Δευτέρα, 17 Ιουνίου, 2024

Παιδιά ενός κατώτερου Θεού

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις


Αυτό που χρόνια τώρα γράφουν τα Νέα της Λέσβου για την εκμετάλλευση ανήλικων παιδιών Ρομά από τους γονείς τους, που τα εξωθούν στην επαιτεία, αλλά και σε παραβατικές συμπεριφορές με στόχο «να τους πηγαίνουν χρήματα στο χέρι», αποδεικνύεται από ένα ακόμα περιστατικό: Ένα ανήλικο παιδί Ρομά εξωθήθηκε σε κλοπή από αυτοκίνητο που ήταν σταθμευμένο στη Μυτιλήνη και παρέδωσε τα χρήματα που έκλεψε στη μητέρα του.  

Το δράμα που βιώνουν τα παιδιά Ρομά της Μυτιλήνης είναι ανείπωτο, δυστυχώς όμως δεν υπάρχει χείρα βοηθείας γι’ αυτές τις ψυχές οι οποίες πλάθονται από γονείς και συγγενείς στους αυριανούς παραβατικούς πολίτες. Τα περισσότερα παιδιά Ρομά δεν πηγαίνουν στο σχολείο παρά την υποχρεωτικότητα της βασικής εκπαίδευσης και αυτό, δυστυχώς, περνά απαρατήρητο από όσους κατά τα άλλα κόπτονται για τα δικαιώματα των «ευάλωτων» Ρομά. Πρόκειται για συμπεριφορές που ουσιαστικά καλύπτουν τους ενήλικους Ρομά, ώστε να συνεχίζουν να εκμεταλλεύονται τα παιδιά τους και να τα έχουν να διαβιώνουν στην εξαθλίωση.

Αξίζει μάλιστα να υπενθυμίσουμε ότι από τη θέση του Αντιπεριφερειάρχη στο παρελθόν ο Πανάγος Κουφέλος ήταν ο μόνος από τους τοπικούς εκπροσώπους φορέων που τόλμησε με μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία Μυτιλήνης να πει τα πράγματα έξω από τα δόντια, με αφορμή τα όσα συμβαίνουν στην Παγανή, μιλώντας ακόμα και για σωματεμπορία εκτός από τα ναρκωτικά, τις κλοπές και τα άλλα προβλήματα. Παρόλα αυτά μέχρι τώρα κανένα δίχτυ προστασίας για τα παιδιά Ρομά που ζουν ξυπόλητα και χωρίς ρούχα μέσα στην εξαθλίωση, ενώ σαν να μη φτάνει αυτή η μιζέρια εξωθούνται στη ζητιανιά και τις κλοπές.

Γιατί αν γλιτώσει το παιδί…

Ένα ανήλικο παιδί που είχε κλέψει το ποσό των 150 ευρώ από ανασφάλιστο αυτοκίνητο ταυτοποιήθηκε από την έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Μυτιλήνης. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας «εξιχνιάστηκε, μετά από εμπεριστατωμένη έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Μυτιλήνης, υπόθεση κλοπής, που διαπράχθηκε προ τριημέρου στη Μυτιλήνη.

Ταυτοποιήθηκε ο ανήλικος για την εμπλοκή του στην υπόθεση αυτή και σε βάρος του σχηματίστηκε ποινική δικογραφία για το αδίκημα της κλοπής.

Ειδικότερα και σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, ο προαναφερόμενος ανήλικος αφαίρεσε από ανασφάλιστο Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο, το χρηματικό ποσό των 150 ευρώ, το οποίο ακολούθως παρέδωσε στη μητέρα του. Δικογραφία σχηματίστηκε και σε βάρος της μητέρας του ανηλίκου, για τα αδικήματα της αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος και της παραμέλησης εποπτείας ανηλίκου».

Η παραπάνω υπόθεση αναμένεται να απασχολήσει τη δικαιοσύνη το 2024 ή και αργότερα καθώς παραπέμπεται κατά την τακτική διαδικασία σύμφωνα με τις προβλέψεις του νόμου. Μέχρι τότε η ίδια μητέρα θα μπορεί να συνεχίσει να εκμεταλλεύεται το παιδί της σαν να μην συμβαίνει τίποτα. Άλλωστε υπάρχουν περιπτώσεις ατόμων Ρομά που έχουν καταδικαστεί από τη δικαιοσύνη, αλλά έχουν συλληφθεί ξανά για το ίδιο αδίκημα.

spot_img

More articles

spot_img
spot_img
spot_img