Δευτέρα, 15 Ιουλίου, 2024

Παραμονές ευρωεκλογών θυμήθηκαν το κτηματολόγιο!

Παραμονές ευρωεκλογών θυμήθηκαν το κτηματολόγιο για τις περιοχές της Μυτιλήνης και της Γέρας καθώς σύμφωνα με πληροφορίες έχει προγραμματιστεί επίσκεψη ενδεχομένως και του ίδιου του προέδρου Στέλιου Σακαρέτσιου για την προσεχή Τρίτη 4 Ιουνίου όπου θα γίνει σύσκεψη στο Επιμελητήριο παρουσία του Δημάρχου και άλλων εκπροσώπων.

Το όλο θέμα χειρίζεται προεκλογικά το γραφείο του Βουλευτή Χαράλαμπου Αθανασίου ενώ να θυμίσουμε ότι έχει αποφασιστεί για τη Λέσβο η εκπόνηση πιλοτικού προγράμματος διορθώσεων 290 κτημάτων (το οποίο έπρεπε να είχε ξεκινήσει από τις αρχές του έτους!) κι αυτο ενω τα δικαιώματα που βρίσκονται μπλεγμένα στα γρανάζια το κτηματολογίου σε Μυτιλήνη και Γέρα υπολογίζονται σε χιλιάδες.

Όλα αυτά Ιούνιο και δεν έχουν αρχίσει  για τις διορθώσεις ενώ επίσημα η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης που είναι αρμόδιο για το κτηματολόγιο έχει δηλώσει ΕΠΙΣΗΜΑ ότι 30 Νοεμβρίου το κτηματολόγιο παραδίδεται στην Ευρώπη!

Αξίζει να υπενθυμίσουμε για τους αναγνώστες μας ότι ο κυβερνητικός βουλευτής κ. Αθανασίου έχει υποσχεθεί λύση για το κτηματολόγιο από τον Μάιο του 2022 (!) με επίσημες ανακοινώσεις και από τότε πέρασαν 2 χρόνια. Με τη διαφορά ότι φέτος η κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι θα παραδώσει το κτηματολόγιο 30 Νοεμβρίου,  βρέξει χιονίσει,  στην Ευρώπη!

Ενδεχομένως από το πιλοτικό πρόγραμμα έστω και στην κόψη του ξυραφιού να διασωθούν κάποια από τα 290 “τυχερά” ακίνητα, ωστόσο τα χιλιάδες ακίνητα που βρίσκονται εγκλωβισμένα στα γρανάζια του κτηματολογίου  με τους μέχρι τώρα χειρισμούς δεν θα έχουν καμία τύχη εκτός κι αν προσφύγουν οι ιδιοκτήτες τους στη δικαιοσύνη καλύπτοντας το κόστος από την τσέπη τους όπως έκαναν χιλιάδες άλλοι.

Αναλυτικό ρεπορτάζ στο αυριανό φύλλο των Νέων της Λέσβου.

spot_img

More articles

spot_img
spot_img
spot_img