Σάββατο, 23 Οκτωβρίου, 2021

Πάλεψε για το καλύτερο ο Μπουντάκης στις Σέρρες!

Η Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας σε συνεργασία με τον Α.Σ. Ποδηλάτη, με την υποστήριξη της racesystem και τον Σύνδεσμο Φίλων Οχυρού Ιστιμπέη, διοργάνωσε το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Marathon (XCM) του 2021, το οποίο διεξήχθη στο Νέο Πετρίτσι Σερρών. Οι κατηγορίες που έλαβαν μέρος στην διοργάνωση ήταν οι elite και masters ανδρών-γυναικών.

Τόσο η εκκίνηση όσο και ο τερματισμός έγιναν στην πλατεία του χωριού, με την διαδρομή να έχει συνολικό μήκος 63,7 χιλιομέτρων και 1.875 υψομετρικά. Το λεσβιακό ενδιαφέρον εστιάζεται στη συμμετοχή του αθλητή του Ποδηλατικού Συλλόγου Λέσβου, Χαράλαμπου Μπουντάκη.

Ο Μπουντάκης, άρτια προετοιμασμένος, ρίχτηκε στη μάχη με τους καλύτερους αθλητές της Ελλάδας στο αγώνισμα και πέτυχε την 8η θέση στην κατηγορία Masters B και τη 13η θέση της γενικής κατάταξης των Master σ’ έναν αγώνα που, όπως δήλωσε αποκλειστικά στο Lesvos MTB, ήταν από τους δυσκολότερους της αγωνιστικής του καριέρας. Στα τελευταία κατηφορικά χιλιόμετρα πριν τον τερματισμό είχε πολλές κράμπες, που όμως δεν μπόρεσαν να σταθούν εμπόδιο για το Λέσβιο αθλητή, που με σκληρή προπόνηση στα λεσβιακά χώματα κατάφερε να φτάσει στις ψηλότερες θέσεις του Πανελλαδικού Πρωταθλήματος Marathon MTB.

Πρωταθλητής Ελλάδας MARATHON MTB 2021 στην κατηγορία ΑΝΔΡΩΝ αναδείχθηκε ο Ηλίας Τσορτουκτσίδης της ΑΕΚ, 2ος ο Θεόδωρος Πετρίδης του ΠΣ ΜΑΝΔΡΑΣ ΔΥΤΙΚΗ ΑΚΤΗ και 3ος ο Γεώργιος Δάντος. Στους Μάστερς επικράτησε ο Σπυρίδων Νικολούζος από την ΠΡΟΟΔΟ Α.Σ.Ν. ΒΟΥΤΣΑ, με 2ο τον Σπυρίδωνα Λακιωτάκη του ΠΟΧ ΤΑΛΩΣ, 3ο τον Κωνσταντίνο Καβαλιεράτο, πάλι του ΠΟΧ ΤΑΛΩΣ και 13ο τον Μπάμπη Μπουντάκη του Ποδηλατικού Συλλόγου Λέσβου.