Παρασκευή, 24 Μαΐου, 2024

Παρέμβαση Μουτζούρη για τη βίζα των Τούρκων

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις


Με αφορμή την ακύρωση της προγραμματισμένης σύνδεσης της Κωνσταντινούπολης με την Λέσβο, ο Περιφερειάρχης, Κώστας Μουτζούρης, έκανε την παρακάτω δήλωση: «Με έκπληξη ενημερωθήκαμε ότι η ιδιωτική αεροπορική εταιρεία ακύρωσε την σύνδεση της Κωνσταντινούπολης με την Λέσβο ξαφνικά και χωρίς να εξηγεί τους λόγους αυτής της απόφασής της. Είναι μια δυσάρεστη εξέλιξη καθώς, όπως έχω τονίσει επανειλημμένως, ο εξ ανατολών τουρισμός είναι για την Λέσβο, αλλά και τα υπόλοιπα νησιά του Βορείου Αιγαίου σημαντικός και βασικός πυλώνας για την τουριστική ανάπτυξη».

Παράλληλα στην  δήλωσή του ο Περιφερειάρχης αναφέρεται στην αναγκαιότητα να εγκριθεί και φέτος το πιλοτικό πρόγραμμα ταχείας έκδοσης βίζας, βραχείας διαμονής 15 ημερών (Visa Schengen) στα νησιά: «Ο θετικός αντίκτυπος του προγράμματος έκδοσης ταχείας βίζας βραχείας διάρκειας για τους Τούρκους  έχει διαπιστωθεί στο παρελθόν σε καιρούς ακόμα δυσκολότερους ως προς τις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών Ελλάδας και Τουρκίας», ενώ μεταξύ άλλων πρόσθεσε την αναγκαιότητα να ενεργοποιηθεί ξανά άμεσα «καθώς αποφέρει σημαντικό εισόδημα στις τοπικές κοινωνίες». 

«Η πρόσφατη βελτίωση στις διμερείς σχέσεις μεταξύ Ελλάδας-Τουρκίας, δημιουργεί τις προϋποθέσεις τουριστικών ανταλλαγών και συνεργασιών. Η λειτουργία του Πιλοτικού Προγράμματος ταχείας έκδοσης βίζας βραχείας διαμονής στα Ελληνικά νησιά του Ανατολικού Αιγαίου νομίμως, σε πύλες  εισόδου με απόφαση της Commission, αποδεικνύει και συμβάλλει στην έννοια των Ευρωπαϊκών Συνόρων και της νόμιμης εισόδου επισκεπτών. Ζητάμε μετ’ επιτάσεως από τους αρμοδίους την εφαρμογή του προγράμματος άμεσα και την ισχύ του για όλο το έτος».

spot_img

More articles

spot_img
spot_img