Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Παρέμβαση Πατέστου για τη Διεύθυνση Μεταφορών

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις


Την παρέμβαση του πρόσφατα αποχωρήσαντος, λόγω συνταξιοδότησης, Γενικού Διευθυντή στη Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών, Απόστολου Πατέστου, προκάλεσαν οι τελευταίες εξελίξεις αναφορικά με την διακοπή των εξετάσεων στη θεωρία για τους οδηγούς όλων των κατηγοριών, καθώς δεν έχουν τη δυνατότητα να δώσουν για σήματα από τη στιγμή που η Περιφέρεια δεν έχει προσαρμοστεί στις νέες προβλέψεις εκσυγχρονισμού του συστήματος. Μιλώντας στα Νέα της Λέσβου ο κ. Πατέστος τόνισε ότι η Περιφερειακή Αρχή γνώριζε από τον περασμένο Νοέμβριο ότι δεν θα δινόταν άλλη παράταση, σημειώνοντας ότι «προσωπικά εγώ με έγγραφό μου το Νοέμβριο είχα ζητήσει τετράμηνη παράταση από το αρμόδιο Υπουργείο, δυστυχώς όμως έδωσαν 2 μήνες μέχρι το τέλος Ιανουαρίου, οπότε δεν επανήλθαν με νέα παράταση».

Ο κ. Πατέστος με αφορμή το πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ μας την περασμένη εβδομάδα σημείωσε πως σε ό,τι τον αφορά ως Γενικός Διευθυντής έκανε όλες τις προβλεπόμενες ενέργειες για να διασφαλίσει την εύρυθμη λειτουργία του συστήματος. «Ζήτησα με έγγραφό μου την παράταση και πήραμε δύο μήνες μέχρι τέλος Ιανουαρίου, όπως γράψατε και εσείς. Είχα εισηγηθεί εδώ και καιρό την αξιοποίηση χώρου παραπλεύρως του εμπορικού λιμανιού, ώστε να διαμορφωθεί κατάλληλα και να δίνουν τις εξετάσεις οι οδηγοί των δικύκλων, δυστυχώς όμως οι εισηγήσεις μου δεν υλοποιήθηκαν και ξέρετε κάτι, για κάποια πράγματα απαιτούνται πολιτικές αποφάσεις, δεν αρκεί να εισηγούμαστε εμείς οι υπηρεσιακοί»,  είπε ο ίδιος αναγνωρίζοντας ότι οι συνθήκες εξέτασης των οδηγών των δικύκλων στην αφετηρία των αστικών λεωφορείων στο πάρκινγκ δεν είναι οι κατάλληλες. 

«Έχουν δίκιο οι άνθρωποι, δεν μπορεί να δίνουν εξετάσεις σε χώρους όπου γίνονται συντηρήσεις στα λεωφορεία, υπάρχουν νερά και λάδια. Αυτά είναι απαράδεκτα και γι’ αυτό εγκαίρως έκανα τις εισηγήσεις που έπρεπε και από κει και πέρα οι έχοντες την πολιτική ευθύνη έπρεπε να είχαν ενεργήσει, πριν αναγκαστούν οι δάσκαλοι οδήγησης να προχωρήσουν σε αποχή στα μέσα Δεκεμβρίου», συμπληρώνει. Τέλος, για το θέμα του διαγωνισμού για την προμήθεια του εξοπλισμού ώστε να μπορούν να γίνονται απρόσκοπτα οι θεωρητικές εξετάσεις, ο κ. Πατέστος σημείωσε ότι «σε αυτό το θέμα αρμόδιος δεν ήμουν εγώ, εμείς κάναμε αυτά που πρέπει. Από κει και πέρα το γιατί δεν προχώρησε η εργολαβία εγκαίρως ώστε σήμερα να είναι τα πάντα λειτουργικά και στη θέση τους είναι θέμα άλλων υπηρεσιών της Περιφέρειας και όχι της Διεύθυνσης Μεταφορών».

Σε ό,τι αφορά τη δική του Γενική Διεύθυνση ο κ. Πατέστος επεσήμανε ότι «παρά τα προβλήματα της υπηρεσίας λόγω έλλειψης προσωπικού, με πολλή δουλειά σε συνεργασία με την προηγούμενη προϊσταμένη και το προσωπικό προσπαθήσαμε η υπηρεσία να παραμένει λειτουργική και να εξυπηρετεί τους πολίτες. Εγώ δεν θα πω ότι δεν προέκυψαν ζητήματα και αρρυθμίες. Όταν δεν επαρκεί ο αριθμός του προσωπικού εκ των πραγμάτων κάποια προβλήματα δύσκολα αποτρέπονται, ωστόσο σε ό,τι μας αφορά επί των ημερών μας αγωνιστήκαμε και κρατήσαμε τη Διεύθυνση Μεταφορών όρθια», κατέληξε ο απερχόμενος Γενικός Διευθυντής.

spot_img

More articles

spot_img