Δευτέρα, 15 Ιουλίου, 2024

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΑΣΤΥΡΑΚΑΚΗ: «Έχουν γίνει βήματα στη Διεύθυνση Μεταφορών»


Την παρέμβαση του Αντιπεριφερειάρχη, Κώστα Αστυρακάκη, προκάλεσε το τελευταίο δημοσίευμα των ΝΕΩΝ της ΛΕΣΒΟΥ την περασμένη εβδομάδα ότι συνεχίζονται στο πλαίσιο της κινητικότητας τα αιτήματα υπαλλήλων για μετακινήσεις από τη Διεύθυνση Μεταφορών της Περιφέρειας και μάλιστα, όπως γράφαμε, υπάλληλοι των οποίων τα αιτήματα έχουν απορριφθεί αναθέτουν τις υποθέσεις τους σε δικηγόρους θέλοντας να φύγουν άρον-άρον από την υπηρεσία. 

Ο κ. Αστυρακάκης σχετικά με τους υπαλλήλους που έχουν διορίσει και δικηγόρους έσπευσε να πει ότι «ρωτήστε τους, κανένας δεν θα σας πει ότι ζητά να φύγει γιατί έχει πρόβλημα με την υπηρεσία, αλλά κάποιοι υπάλληλοι στο πλαίσιο της κινητικότητας υπέβαλαν αιτήματα σε μία προσπάθεια να εργαστούν σε άλλους τομείς, που ίσως είναι πλησιέστεροι προς το γνωστικό τους αντικείμενο. Επιπλέον θέλω να λάβετε υπόψη πως αν ένας υπάλληλος βλέπει ότι μετακινούμενος σε άλλη υπηρεσία έχει περισσότερες πιθανότητες να ανέβει ιεραρχικά, δηλαδή να γίνει Τμηματάρχης, ζητά αυτή τη μετακίνηση θεωρώντας ότι αν πάει στην άλλη υπηρεσία θα έχει ταχύτερη εξέλιξη σύμφωνα με τις σπουδές και με την υπηρεσία του». 

Ο ίδιος υπογράμμισε ότι στην Διεύθυνση Μεταφορών έχουν γίνει βήματα βελτίωσης, τα οποία είναι αισθητά και στους πολίτες η εξυπηρέτηση έχει αλλάξει, διευκρινίζοντας ότι «η υπηρεσία προσπαθεί να κάνει το καλύτερο για τους συναλλασσόμενους και κατά το μικρό διάστημα όπου βρίσκομαι στη θέση του Αντιπεριφερειάρχη με αυτήν την αρμοδιότητα έχουμε δεχτεί τις ευχαριστίες και τα συγχαρητήρια από συναλλασσόμενους, που βλέπουν κάθε μέρα την υπηρεσία να αλλάζει και να βελτιώνει τη θέση της και τις συνθήκες εξυπηρέτησης».

Για την πίστα των δικύκλων

Για την πίστα των δικύκλων ο κ. Αστυρακάκης διευκρίνισε ότι δεν υπάρχει καθυστέρηση στην δημιουργία της, αλλά έπρεπε να ακολουθηθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες για να υπογράψει η Περιφέρεια με την Εταιρεία Ακινήτων του Δημοσίου (πρώην Κτηματική) σύμβαση, προκειμένου να μπορέσει να χρησιμοποιήσει το απαιτούμενο τμήμα χώρου για τη δημιουργία πίστας εξετάσεων για τα δίκυκλα στο κεντρικό πάρκινγκ της Μυτιλήνης και συγκεκριμένα στο χωμάτινο τμήμα που βρίσκεται μεταξύ της αφετηρίας των Αστικών λεωφορείων στο πάρκινγκ και του περιβάλλοντος χώρου της μαρίνας.  

Όπως τονίζει ο κ. Αστυρακάκης «είμαστε έτοιμοι να προχωρήσουμε μετά την υπογραφή της σύμβασης με την Εταιρεία Ακινήτων του Δημοσίου και μπορώ να σας πω ότι η πίστα θα δημιουργηθεί πολύ σύντομα, καθώς το μόνο πια που απομένει είναι να διαμορφωθεί ο χώρος, να πέσει η άσφαλτος και να τοποθετηθεί και η σήμανση, καθώς εφόσον φτιάχνουμε κάτι από την αρχή ως Περιφέρεια θα προσπαθήσουμε να το έχουμε αναβαθμισμένο. Δηλαδή οι εξετάσεις για τους συμπολίτες μας που θέλουν να αποκτήσουν δίπλωμα να γίνονται σε έναν χώρο, που εκτός από αυτόνομος, που είναι και το ζητούμενο των δασκάλων οδήγησης και απόλυτα σεβαστό από πλευράς μας, γι’ αυτό τρέχουμε άλλωστε, να είναι και αναβαθμισμένος, δηλαδή με τη σήμανση, με το σωστό χώρο, ώστε να μπορούν οι δικυκλιστές να τον χρησιμοποιούν και για να εκπαιδεύονται μέχρι τις εξετάσεις».

Κλείνοντας ο Αντιπεριφερειάρχης υπογράμμισε ότι «με τις οδηγίες και τη συνεργασία που έχουμε με τον Περιφερειάρχη Κώστα Μουτζούρη, ο οποίος ενημερώνεται και παρακολουθεί κάθε εξέλιξη και στον δικό μας τομέα, προχωρούμε με σταθερά βήματα βελτιώνοντας τις συνθήκες στη Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών της Περιφέρειας, επιλύοντας προβλήματα τα οποία βρήκαμε μπροστά μας όταν αναλάβαμε τον Ιανουάριο, είμαστε όμως αποφασισμένοι να τα διευθετήσουμε προς όφελος των πολιτών και επαγγελματιών που συναλλάσσονται με τη Διεύθυνση».

spot_img

More articles

spot_img
spot_img
spot_img