Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου, 2024

“Πακέτο” δράσεων για την τουριστική προβολή

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις


“Πακέτο” δράσεων για την αξιοποίηση της χρηματοδότησης των 500.000 ευρώ από τον ΕΟΤ με σκοπό την τουριστική προβολή της Λέσβου κατέθεσε η Ένωση Ξενοδόχων, στην σύσκεψη που έγινε την Δευτέρα στο Δημαρχείο Μυτιλήνης. Στην σύσκεψη συμμετείχε ο Πρόεδρος των ξενοδόχων, Βασίλης Βογιατζής, ο οποίος μίλησε για 26 στοχευμένες δράσεις, συνολικού προϋπολογισμού 247.000 ευρώ, οι οποίες θα συμβάλλουν στην τουριστική προβολή όλου του νησιού και στην αύξηση της κίνησης τα επόμενα χρόνια.

Η χρηματοδότηση προέρχεται από το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής και θα διατεθεί στον Δήμο Μυτιλήνης, βάσει νόμου, ώστε να εξοφληθούν όλες οι δράσεις, που θα προταθούν από τους φορείς τουρισμού προς τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού. Με την σειρά του ο ΕΟΤ θα αξιολογήσει και θα φέρει εις πέρας τις δράσεις, οι οποίες στοχεύουν στην αύξηση της τουριστικής κίνησης του νησιού.

Όπως είπε στα “Νέα της Λέσβου” ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων, «μικροπολιτικές εις στο όνομα της ευημερίας του νησιού της Λέσβου και ειδικά ως προς τον τουρισμό δεν γίνονται ανεκτές από την Ένωση Ξενοδόχων Λέσβου. Έχουμε υποφέρει τα πάνδεινα για να κρατήσουμε τις επιχειρήσεις μας ανοικτές και να έχουμε ενεργές όλες τις θέσεις εργασίας που αφορούν τον τουρισμό. Στην ομάδα εργασίας, αν θέλουμε να μιλάμε για μια ενιαία πολιτική, θα έπρεπε να είναι ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου, η Αντιδήμαρχος Τουρισμού Δυτικής Λέσβου, ο Δήμαρχος Μυτιλήνης και ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Μυτιλήνης. Δυστυχώς όμως δεν συνέβη αυτό γιατί μεγαλουργεί στην Λέσβο η μικροπολιτική και ο παραγοντισμός. Η Ένωση Ξενοδόχων Λέσβου θα είναι παρούσα και θα καταγγέλλει σε όλους τους τόνους αυτές τις πρακτικές και θα κινείται πέραν και άνω των ορίων, όπου χρειάζεται, να αντιπαρέρχεται κάθε προσπάθεια μικροπολιτικής, που οδηγεί μόνο προς τα πίσω και δεν ευνοεί την τουριστική ανάπτυξη του τόπου», τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Βογιατζής.

spot_img

More articles

spot_img