Παρασκευή, 19 Αυγούστου, 2022

Παραδίδεται το ταρτάν στον Ταρλά

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις


  • Επισημαίνουν την ανάγκη διασφάλισης του έργου από τις φθορές ο Αντιδήμαρχος και η Ομοσπονδία Στίβου 

Την άλλη εβδομάδα θα ολοκληρωθεί το έργο αντικατάστασης του ελαστικού τάπητα (ταρτάν), που έχει ξεκινήσει εδώ και λίγο καιρό στο Δημοτικό Στάδιο της Μυτιλήνης και έχει εξελιχθεί μεταξύ άλλων σε… πεδίο πολιτικής κόντρας εντός της Δημοτικής Αρχής, έπειτα από την ακύρωση δύο από τις τρεις συναυλίες του Λεσβιακού Καλοκαιριού, που προγραμματίζονταν να πραγματοποιηθούν στο γήπεδο. Την ίδια στιγμή, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Στρατής Τζιμής, εκφράζει τους προβληματισμούς του για τη φθορά του ταρτάν από την πραγματοποίηση εκδηλώσεων, στο συγκεκριμένο χώρο, με τους οποίους με σχετική του παρέμβαση φαίνεται πως συμφωνεί και ο ΕΑΣ-ΣΕΓΑΣ Λέσβου.

Ο κ. Τζιμής, στο πλαίσιο της παρουσίασης της εξέλιξης των έργων της Δημοτικής Αρχής χθες το πρωί στο Επιμελητήριο Λέσβου, έκανε λόγο για ένα δύσκολο και κοστοβόρο έργο, το οποίο δεν μπορεί να εκτελεστεί ανά πάσα στιγμή, και γι’ αυτό άλλωστε η αλλαγή του ταρτάν πραγματοποιείται για πρώτη φορά έπειτα από 26 χρόνια. Σχολιάζοντας και το ζήτημα της πραγματοποίησης εκδηλώσεων στο γήπεδο, ανέφερε τον προβληματισμό του για τα βαρέα οχήματα τα οποία χρησιμοποιούνται για το στήσιμο της παραγωγής στον χώρο και τα οποία μπορεί να προκαλέσουν σημαντικές φθορές. Σχολίασε, βέβαια, πως παρ’ όλα αυτά θα πραγματοποιηθεί εκεί η προγραμματισμένη συναυλία του Γιάννη Πλούταρχου, ενώ από την πλευρά του Δημάρχου, Στρατή Κύτελη γίνεται προσπάθεια να γίνουν και άλλες από τις ακυρωθείσες – με τα έως τώρα δεδομένα – συναυλίες.

Αντίθετος με τις συναυλίες

Την ίδια στιγμή, ο ΕΑΣ-ΣΕΓΑΣ Λέσβου έστειλε επιστολή στον Δήμαρχο αλλά και τον Πρόεδρο του Ν.Π. Αθλητισμού του Δήμου Μυτιλήνης Παναγιώτη Πιττό, την οποία μάλιστα κοινοποιεί και στην Πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ, Σοφία Σακοράφα, και τον Περιφερειάρχη Κώστα Μουτζούρη, με την οποία δηλώνει την σαφέστατη αντίθεσή του στην απόφαση διοργάνωσης συναυλιών εντός του αθλητικού χώρου, καθώς ο κίνδυνος να υποστεί βλάβες από χρήση που δεν προβλέπεται στις προδιαγραφές του είναι μεγάλος.

Αναλυτικά η επιστολή:

«Με την επιστολή μας αυτή σας δηλώνουμε ότι είμαστε αντίθετοι με την απόφασή σας για  την διοργάνωση συναυλιών, εντός του πρόσφατα ανακαινισμένου αθλητικού χώρου με την κατασκευή νέου ελαστικού τάπητα (ταρτάν) του Δημοτικού Σταδίου Μυτιλήνης.

Όπως γνωρίζετε, όλη η αθλητική οικογένεια του Κλασικού Αθλητισμού, με αγωνία επιτέλους περιμένει την παράδοση του έργου, για τις προπονήσεις και διοργάνωση αγώνων.

Ένα έργο σημαντικό για τους αθλητές – τριες, τα σωματεία του κλασικού αθλητισμού και όχι μόνο, που επιτέλους έπειτα από πολλά εμπόδια και δυσκολίες γίνεται πράξη, ώστε τα παιδιά μας να έχουν τις αξιοπρεπείς αθλητικές εγκαταστάσεις που δικαιωματικά τους αξίζουν, έχοντας να επιδείξουν πολύ μεγάλες διακρίσεις σε εθνικό όσο και διεθνές επίπεδο. 

Ιδιαίτερα μετά την παράδοση του νέου «φρέσκου» ελαστικού τάπητα, ο κίνδυνος να υποστεί βλάβες από χρήση που δεν προβλέπεται στις προδιαγραφές του είναι πολύ μεγάλος. Είμαστε βέβαιοι ότι κατανοείτε πλήρως τις ανησυχίες και την αγωνία μας και θα προβείτε στις απαραίτητες ενέργειες για να διαφυλάξετε το πολύ σημαντικό έργο για τον τόπο και τα παιδιά μας».

spot_img
- Advertisement -

More articles

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img