Δευτέρα, 17 Ιουνίου, 2024

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΪΔΗ: Απαράδεκτα κενά εκπαιδευτικών στα σχολεία

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις


Παρέμβαση στον Υπουργό Παιδείας, Κυριάκο Πιερρακάκη, έκανε ο βουλευτής, Παναγιώτης Παρασκευαΐδης, ο οποίος με ερώτησή του θέτει το ζήτημα των κενών στα σχολεία, ζητώντας την πρόσληψη αναπληρωτών στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, ένα θέμα το οποίο ανέδειξαν τις προηγούμενες μέρες τα Νέα της Λέσβου.

Ο κ. Παρασκευαΐδης σημειώνει ότι έχουμε διανύσει το ¼ του ετήσιου πραγματικού εκπαιδευτικού χρόνου της σχολικής περιόδου 2023-2024 από τις 11 Σεπτεμβρίου και παρά την επίσκεψή του στη Λέσβο την προεκλογική περίοδο των Αυτοδιοικητικών εκλογών και την συνεργασία με τους Διευθυντές της Εκπαίδευσης δεν έχει ληφθεί καμία μέριμνα για τις ιδιαιτερότητες της νησιωτικότητας όσον αφορά την κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων των Σχολείων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. «Καλές και ευπρόσδεκτες οι διακηρύξεις περί ψηφιοποίησης και προμήθειας εκπαιδευτικού εξοπλισμού (διαδραστικοί πίνακες ανά αίθουσα και Η/Υ ανά μαθητή), αλλά χωρίς καθηγητές σίγουρα απαξιώνεται και ο εξοπλισμός και η θέληση των μαθητών για μάθηση», αναφέρει ο κ. Παρασκευαΐδης. 

«Δυο και πλέον μήνες από ενάρξεως της σχολικής χρονιάς οι μαθητές στερούνται τους καθηγητές τους και χάνουν τα μαθήματά τους σε βασικές ειδικότητες, όπως π.χ. φιλόλογος στο Γυμνάσιο Καλλονής», τονίζει, ενώ αναφέρεται και στην κατάληψη που έγινε στο ΓΕΛ Μύρινας στις 7 Νοεμβρίου και αναδείχθηκε από το τοπικό τηλεοπτικό κανάλι Αίολος, με ανταπόκριση της Δέσποινας Βασιλειάδου.

Αναλύοντας τα κενά ο κ. Παρασκευαΐδης αναφέρει ότι είναι απαράδεκτα πάρα πολλά. 

«-Συγκεκριμένα στην Λέσβο 20 πλήρους απασχόλησης και 6 μειωμένου ωραρίου

-Στη Λήμνο μια θέση πλήρους απασχόλησης και στον Άγιο Ευστράτιο μια θέση πλήρους απασχόλησης και μια μειωμένου ωραρίου. 

-Στην Επαγγελματική Εκπαίδευση έχουμε 6 συνολικά κενά πλήρους απασχόλησης (4 στη Λέσβο και 2 στη Λήμνο). Επίσης, 4 κενά μειωμένου ωραρίου στη Λέσβο. 

Στον τομέα Μουσικών ειδικεύσεων λείπουν 205 ώρες διδασκαλίας.

Τέλος, και στην εκπαίδευση προσφύγων (ΔΥΕΠ και ΖΕΠ) υπάρχουν κενά 8 θέσεων μειωμένης απασχόλησης και μιας θέσης πλήρους απασχόλησης». 

Αναφέροντας ο κ. Παρασκευαΐδης ότι ως βουλευτής έχει γίνει δέκτης των παραπόνων γονέων για το σοβαρό αυτό πρόβλημα ζητά από τον Υπουργό να ενημερωθεί γιατί υπήρξε τόσο μεγάλη καθυστέρηση στην κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων βασικής εκπαίδευσης των νησιών μας με αναπληρωτές καθηγητές, πότε προβλέπεται να καλυφθούν, καθώς και πώς θα καλυφθούν οι χαμένες διδακτικές ώρες και μάλιστα βασικών ειδικοτήτων.

spot_img

More articles

spot_img
spot_img
spot_img