Σάββατο, 23 Σεπτεμβρίου, 2023

Πανελλαδικό ενδιαφέρον για την 34χρονη

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις


  • Μέχρι και από την εκπομπή της Αγγελικής Νικολούλη επικοινώνησαν συνομιλώντας με τον Δημήτρη Βαρβαγιάννη για να συμμετέχουν στις έρευνες

Πανελλαδικό ενδιαφέρον χθες για την εξαφάνιση της 34χρονης οικονομικής μετανάστριας από τη Ρουμανία, που εδώ και χρόνια κατοικούν με το σύζυγο και τα παιδιά τους στο Μεγαλοχώρι και απασχολούνται ως εργάτες γης στα χωράφια. Η γυναίκα, χθες, αναζητούνταν για πέμπτη μέρα χωρίς μέχρι το βράδυ να έχει δώσει σημεία ζωής. 

Με την εξαφάνιση της γυναίκας ασχολήθηκαν γνωστοί δημοσιογράφοι από τα μεγάλα κανάλια των Αθηνών και μάλιστα ακόμα και τα στελέχη της εκπομπής της Αγγελικής Νικολούλη που ασχολείται με τις εξαφανίσεις επικοινώνησαν χθες με την περιοχή του Πλωμαρίου, εκδηλώνοντας ενδιαφέρον να συμβάλουν από τη δική τους πλευρά για την ανεύρεση της γυναίκας. Τα στελέχη της εκπομπής μίλησαν με τον Δημοτικό Σύμβουλο και πρόεδρο του Νομικού Προσώπου Κοινωνικής Προστασίας, Δημήτρη Βαρβαγιάννη, ο οποίος τους ευχαρίστησε για το ενδιαφέρον τους μεταφέροντας τις προσπάθειες που καταβάλλονται για τον εντοπισμό της γυναίκας.

 

Ο τραυματισμός του παιδιού σε πρώτο πλάνο

Αυτό που αναδείχθηκε χθες μόνο από τα Νέα της Λέσβου πως ενδεχομένως η εξαφάνιση της γυναίκας να σχετίζεται με τον τραυματισμό του παιδιού της μετά από πτώση από τη σκάλα, ήταν το  θέμα που προβλήθηκε και σε πανελλαδικό επίπεδο. Ωστόσο οι πληροφορίες που μεταφέρθηκαν από τα ρεπορτάζ αθηναϊκών τηλεοπτικών σταθμών και μεταδόθηκαν, ανέφεραν ότι το παιδί μεταφέρθηκε για ιατρική βοήθεια και όταν ζητήθηκε η συνδρομή της γυναίκας για να εξηγήσει πώς έγινε το συμβάν, ώστε να διαπιστωθεί αν πράγματι επρόκειτο για τραυματισμό ή για κάτι άλλο, τότε η ίδια δεν εμφανίστηκε και στη συνέχεια δηλώθηκε η εξαφάνισή της. 

Αυτό που φαίνεται είναι ότι η εξαφάνιση της γυναίκας έχει κινήσει το ενδιαφέρον για το ενδεχόμενο μήπως η ίδια εγκατέλειψε την οικογενειακή εστία λόγω ενδοοικογενειακής βίας, αν και κάτι τέτοιο δεν επιβεβαιώνεται επίσημα από κατοίκους του Μεγαλοχωρίου που γνωρίζουν εδώ και χρόνια το ζευγάρι, καθώς τους απασχολούν στα χωράφια τους. Ωστόσο ο τραυματισμός του παιδιού είτε έπεσε από τη σκάλα ή για κάποιο άλλο λόγο, όπως συμπίπτει χρονικά με την εξαφάνιση της μητέρας, τροφοδοτεί εύλογα ερωτηματικά  για το τι ακριβώς συνέβη.

