας εξαιρετικές επιδόσεις. Τόσο η Όλγα Φιάσκα όσο και η Κυριακή Φιλτισάκου προέρχονται από πολύ καλές εμφανίσεις στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα των Μεγάρων, εκεί όπου αμφότερες εξασφάλισαν τα όρια πρόκρισης για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ23 με την Φιάσκα να σημειώνει 1.36.53 στα 20 χλμ. βάδην και τη Φιλτισάκου 2.55.15 στα 35 χλμ. βάδην.

Η Τσινοπούλου είναι ήδη σε τροχιά πρόκρισης για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, αφού βρίσκεται στην 55η θέση του ολυμπιακού ράνκινγκ στο σύνολο των 60 αθλητριών που θα συμμετάσχουν στη διοργάνωση. Η έμπειρη αθλήτρια έχει ατομικό ρεκόρ στην απόσταση 1.31.39 από την περσινή σεζόν, επίδοση που θα επιδιώξει να προσεγγίσει.

Το ατομικό της ρεκόρ θέλει να βελτιώσει η Παπαδοπούλου, το οποίο είναι 1.36.33 από τον Μάρτιο του 2020, προκειμένου να επιβεβαιώσει την καλή αγωνιστική της κατάσταση. Στο σύνολό τους οι πρωταθλήτριές μας διαθέτουν τις ικανότητες να διεκδικήσουν επιδόσεις που θα τις ανεβάσουν ακόμη περισσότερο στο παγκόσμιο ράνκινγκ και παράλληλα να τις φέρουν ακόμη κοντά σε πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Η χώρα μας παρά τις δυσκολίες που έχουν διαμορφωθεί, λόγω της πανδημίας του ιού covid-19, θα είναι παρούσα σε μία ακόμη διοργάνωση. Η διοργάνωση θα γίνει ακολουθώντας σκληρά υγειονομικά πρωτόκολλα, ενώ εξίσου απαιτητικά θα είναι τα πρωτόκολλα που θα ακολουθήσουν τα μέλη της αποστολής μας έως να φτάσουν στον προορισμό τους, κυρίως με τη διενέργεια διαδοχικών τεστ.

Οι τέσσερις αθλήτριες θα ταξιδέψουν στην Τουρκία μέσω Γερμανίας, την Παρασκευή (26/3), με την πτήση LH9515 στις 08.35 το πρωί και θα επιστρέψουν στην Ελλάδα το απόγευμα της Κυριακής.