Τετάρτη, 28 Φεβρουαρίου, 2024

Πανελλήνια συγκίνηση για τον Στρατή και την Εύα

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις

  •  Τραγική ειρωνεία της τύχης ότι το ζευγάρι βρίσκεται σήμερα στον ίδιο θάλαμο του ίδιου κέντρου φυσικής αποκατάστασης

Πανελλήνια συγκίνηση προκάλεσε πρόσφατα η τραγική ιστορία της οικογένειας Ζαφειρέλλη από τη Μυτιλήνη, μετά την προβολή της ιστορίας της από εκπομπή γνωστού αθηναϊκού τηλεοπτικού σταθμού. Πρόκειται για το νεαρό ζευγάρι, την Εύα και τον Στρατή, που με διαφορά ενός μόνο χρόνου βρέθηκαν και οι δύο, κατά ειρωνική σύμπτωση, στο ίδιο κέντρο αποκατάστασης με πολύ σοβαρά προβλήματα υγείας, ιστορία στην οποία έχουν εκτενώς αναφερθεί τα «Νέα της Λέσβου».

Θυμίζουμε πως η Εύα πρώτη στα 28 της χρόνια ενεπλάκη σε ένα σφοδρό τροχαίο δυστύχημα από το οποίο ενώ ευτυχώς κατάφερε να επιβιώσει, δεν βγήκε αλώβητη. Το δυστύχημα συνέβη καθώς επέστρεφε από την εργασία της, οπότε και το σκούτερ της συγκρούστηκε με ένα φορτηγό, με αποτέλεσμα να υποστεί βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και να χρειαστεί να νοσηλευτεί για αρκετό διάστημα σε μονάδα εντατικής θεραπείας. Έκτοτε, έχοντας υποστεί σοβαρή τετραπληγία βρίσκεται καθηλωμένη στο κρεβάτι χωρίς να μπορεί να αυτοεξυπηρετηθεί, ούτε να επικοινωνήσει λεκτικά με το περιβάλλον της, ενώ έως και σήμερα φιλοξενείται σε κέντρο αποκατάστασης στη Θεσσαλονίκη.

Έναν χρόνο αργότερα, τον Μάιο του 2022, μέσα από μία απίθανη σύμπτωση σε παρόμοια θέση υπό παρόμοιες συνθήκες, βρέθηκε και ο Στρατής. Επιστρέφοντας μια Κυριακή από το μοναστήρι του Ταξιάρχη, όπου συνήθιζε να προσεύχεται για την υγεία της συζύγου του, το μηχανάκι που οδηγούσε βγήκε από τον δρόμο, με συνέπεια να υποστεί σοβαρό τραυματισμό στη σπονδυλική του στήλη και να καταλήξει για αρκετό καιρό στην εντατική. Πλέον κινείται μόνο με αναπηρικό αμαξίδιο και σήμερα φιλοξενείται και εκείνος στο ίδιο κέντρο αποκατάστασης με την Εύα.

Την ιστορία των δύο νέων κάνει ακόμη πιο τραγική το γεγονός ότι έχουν αφήσει πίσω τους ένα μικρό παιδί, την τετράχρονη κόρη τους, η οποία πλέον, ύστερα και από το δυστύχημα του πατέρα της, μεγαλώνει με τους δύο παππούδες της, τους γονείς της Εύας, σε ένα χωριό του νησιού. 

Όπως εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς η οικογένεια οικονομικά τα βγάζει πολύ δύσκολα πέρα. Τα κόστη για την περίθαλψη της Εύας και του Στρατή στο κέντρο αποκατάστασης είναι ιδιαίτερα υψηλά και όπως ανέφεραν οι δύο παππούδες στην τηλεοπτική εκπομπή, που προαναφέρθηκε, τους έχουν σταθεί πολλοί άνθρωποι όλον αυτόν τον καιρό, γνωστοί και άγνωστοι, και αυτή η βοήθεια έχει στηρίξει ως τώρα την οικογένειά τους σε όλη αυτή την πολύ δύσκολη συνθήκη στην οποία βρέθηκε. 

Στον παρακάτω λογαριασμό μπορεί, όποιος δύναται, να καταθέσει τη συνδρομή του για τα κόστη της νοσηλείας των δύο παιδιών:

Τράπεζα Πειραιώς

Όνομα δικαιούχου: Ευστράτιος Ζαφειρέλλης

-Αριθμός λογαριασμού: 6355147389447

-ΙΒΑΝ: GR280171350006355147389447.

spot_img

More articles