Κυριακή, 24 Σεπτεμβρίου, 2023

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΑΥΡΟΥ ΠΟΛΙΤΗ: «Ο Λοβέρδος δεν έχει θέση στο ΠΑΣΟΚ»

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις

Την διαγραφή του βουλευτή Αθηνών και κορυφαίου στελέχους – υποψήφιου για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέα Λοβέρδου, ζητά με παρέμβασή του από τα «Νέα της Λέσβου» το στέλεχος του κινήματος, Σταύρος Πολίτης, στον απόηχο των δηλώσεων του πρώην Υπουργού υπέρ της αποστρατιωτικοποίησης των νησιών. Πρόκειται για μία δήλωση που έγινε  την περασμένη εβδομάδα και πέρασε στα ψιλά γράμματα, καθώς ξέσπασε το σκάνδαλο με τις κατηγορίες περί διαφθοράς της Ευρωβουλευτού του κινήματος Εύας Καϊλή και υπ’ αυτήν την έννοια οι δηλώσεις Λοβέρδου που είναι εξαιρετικά σοβαρές πέρασαν σε δεύτερο πλάνο για την επικαιρότητα.

Ειδικότερα, ο κ. Λοβέρδος σε παρέμβασή του την περασμένη Τετάρτη κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής και ενώ στη συνεδρίαση συμμετείχαν με τηλεδιάσκεψη Ολλανδοί βουλευτές, εξέφρασε την άποψη για αποστρατιωτικοποίηση των νησιών αναφέροντας πως «σε ό,τι αφορά τα νησιά, η Ελλάδα συζητά να απομακρυνθούν οι στρατιωτικές δυνάμεις και από τη μια και από την άλλη περιοχή. Βεβαίως αν και η Τουρκία θέλει και η ίδια να το κάνει…».

Ο κ. Πολίτης κάνει λόγο για βόμβα Λοβέρδου που βλάπτει πολύ σοβαρά τα εθνικά συμφέροντα της χώρας, ενώ ταυτόχρονα υπονομεύει ολόκληρο το ΠΑΣΟΚ, προκαλώντας πλήγμα στην προσπάθεια του κινήματος να εκλέξει βουλευτές σε νησιωτικές έδρες που έχασε στο παρελθόν, όπως ο Νομός Λέσβου. Εδώ θα πρέπει να σημειώσουμε ότι κατά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής τον λόγο πήρε ο βουλευτής της Ν.Δ. Γιώργος Κουμουτσάκος, ο οποίος ζήτησε να καταγραφεί στα πρακτικά η τοποθέτησή του. Ο βουλευτής υπογράμμισε ότι ο κ. Λοβέρδος με όσα είπε ουσιαστικά εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι η Ελλάδα είναι έτοιμη να συζητήσει μια τέτοια λύση, όμως κάτι τέτοιο είναι βέβαιο πως δεν εκφράζει την κυβέρνηση: «Το πρόβλημα με τα νησιά δεν είναι τεχνικό, ούτε πρόβλημα μείωσης εξοπλισμών. Είναι εξόχως πολιτικό για τρεις βασικούς λόγους. Ο ένας είναι η επιθετικότητα της Τουρκίας που βασίζεται στο casus belli, o δεύτερος το απαράδεκτο θεώρημα της “γαλάζιας πατρίδας” και ο τρίτος η προκλητική και αναθεωρητική της θέση ότι “δεν χωράει στα σύνορά της”».

Σε υψηλούς τόνους ο Πολίτης

Η παρέμβαση του στελέχους του ΠΑΣΟΚ, Σταύρου Πολίτη, από τα Νέα της Λέσβου γίνεται σε υψηλούς τόνους, καθώς σημειώνει ότι η απόσυρση των ελληνικών στρατευμάτων από τα νησιά ουσιαστικά ισοδυναμεί με την απόσυρση της Ελληνικής Μεραρχίας Κύπρου από τη Μεγαλόνησο επί Χούντας, κάτι που αν δεν είχε συμβεί ενδεχομένως να είχε αποτραπεί η κατάληψη του νησιού από τους Τούρκους.  

Μιλώντας στα Νέα της Λέσβου ο κ. Πολίτης τόνισε ότι κ. Λοβέρδος ουσιαστικά βάζει στην ίδια ζυγαριά την απόσυρση των ελληνικών στρατευμάτων από τα νησιά με την αντίστοιχη απόσυρση της τουρκικής στρατιάς από τα παράλια προς το εσωτερικό της Τουρκίας. «Δεν πιστεύω ο κ. Λοβέρδος ότι αγνοεί πως αν αποσυρθεί ο στρατός από τα νησιά μας, σε περίπτωση που αυτά απειληθούν θα χρειαστεί 2 μέρες να επανέλθει με πλοία, τα οποία ενδεχομένως να μη φτάσουν και ποτέ στα νησιά μας καθώς θα βυθιστούν από τους Τούρκους, ενώ η τουρκική στρατιά μέσα σε τρεις ώρες θα βρίσκεται στα τουρκικά παράλια», σημειώνει ο κ. Πολίτης κάνοντας λόγο για δηλώσεις που λειτουργούν εγκληματικά σε βάρος της εθνικής μας κυριαρχίας και των συμφερόντων της πατρίδας μας: «Τέτοιες δηλώσεις είναι εγκληματικές για τα συμφέροντα της Ελλάδας, είναι εθνικά επιζήμιες παραπέμποντας στις προδοτικές ενέργειες της χούντας στην Κύπρο. Ταυτόχρονα μεγάλη είναι και η ζημιά που προκαλούν στην παράταξή μας και μάλιστα τις δηλώσεις αυτές επέλεξε να τις κάνει ο κ. Λοβέρδος σε μία περίοδο που το ΠΑΣΟΚ ανεβαίνει και το κόμμα μας διεκδικεί με αξιώσεις έδρα στο Νομό Λέσβου».  

Προχωρώντας ένα βήμα πιο μπροστά και ανεβάζοντας ακόμα περισσότερο τους τόνους ο κ. Πολίτης είπε: «Δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω αν ο κύριος Λοβέρδος έχει γίνει «Λαγός» του κ. Μητσοτάκη για να ανοίξει το δρόμο ώστε να γίνουμε υποτελείς στους Τούρκους, θεωρώ όμως ότι ο πρόεδρος του κινήματός μας, Νίκος Ανδρουλάκης, πρέπει άμεσα να θέσει τον κ. Λοβέρδο εκτός παράταξης προχωρώντας στην διαγραφή του. Τέτοιες προδοτικές δηλώσεις δεν έχουν θέση στο σοσιαλιστικό πατριωτικό κίνημα που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου, η στάση του οποίου απέναντι στα εθνικά ζητήματα είναι η βαριά κληρονομιά, η παρακαταθήκη για όλους εμάς τα στελέχη του κινήματος εμπνέοντας τις νεότερες γενιές. Με αυτό το δεδομένο ο κ. Λοβέρδος πρέπει να τεθεί εκτός ΠΑΣΟΚ χωρίς άλλη καθυστέρηση, ιδιαίτερα ενόψει των εκλογών δεν έχει καμία θέση μέσα στο ΠΑΣΟΚ, όπως και η κυρία Καϊλή που πρόδωσε την εμπιστοσύνη του κόμματός της», κατέληξε ο κ. Πολίτης καλώντας και τις Κομματικές Οργανώσεις των νησιών του Αιγαίου να πάρουν θέση με διάβημά τους στα κεντρικά του κινήματος.

spot_img
- Advertisement -

More articles

spot_img