Τρίτη, 24 Μαΐου, 2022

Παραίτηση Παράκοιλα από την Βρίσα

Άρθρα & Δημοσιεύσεις


  • Νέος Πρόεδρος της Κοινότητας ο Απόστολος Αποστολής

Την παραίτησή του από την θέση του Προέδρου της Βρίσας μετά από 8 χρόνια θητείας ανακοίνωσε χθες ο Στρατής Παράκοιλας, για επαγγελματικούς λόγους και συγκεκριμένα λόγω της προαγωγής του στην Πολεμική Αεροπορία όπου υπηρετεί εδώ και 30 χρόνια. Βάσει της νομοθεσίας, δεν έχει το δικαίωμα να συνεχίσει να εκτελεί τα καθήκοντα του Προέδρου και για τον λόγο αυτό την θέση του θα αναλάβει από την Πέμπτη, 14 Απριλίου, το μέλος της Κοινότητας, Απόστολος Αποστολής.

Όπως είναι γνωστό, ο απερχόμενος Κοινοτάρχης αγωνίστηκε για το χωριό του από το 2014 όταν εξελέγη για πρώτη φορά και ειδικά από το 2017 και μέχρι σήμερα που η Βρίσα βρέθηκε στο επίκεντρο λόγω του φονικού σεισμού που ισοπέδωσε δεκάδες σπίτια. Ειλικρινής, διεκδικητικός και πάντα πρόθυμος να βοηθήσει τους συγχωριανούς του, δεν δίστασε να πιέσει και να απαιτήσει από την πολιτεία την ανόρθωση του οικισμού, καταφέρνοντας πολλά, έστω κι αν οι γραφειοκρατικές διαδικασίες καθυστερούν τα έργα και τις παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν σε όλα τα επίπεδα.

Στην ανακοίνωση της παραίτησής του ο κ. Παράκοιλας εκφράζει τις ευχαριστίες του στους Βρισαγώτες που τον εξέλεξαν δύο συνεχόμενες φορές στο συγκεκριμένο αξίωμα, αλλά και όλους εκείνους με τους οποίους συνεργάστηκε όλα αυτά τα χρόνια και συγκεκριμένα το μέλος του Συμβουλίου, Απόστολο Αποστολή, με τον οποίο από το 2014 έως και σήμερα έχει άψογη συνεργασία, θέτοντας ως προτεραιότητα το καλό του χωριού. Επίσης ευχαριστεί τον μακαρίτη Παράκοιλα Αθανάσιο, που όποτε ζήτησε τη βοήθειά του ήταν εκεί, τον Ευστράτιο Καλατζή, τη Δέσποινα Νικέλλη, τον πρώην Δήμαρχο Λέσβου, Σπύρο Γαληνό, τον Δήμαρχο Δυτικής Λέσβου, Ταξιάρχη Βέρρο, τους Αντιδημάρχους και τους Δημοτικούς Συμβούλους των Δήμων και ιδιαίτερα της Δημοτικής Ενότητας Πολιχνίτου, τους Προέδρους των γειτονικών χωριών της Βρίσας, την Περιφερειακή Αρχή, τους Βουλευτές του νησιού μας, τον προηγούμενο Συντονιστή για το σεισμό, τους Συλλόγους του χωριού, Βρισαγωτών Αθήνας, Σεισμοπαθών, Ιππικό, Αγίου Κωνσταντίνου, τη Βιβλιοθήκη Βρίσας, τον Αιμοδοτικό, Γονέων και Κηδεμόνων, το Σχολείο και την Εκκλησία.

Ιδιαίτερη αναφορά κάνει στους εθελοντές που πρόσφεραν πολλά όλα αυτά τα χρόνια, στους υπαλλήλους των Δήμων και Περιφέρειας, στους επαγγελματίες των Βατερών και της Βρίσας, στον τοπικό Τύπο, και σε όσους βοήθησαν οικονομικά και υλικά. 

Κλείνοντας ο Κοινοτάρχης της Βρίσας αναφέρει μεταξύ άλλων: «Παραδίδω την σκυτάλη στον Απόστολο Αποστολή με την υπόσχεση ότι θα είμαι δίπλα του σε ό,τι με χρειαστεί. Κλείνοντας θέλω να διαβεβαιώσω τους συγχωριανούς μου ότι θα παραμείνω ενεργός πολίτης και με τη δική σας θέληση ενεργός ξανά στην Αυτοδιοίκηση. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον χωριανό μου, του οποίου το όνομα θα ανακοινωθεί σε λίγο καιρό για την μεγάλη δωρεά οικοπέδου στα Βατερά για την δημιουργία παιδικής χαράς».

- Advertisement -

More articles

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις