Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

«Παίξανε μπάλα» για καλό σκοπό

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις

Μια πολύ όμορφη και ουσιαστική δράση με τη συμμετοχή πλήθους κόσμου πραγματοποιήθηκε χθες στο Olympico Fun Park….

Μια πολύ όμορφη και ουσιαστική δράση με τη συμμετοχή πλήθους κόσμου πραγματοποιήθηκε χθες στο Olympico Fun Park. Η ΟΝΝΕΔ και η παράταξη του Πανεπιστημίου Αιγαίου ΔΑΠ-ΝΔΦΚ διοργάνωσαν φιλανθρωπικό αγώνα με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του παιδικού καρκίνου. Η κοινωνική και φιλανθρωπική διάσταση της δράσης προσέλκυσε πλήθος κόσμου, φοιτητών και νέων της Μυτιλήνης οι οποίοι συμμετείχαν στην εκδήλωση. Είναι η πρώτη δράση κοινωνικού περιεχομένου της ΟΝΝΕΔ για φέτος και αναμένονται και ακόμα περισσότερες μέσα στη χρονιά, αφού η τοπική νεολαία της Νέας Δημοκρατίας συνηθίζει να υλοποιεί τέτοιες δράσεις. Τα έσοδα που μαζεύτηκαν από την εκδήλωση θα δοθούν στο Σύλλογο Γονέων Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια «Φλόγα». 

Πλήθος κόσμου στην εκδήλωση

Η εκδήλωση ήταν προγραμματισμένη χθες για τις 7 το απόγευμα, και ήδη από τις 6 και μισή ο κόσμος έφτανε στο Olympicο Fun Park ώστε να λάβει μέρος στην εκδήλωση. Μεγάλη ήταν η συμμετοχή των φοιτητών του Πανεπιστημίου Αιγαίου, οι οποίοι σε κάθε ευκαιρία δείχνουν το πρόσωπο της αλληλεγγύης και της προσφοράς. Η εκδήλωση ξεκίνησε με χαιρετισμό της παθολόγου και διευθύντριας της κλινικής Ελένης Μακρή και του επιμελητή της παιδιατρικής Μόσχου Παρασκευά-Μιχαήλ, ενώ ακολούθησε και ενημέρωση από τους ανθρώπους της Φλόγας. Ο κόσμος έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον και συμμετείχε με δικές του ερωτήσεις προχωρώντας σε μια μορφή συζήτησης.

Έπαιξαν μπάλα για καλό σκοπό

Στη συνέχεια ακολούθησε ο αγώνας ποδοσφαίρου μεταξύ των μελών της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ και της ΟΝΝΕΔ, οι οποίοι έπαιξαν αντίπαλοι με την ομάδα του Olympico. 

Ο εκπρόσωπος της Φλόγας Λέσβου, Μανώλης Λαδάκης, ανέφερε σχετικά με την εκδήλωση: «Δεχτήκαμε από την ΟΝΝΕΔ και την ΔΑΠ μια πρόσκληση για την διοργάνωση του φιλανθρωπικού αγώνα στο Olympico. Η συμμετοχή του κόσμου ήταν συγκινητική. Μίλησαν δύο γιατροί, η κ. Μακρή και ο κ. Μόσχου. Μιλήσαμε και εμείς σαν Φλόγα και ενημερώσαμε τον κόσμο σχετικά με τις δράσεις μας. Υπήρχε και μετακίνηση με λεωφορείο από την Πλατεία Σαπφούς σε όσους ήθελαν να έρθουν. Γενικά είμαστε πολύ χαρούμενοι γι’ αυτήν την δράση. Ήταν μια πολύ όμορφη εκδήλωση και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα του παιδικού καρκίνου».

Ο Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Γιώργος Στρατηγέλλης

Ο Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Λέσβου, Γιώργος Στρατηγέλλης, σημείωσε στην εφημερίδα μας: «Με την αφοσίωση, την αγάπη και την αλληλεγγύη που επιδείξαμε ως κοινό, καταφέραμε να δημιουργήσουμε ένα εκπληκτικό περιβάλλον που ανέδειξε τη σπουδαιότητα της αλληλεγγύης και της αγάπης για τα παιδιά που αγωνίζονται ενάντια στη νόσο. Με κάθε συμμετοχή, κάθε ευγενική δωρεά και κάθε συναισθηματική υποστήριξη, ανάψαμε τη φλόγα της ελπίδας πιο φωτεινά από ποτέ. Είμαστε υπερήφανοι για την προσπάθειά μας και προσβλέπουμε σε μια μέλλουσα γενναιόδωρη συνεργασία για το καλό των παιδιών που τόσο αγαπάμε. Τα έσοδα που μαζεύτηκαν από την εκδήλωση θα διατεθούν για την ενίσχυση της Φλόγας. Η κοινωνική προσφορά και ο εθελοντισμός είναι βασικές αρχές και βρίσκονται ψηλά στην ατζέντα της οργάνωσής μας τόσο τοπικά όσο και πανελλαδικά. Η σημερινή εκδήλωση είναι μια ουσιαστική πράξη αλληλεγγύης και προσφοράς και η ανταπόκριση του κόσμου ήταν μεγάλη και αυτό μας κάνει ακόμα πιο χαρούμενους και αισιόδοξους για τις επόμενες δράσεις μας. Μακάρι τα επόμενα χρόνια να ιαθεί για να μην χάνονται άδικα τόσες ζωές. Ας συνεχίσουμε να ενώνουμε τις δυνάμεις μας και να φέρνουμε αλλαγή στον κόσμο μας. Υγεία και αγάπη σε όλο τον κόσμο».

Οι διοργανωτές κρατώντας μπλουζάκια της Φλόγας

Από τη μεριά της η Γραμματέας της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Μυτιλήνης, Ευθυμία Λεζγκίδου, μας είπε: «Βρεθήκαμε σήμερα εδώ με σκοπό να πραγματοποιήσουμε τον φιλανθρωπικό αγώνα που διοργανώσαμε με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του παιδικού καρκίνου. Η χαρά μας σήμερα είναι διπλή. Αφενός γιατί κάνουμε μια πράξη αγάπης προς τον συνάνθρωπο που το έχει ανάγκη και αφετέρου γιατί περάσαμε όμορφα και ο κόσμος το ευχαριστήθηκε. Εμείς ως ΔΑΠ-ΝΔΦΚ έχουμε προχωρήσει και σε άλλες δράσεις κοινωνικού περιεχομένου με εθελοντικές αιμοδοσίες στο Πανεπιστήμιο μέσω των φοιτητικών μας συλλόγων, αλλά και με συλλογές τροφίμων που πραγματοποιήσαμε την προηγούμενη χρονιά. Φέτος θα συνεχίσουμε με τον ίδιο ρυθμό να προσφέρουμε την βοήθειά μας όπου χρειάζεται. Γιατί στην δύσκολη εποχή που ζούμε το να προσφέρει κανείς ό,τι μπορεί είναι πολύ σημαντικό. Η έμπρακτη αλληλεγγύη μας  και η κοινωνική προσφορά υπήρξε διαχρονικά πυξίδα δράσης για την οργάνωσή μας».

spot_img

More articles

spot_img