Παρασκευή, 19 Αυγούστου, 2022

Παραλίγο στον Εισαγγελέα οι αιμοκαθαρόμενοι

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις


Τεταμένο είναι το κλίμα στη μονάδα τεχνητού νεφρού του νοσοκομείου Μυτιλήνης, με τους νεφροπαθείς να διαμαρτύρονται για τις συνθήκες νοσηλείας και για την έλλειψη δεύτερου γιατρού ειδικότητας νεφρολογίας. Η μονάδα τεχνητού νεφρού του νοσοκομείου λειτουργεί για παρατεταμένο διάστημα με ένα νεφρολόγο, καθώς αυτό ισχύει από την προηγούμενη ακόμα διοίκηση της Άννας Ζερβού, ενώ και ο Γιώργος Καμπούρης ως νέος διοικητής αναλαμβάνοντας και προκηρύσσοντας την θέση δεν εισέπραξε ενδιαφέρον. 

Κατόπιν των παραπάνω θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι απαιτείται ο καθορισμός ειδικών κινήτρων για την προσέλκυση του γιατρού αυτής της ειδικότητας, ώστε να υπηρετήσει στο νοσοκομείο της Μυτιλήνης. Και όσο αυτό δεν γίνεται υπάρχει εκνευρισμός στους νεφροπαθείς που περιθάλπονται στο Βοστάνειο.

 

Παραλίγο Εισαγγελέας

Χθες κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή αποφεύχθηκε νέα κινητοποίηση των νεφροπαθών και μετάβασή τους για ακρόαση στην Εισαγγελία Μυτιλήνης, όπου σκόπευαν να δηλώσουν ότι η διοίκηση του νοσοκομείου θέτει τις ζωές τους σε κίνδυνο. Τι ακριβώς είχε συμβεί; Κάποιοι από τους νεφροπαθείς ενημέρωσαν τους άλλους αιμοκαθαρόμενους ότι η διοίκηση έδωσε εντολές για μετακίνηση νοσηλευτικού προσωπικού, προκειμένου να καλυφθούν κενά στο προσωπικό που βγαίνει εκτός υπηρεσίας λόγω κορονοϊού, αλλά και μέσα στο νοσοκομείο λόγω των αυξημένων αναγκών της νοσηλείας για τον κορονοϊό.  

Οι νεφροπαθείς που βλέπουν ότι η μονάδα τους καλύπτεται οριακά με προσωπικό αντέδρασαν εντονότατα και παραλίγο να γίνει ξεσηκωμός. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, μετέβη στο Βοστάνειο ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μπουρνούς, ο οποίος ωστόσο έλαβε διαβεβαιώσεις ότι δεν πρόκειται να μετακινηθεί υπάλληλος από τη μονάδα. Ο ίδιος ο διοικητής Γιώργος Καμπούρης έδωσε τέλος στην αγωνία των ασθενών ανακοινώνοντάς τους πως όποιος τους μεταφέρει τέτοιες πληροφορίες, αυτές δεν είναι παρά αποκυήματα της φαντασίας. Κάτω από αυτήν την εξέλιξη οι νεφροπαθείς ανέστειλαν την κινητοποίηση και τελικά δεν μετέβησαν στο δικαστικό Μέγαρο Μυτιλήνης.

 

Ο Σίμος Ευθυμιάδης

Ο Αντιπρόεδρος του Συλλόγου νεφροπαθών, Σίμος Ευθυμιάδης, μιλώντας στα Νέα της Λέσβου υπογράμμισε ότι «εμείς αυτό που ζητούμε από τον κάθε αρμόδιο είναι να καταλάβει για λίγο τη θέση μας. Ο καθένας από τους ασθενείς της μονάδας τεχνητού νεφρού δίνει κάθε μέρα αγώνα για τη ζωή του. Έπρεπε ήδη να είχε καλυφθεί η δεύτερη θέση νεφρολόγου και να μην απειλούμαστε να χάσουμε και νοσηλευτικό προσωπικό λόγω κορονοϊού».

 

Ο Γιώργος Καμπούρης

Από τη δική του πλευρά ο διοικητής του νοσοκομείου κ. Καμπούρης απαντώντας σε ερώτηση των Νέων της Λέσβου σημείωσε ότι «δεν έχουμε καμία πρόθεση να μειώσουμε το προσωπικό στη μονάδα τεχνητού νεφρού, λάβετε όμως υπόψη ότι η πατρίδα και ο τόπος μας διέρχονται μία μεγάλη υγειονομική κρίση και οι ανάγκες συνεχώς μεταβάλλονται, καθώς είμαστε αναγκασμένοι να προσαρμοζόμαστε στις απαιτήσεις της πανδημίας για να περιορίσουμε και τις συνέπειες και τις απώλειες συνανθρώπων μας. Ουδείς μίλησε για υποβάθμιση της περίθαλψης των νεφροπαθών, θέλουμε όμως να κατανοήσουν ότι σε μία δύσκολη συγκυρία προσπαθούμε να κρατήσουμε όρθιο το νοσοκομείο μας για να μπορούν και οι άλλες κατηγορίες ασθενών να έχουν γιατρούς και νοσηλευτές και αυτό δεν γίνεται με θαύματα, αλλά με κατανόηση και αμοιβαίες υποχωρήσεις σε μία περίπτωση έκτακτης ανάγκης. Διαβεβαιώνω ότι βρισκόμαστε δίπλα στους νεφροπαθείς, θέλω όμως και οι ίδιοι να μας καταλαβαίνουν και να μην δημιουργείται ένα κλίμα που δεν ταιριάζει στο νοσοκομείο μας. Από την πρώτη στιγμή που ανέλαβα βρήκα τις θέσεις των νεφρολόγων κενές και προχώρησα σε προκήρυξη χωρίς να εκδηλωθεί ενδιαφέρον. Θα επαναλάβουμε την προκήρυξη και ελπίζουμε αυτή τη φορά να βρεθεί γιατρός που να θελήσει να υπηρετήσει στο νοσοκομείο μας», είπε ο κ. Καμπούρης.

 

Η ιδιωτική μονάδα

Πάντως ενώ θα περίμενε κανείς η νέα ιδιωτική μονάδα που δημιουργήθηκε τον τελευταίο χρόνο και λειτουργεί στην περιοχή της Παγανής να απορροφούσε το σημαντικότερο αριθμό των νεφροπαθών του νοσοκομείου, που θα επέλεγαν τον ιδιωτικό τομέα για να κάνουν αιμοκάθαρση σε ένα άλλο περιβάλλον ώστε να βγει και ο κ. Καμπούρης από τον “πονοκέφαλο”, αυτό δεν έχει γίνει καθώς οι περισσότεροι νεφροπαθείς συνεχίζουν να κάνουν αιμοκάθαρση στο Βοστάνειο. Και αυτό ενώ δεν προβλέπεται κάποια αμοιβή από δική τους εισφορά σε περίπτωση επιλογής της ιδιωτικής μονάδας καθώς η δαπάνη καλύπτεται εξ ολοκλήρου από το κράτος.

spot_img
- Advertisement -

More articles

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img