Παρασκευή, 12 Ιουλίου, 2024

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗΣ: «Τολμώ να σας πω ότι μας ταΐζουν καρκίνους»


Με κεντρικό ομιλητή των πρώην Υπουργό Υγείας και υποψήφιο ευρωβουλευτή για τις εκλογές της προσεχούς Κυριακής, Παναγιώτη Κουρουμπλή, πραγματοποιήθηκε νωρίς το βράδυ του Σαββάτου η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου, η οποία φιλοξενήθηκε σε καφετέρια στο χώρο του πάρκινγκ της Μυτιλήνης. Η εκδήλωση έγινε σε μικρό ακροατήριο 50 ατόμων, ενώ ο κ. Κουρουμπλής, που είχε φτάσει στο αεροδρόμιο της Μυτιλήνης το μεσημέρι, περιόδευσε σε καφετέριες και άλλα κεντρικά σημεία, έχοντας την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους πολίτες και να τους ενημερώσει για την υποψηφιότητά του και τις θέσεις του κόμματός του στα γενικότερα ζητήματα και για τις ευρωεκλογές.

Ο κ. Κουρουμπλής και ως πρώην Υπουργός Υγείας άνοιξε ένα σημαντικό κεφάλαιο, αυτό των ελέγχων στην αγορά, οι οποίοι είναι ανύπαρκτοι και στάθηκε στις αθρόες εισαγωγές περιγράφοντας με δραματικούς τόνους την ποιότητα των αγροτικών προϊόντων που εισάγονται από χώρες του τρίτου κόσμου, τονίζοντας ότι οι έλεγχοι κατά τις εισαγωγές δεν είναι επαρκείς γιατί οι αρμόδιες υπηρεσίες και οι ελεγκτικοί μηχανισμοί (αναφέροντας μάλιστα αργότερα στην ομιλία του ως παράδειγμα και την Επιτροπή Ανταγωνισμού για την ακρίβεια) έχουν πολύ μικρό αριθμό προσωπικού.

Τα όσα είπε ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής αποτυπώνουν τη σκληρή πραγματικότητα, καθώς όπως έχουν αναδείξει τα ΝΕΑ της ΛΕΣΒΟΥ, μόνο στο Βόρειο Αιγαίο η Περιφερειακή Διεύθυνση του ΕΦΕΤ λειτουργεί μόνο με ένα κλιμάκιο που έχει στην αρμοδιότητά του και τους τρεις Νομούς του Βορείου Αιγαίου. Με άλλα λόγια ο φορέας είναι ανύπαρκτος.

«Μας ταΐζουν καρκίνο»

 Κατά την ομιλία του ο υποψήφιος ευρωβουλευτής τόνισε ότι με την επίσκεψή του στη Λέσβο, η προεκλογική του περιοδεία ξεπερνά τους 42 Νομούς σε όλη την Ελλάδα, ενόψει των ευρωεκλογών, ενώ αναφέρθηκε στην απογοήτευση των πολιτών σημειώνοντας  πως όταν περιόδευε στην περιοχή του Έβρου συνοδεύοντας τον πρόεδρο του κόμματος, Στέφανο Κασσελάκη, οι κάτοικοι σε χωριά του είπαν στο καφενείο: «Γιατί να πάμε να ψηφίσουμε; Ποια είναι η πολιτική για τους ακρίτες; Καήκαμε, καταστραφήκαμε και ακόμα η κυβέρνηση η ελληνική και η Ευρώπη δεν μας έχουν αποκαταστήσει. Γιατί να πάμε να ψηφίσουμε;». Και πρόσθεσε ότι με την εγκατάλειψη των κοινωνιών ενισχύεται το δίλημμα της αποχής από τις ευρωκάλπες, ενώ χαρακτήρισε δικαιολογημένη τη δυσφορία.

«Και εδώ είσαστε μια περιοχή με μικρομεσαίες επιχειρήσεις και αγροτικά προϊόντα», είπε ο ίδιος. Και συνέχισε: «Τι έχει να πει κανείς για το ρόλο της Κυβέρνησης στις αποφάσεις της ΚΑΠ; Ο Πρωθυπουργός της Ελλάδος τόλμησε να μιλήσει  στη σύνοδο κορυφής και να πει “να εισάγετε αγροτικά προϊόντα από τρίτες χώρες, αλλά να ελέγχονται ποιοτικά και αν έχουν τα ίδια ποιοτικά χαρακτηριστικά με τα παραγόμενα προϊόντα στην Ευρώπη και την Ελλάδα μάλιστα να εισάγονται.  Εδώ όμως συντελείται ένα έγκλημα εις βάρος του πρωτογενούς τομέα της Ελλάδας. Εισάγονται προϊόντα – και σας τα λέω αυτά γιατί κατάγομαι από αγροτική οικογένεια και σπούδασα με αγροτικό εισόδημα – και ο πρωθυπουργός δεν άρθρωσε ποτέ λόγο να πει ότι εδώ πρέπει να υπάρξει ένα μέτρο προστασίας του αγροτικού κόσμου που παράγει προϊόντα ποιοτικά, ελεγχόμενα από τα φυτοφάρμακα. Εγώ τολμώ να σας πω ότι μας ταΐζουν καρκίνους. Αυτή είναι η αλήθεια όσο κι αν πονάει. Να τα πάρουμε αυτά τα προϊόντα, από φτωχές χώρες έρχονται, δεν μπορούμε όμως να τα πάρουμε όταν δεν ελέγχονται για την ποιότητά τους. Το ίδιο είχε γίνει στην πατρίδα μας και με τα καπνά. Τα καπνά στην Ελλάδα ελεγχόντουσαν για τη χρήση φυτοφάρμακων, είχαν ποιοτικά χαρακτηριστικά. Τα σταμάτησε η Ευρωπαϊκή Ένωση και έπαιρνε από τη Ζιμπάμπουε όπου κανείς δεν ήξερε με τι φυτοφάρμακα καλλιεργούνται». Επεσήμανε ακόμη ότι οι εισαγωγές που γίνονται αφενός μεν είναι επιζήμιες για την εθνική οικονομία καθώς ανταγωνίζονται την εγχώρια παραγωγή, αφετέρου δε επικίνδυνες για την υγεία λόγω της έλλειψης των ελέγχων.

Ο κ. Κουρουμπλής υπογράμμισε ότι το ζήτημα των ελέγχων είναι κρίσιμο για το κόμμα του και αναφέρθηκε και στην επιτήρηση που έχει τεθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση ο ΟΠΕΚΕΠΕ, τονίζοντας: «Γιατί φίλοι αγρότες της Μυτιλήνης επιτηρείται ο ΟΠΕΚΕΠΕ; Γιατί μεθοδεύανε τις επιδοτήσεις στους ημετέρους και στους αρεστούς».

Ταυτόχρονα αναφέρθηκε και στις εταιρείες τηλεφωνίας κάνοντας λόγο για «εταιρείες απατεώνων» που χρεώνουν ακριβά με κακής ποιότητας συνδέσεις, αναφέροντας η Ελλάδα έχει την πιο ακριβή τηλεφωνία με την ανοχή της κυβέρνησης και το πιο αργό Ίντερνετ δαπανώντας τεράστια ποσά και το έργο που παράγεται είναι πολύ χαμηλής ποιότητας. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο πρώην Υπουργός και στο κεφάλαιο της ακρίβειας δίνοντας την απάντηση γιατί η κοινωνία θα πρέπει να ψηφίσει το κόμμα του και όχι τα άλλα. «Δεν χρωστάει ο ΣΥΡΙΖΑ 500 εκατομμύρια ευρώ που χρωστάει η Νέα Δημοκρατία, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα ακόμα φτωχό κόμμα. Προτιμούμε όμως να είναι ένα κόμμα φτωχό, να μην έχουμε χρήματα να αναχαιτίσουμε τη μαύρη προπαγάνδα τους, αλλά δεν εξαρτώμεθα και από κανέναν». Και γι’ αυτό ανέφερε ως παράδειγμα την εξάρτηση της Ελλάδας από τη Γερμανία που την καθιστά ανίσχυρη – όπως είπε τη χώρα μας – να διεκδικήσει τις κατοχικές αποζημιώσεις λόγω αυτής της εξάρτησης, ενώ κάλεσε τους πολίτες να στηρίξουν τον ΣΥΡΙΖΑ «για μια κοινωνία χωρίς ρατσισμούς και αποκλεισμούς, για μία κοινωνία ισότητας και ευημερίας».

Στη συγκέντρωση μίλησαν η πρώην Δήμαρχος Λιβαδειάς και νυν Βουλευτής Βοιωτίας, Γιώτα Πούλου και ο πρώην βουλευτής Γιάννης Μπουρνούς. Ο κ. Μπουρνούς αναφέρθηκε στους άξονες τόσο για την Ευρώπη όσο και για την Ελλάδα που θέτει ο ΣΥΡΙΖΑ ενόψει  των Ευρωεκλογών, καλώντας τους πολίτες να μην απέχουν, καθώς τόνισε ότι οι ευρωεκλογές καθορίζουν το μέλλον της χώρας μας και τις πολιτικές στην Ευρώπη. 

Στο τέλος της ομιλίας του κάλεσε τα μέλη και τους φίλους του κόμματος να κάνουν από 5 τηλεφωνήματα ο καθένας για τις 8 μέρες που – όπως είπε – απομένουν μέχρι την Κυριακή σε ανθρώπους που δεν έχουν ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας χαρακτηριστικά «βοηθήστε όλοι για να γελάσει την Κυριακή το χειλάκι μας»!

spot_img

More articles

spot_img
spot_img
spot_img