Σε κάθε περίπτωση και ανεξάρτητα με τις πληροφορίες που μεταδίδουν τα κεντρικά Μέσα Ενημέρωσης για την υπόθεση, αυτό που προκύπτει από τις πληροφορίες των Νέων της Λέσβου, που ήταν και τα πρώτα που ανέδειξαν στο χθεσινό τους φύλλο το θέμα του τραυματισμού του παιδιού είναι ότι το παιδάκι χτύπησε ενώ βρισκόταν μόνο του μέσα στο σπίτι και ο τραυματισμός του δεν ήταν τόσο σοβαρός ώστε να επισύρει ποινικές ευθύνες. Επίσης από τις μαρτυρίες των εμπλεκομένων προκύπτει ότι η εξαφάνιση της 34χρονης δεν έγινε “σαν να άνοιξε η γη και να την κατάπιε”, αλλά η ίδια φέρεται να έφυγε από το σπίτι μετά από κάποια προστριβή με τον σύζυγό της. Σύμφωνα με τις καταθέσεις η γυναίκα βρισκόταν έξω από το σπίτι βραδινές ώρες και όταν ο σύζυγος την κάλεσε να μπει μέσα, εκείνη έφυγε χωρίς μέχρι τώρα να έχει δώσει σημεία ζωής. 

 

Υπάρχει παρελθόν

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ μας, η ίδια έχει άλλη μία φορά εγκαταλείψει την οικογενειακή εστία φεύγοντας από το σπίτι προς άγνωστη κατεύθυνση, χωρίς να δίνει σημεία ζωής και να επικοινωνεί με κάποιους οικείους. Ωστόσο, η διαφορά της προηγούμενης εξαφάνισης είναι πως τότε επανεμφανίστηκε δύο ημέρες αργότερα, ενώ τώρα για πέμπτο 24ωρο χθες δεν υπήρχε κάποια ένδειξη ως προς το πού μπορεί να βρίσκεται. 

Αν και το γεγονός αυτό λειτουργεί κατά κάποιο τρόπο καθησυχαστικά, υπό την έννοια απομάκρυνσης του ενδεχόμενου να έχει συμβεί κάτι κακό καθώς το ότι είχε φύγει από το σπίτι για άλλη μία φορά, αυτό αν μη τι άλλο δείχνει ότι υπήρχε προηγούμενο και το ζευγάρι αντιμετωπίζει προβλήματα. Έτσι κι αλλιώς, πάντως, από πλευράς αστυνομίας μέχρι χθες δεν είχε τεθεί στο τραπέζι υπόνοια για διερεύνηση τυχόν εγκληματικής ενέργειας σε βάρος της (με άλλα λόγια η υπόθεση αυτή με τα μέχρι τώρα δεδομένα δεν αξιολογείται προς αυτήν την κατεύθυνση!).

 

Τα αίτια 

Τα αίτια που οδήγησαν τη γυναίκα να φύγει την πρώτη φορά από το σπίτι και να επανέλθει, όπως και τώρα ανάλογα με το πώς θα καταλήξει όλο αυτό το θέμα, είναι ζητήματα τα οποία ενδεχομένως θα διερευνηθούν στη συνέχεια αν αναμειχθούν οι κοινωνικές υπηρεσίες ή οργανώσεις για τις γυναίκες. Αυτό που προέχει στην παρούσα χρονική συγκυρία είναι ο εντοπισμός της 34χρονης, ώστε καταρχάς να διαπιστωθεί ότι είναι καλά στην υγεία της και στη συνέχεια να διερευνηθούν από τις αρμόδιες αρχές τα αίτια που την οδήγησαν να φύγει από το σπίτι.

 

Στο Πλωμάρι

 Πάντως σε αντίθεση με το ενδιαφέρον των κεντρικών τηλεοπτικών σταθμών για την υπόθεση της εξαφάνισης της 34χρονης, σε επίπεδο Λέσβου και κυρίως στο Πλωμάρι η ζωή κυλά σαν να μην έχει συμβεί τίποτα. Αυτό παρά την έντονη παρουσία της αστυνομίας, η οποία με περιπολικά αυτοκίνητα πηγαινοέρχεται προσπαθώντας να συλλέξει στοιχεία και πληροφορίες, που θα οδηγήσουν στον όσο το δυνατόν πιο σύντομα εντοπισμό της γυναίκας. Να σημειώσουμε ότι στις έρευνες – που επικεντρώθηκαν στις αγροτικές και δασικές εκτάσεις στην ευρύτερη περιοχή του Μεγαλοχωρίου από όπου εξαφανίστηκε η μητέρα – συμμετείχαν για άλλη μία μέρα χθες και εθελοντικές οργανώσεις, εθελοντές πυροσβέστες και άλλοι.

spot_img
- Advertisement -

More articles

spot_img