Πανηγυρίζουν για το “βατερλώ” στον Καρά Τεπέ: Επικίνδυνα παιχνίδια σε βάρος της Λέσβου

135 θετικά κρούσματα του κορονοϊού ανακοίνωσε πριν από λίγο για το πεδίο βολής του Καρά Τεπέ και ο Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Νότης Μηταράκης κάνοντας λόγο σε επίσημες δηλώσεις του για πάνω από 5.000 αλλοδαπούς που έχουν οδηγηθεί μέχρι αυτή την ώρα που στο πεδίο βολής του Μαυροβουνίου.

Πρόκειται για ποσοστό της τάξεως του 2,7%, εξέλιξη που επιβεβαιώνει τις εδώ και μία εβδομάδα εκτιμήσεις των “Νέων της Λέσβου” και αν συνεχιστεί και στους υπόλοιπους το ίδιο ποσοστό τότε θα ξεπεράσουμε τα 250 κρούσματα στο μεταναστευτικό με ότι αυτό συνεπάγεται σε περίπτωση που ένα ποσοστό από αυτούς χρειαστούν νοσηλεία στο νοσοκομείο!

Αν μη τι άλλο η μέχρι τώρα χειρισμοί της κυβέρνησης δεδομένου ότι και ο δρόμος του Καρά Τεπέ – παρά τις πολυδιαφημισμένες επιχειρήσεις τις οποίες προβάλλουν με φωτογραφίες που δημοσιεύονται από την Αστυνομία – συνεχίζει σήμερα για ενάτη μέρα να παραμείνει κλειστός με τη Λέσβο κομμένη στα δυο και τους κατοίκους και τους επαγγελματίες των βορειόχωρων που είναι αναγκασμένοι να κινούνται μέσω Λάρσου να διαμαρτύρονται φωνάζοντας ότι κάτι ανάλογο δεν έχει γίνει ποτέ ξανά στη Λέσβο.

Την ίδια ώρα η Αστυνομία συνεχίζει να κυνηγάει στις γύρω πλαγιές τους αλλοδαπούς αρκετοί εκ των οποίων υποκινούμενοι από στελέχη Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων αρνούνται να πειθαρχήσουν και κάνουν το δικό τους.

Το ακόμα χειρότερο είναι πως ενώ αποδεδειγμένα πλέον έχουμε εκτεταμένη διασπορά του κορονοϊού στους αλλοδαπούς η κατάσταση έχει αρχίσει να γίνεται πολύ επικίνδυνη και για την τοπική κοινωνία καθώς ένας αριθμός μεταναστών έχει καταφέρει να περάσει στον αστικό ιστό της Μυτιλήνης και αναζητούνται από την Αστυνομία.

Ακολουθεί το κείμενο της απομαγνητοφώνησης από την δήλωση που έκανε ο Υπουργός Μετανάστευσης:

«Πάνω από 5.000 αιτούντες άσυλο βρίσκονται πλέον στην νέα προσωρινή δομή φιλοξενίας στο Μαυροβούνι της Λέσβου. Μέσα σε λίγες μέρες, η προτεραιότητα μας ήταν να αντιμετωπίσουμε 12.000 αστέγους, τις ανάγκες στέγασης, σίτισης, παροχής ιατροφαρμακευτικής φροντίδας και μέχρι στιγμής με ομαλότητα προχωράμε στην ολοκλήρωση της μετεγκατάστασής όλων σε αυτή την προσωρινή δομή. Πολύ σημαντικό ρόλο παίζει ο έλεγχος των κρουσμάτων για κορωνοϊό. Έχουν βρεθεί μέχρι στιγμής 135 άτομα θετικά στον κορονοϊό, τα οποία έχουν μεταφερθεί σε ξεχωριστά σημεία μέσα στη δομή  σε δομή καραντίνας. Όπως είπαμε πρόσφατα και με την επίσκεψη του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, η χώρα μας, τα νησιά του Αιγαίου σήκωσαν ένα πολύ μεγάλο βάρος στα πέντε χρόνια της μεταναστευτικής κρίσης. Χρειάζεται πλέον η Ευρωπαϊκή Ένωση να δείξει πιο συγκεκριμένα την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη γιατί δεν γίνεται πέντε νησιά να σηκώνουν όλο το βάρος των ροών προς την Ευρωπαϊκή Ένωση. Βέβαια η κυβέρνηση φέτος εφαρμόζει μία διαφορετική μεταναστευτική πολιτική με ισχυρή φύλαξη συνόρων, με αποσυμφόρηση των νησιών, με επιτάχυνση της διαδικασίας ασύλου. Παρόλα αυτα,  η Ευρωπαϊκή αλληλεγγύη είναι και τώρα απαραίτητη».