Δευτέρα, 15 Απριλίου, 2024

Παραμένει Διευθύνουσα Σύμβουλος η Τ. Πνακά

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις


  • Γενική Συνέλευση θα συγκληθεί το επόμενο διάστημα για τον ορισμό νέων μελών στην Διοίκηση από τους Δήμους Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου

Ελάχιστες θα είναι οι αλλαγές, κυρίως από την πλευρά των Δήμων Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου όπου εξελέγησαν νέοι Δήμαρχοι στις αυτοδιοικητικές εκλογές, στη σύνθεση της Διοίκησης της Αναπτυξιακής Εταιρείας “Αρμός Βορείου Αιγαίου” που έχει δημιουργηθεί από τους Δήμους Δυτικής Λέσβου, Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου. Μέσα στο επόμενο διάστημα θα συγκληθεί Γενική Συνέλευση κατά την οποία θα οριστεί νέος Πρόεδρος από τη Λήμνο, ενώ στη θέση της Διευθύνουσας Συμβούλου θα παραμείνει η Ταξιαρχούλα Πνακά. 

Το Δ.Σ. της Αναπτυξιακής είναι εννιαμελές και τα μέλη του μέχρι σήμερα είναι ο Πρόεδρος, (πρώην Αντιδήμαρχος Λήμνου) Γιώργος Δημάρης, η Διευθύνουσα Σύμβουλος, Ταξιαρχούλα Πνακά, οι τρεις Δήμαρχοι των νησιών του Νομού μας, ο Αντιδήμαρχος, Ιορδάνης Ιορδάνου, ο οικονομολόγος, Νίκος Μαραγκός, ο οικονομολόγος, Παναγιώτης Δήσσος και ο υπάλληλος της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, Δημήτρης Μπουλώτης. Τεχνικός Διευθυντής της Εταιρείας είναι ο Κώστας Καυλακώνης. Από την πλευρά του Δήμου Δυτικής Λέσβου αναμένεται να προταθούν τα ίδια μέλη, που έχουν αποκτήσει εμπειρία 3 ετών στην Διοίκηση της Εταιρείας.

Μέχρι σήμερα, ο Αναπτυξιακός Οργανισμός έχει καταφέρει να φέρει εις πέρας δεκάδες έργα και μελέτες και στους τρεις Δήμους, μέσω διάφορων χρηματοδοτικών προγραμμάτων. Τόσο ο Δήμος Δυτικής Λέσβου, όσο και οι Δήμοι της Λήμνου και του Αγίου Ευστρατίου έχουν ανάγκη από τεχνική και διοικητική επάρκεια που θα τους επιτρέψει να προχωρήσουν σε μεγάλα και σημαντικά έργα, τα οποία είναι αδύνατον να υλοποιηθούν σήμερα από τις υποστελεχωμένες Υπηρεσίες. Οι Δήμοι έχουν τη δυνατότητα να εκχωρούν τα έργα που υλοποιούν ή σχεδιάζουν με προγραμματική σύμβαση στην Αναπτυξιακή Εταιρεία ώστε να τα διαχειριστεί, όπως ισχύει σε πολλούς ακόμη Δήμους της χώρας.

 

«Αναπτυξιακό εργαλείο»

Ο “Αρμός Βορείου Αιγαίου” λειτουργεί στα πρότυπα των ιδιωτικών Ανώνυμων Εταιρειών, ενώ τον πρώτο λόγο έχει το Διοικητικό Συμβούλιο και η Διευθύνουσα Σύμβουλος. Όπως δήλωσε στα “Νέα της Λέσβου” η Τ. Πνακά «έχουμε αναπτύξει μια πολύ καλή συνεργασία και επαφή με τους Δήμους της Λήμνου και του Αγίου Ευστρατίου και έχουμε αποφασίσει το βασικό πλαίσιο πάνω στο οποίο κινούμαστε. Οι προσδοκίες που είχαμε εξ’ αρχής έχουν αρχίσει να υλοποιούνται με σκοπό να αποτελεί η Εταιρεία αυτή αναπτυξιακό εργαλείο για τα τρία νησιά μας και να μπορούμε να απορροφήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερες χρηματοδοτήσεις από το ΕΣΠΑ και άλλα ευρωπαϊκά και εθνικά προγράμματα. Αυτός είναι άλλωστε ο λόγος για τον οποίο θεσπίστηκαν οι Αναπτυξιακοί Οργανισμοί. Όσο περισσότερες προτάσεις καταθέτουμε, τόσο περισσότερα έργα θα υλοποιούνται που θα μας οδηγήσουν στην πολυπόθητη ανάπτυξη που δικαιούται το Βόρειο Αιγαίο», τόνισε μεταξύ άλλων η Διευθύνουσα Σύμβουλος.

spot_img

More articles

spot_img